Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά με καύσωνα!

Με καύσωνα μας αποχαιρετά ο Αύγουστος, ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, αφού το θερμόμετρο χθες έφτασε τους 39 και η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα 40 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάσου λοιπόν για τα τελευταία σου μπανάκια τώρα που ακόμα ο καιρός το επιτρέπει!

Δες αναλυτικά τον καιρό σε όλη την Ελλάδα:

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με ανέμους που θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 και κατά τόπους θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσεις τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πιθανόν τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Το πρωί στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιά δυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 και κατα τόπους τους 40 βαθμούς.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τη νύχτα στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς.

Read More

And More