Κορυφαίοι Έλληνες φωτογράφοι μόδας παρουσιάζουν μία μοναδική έκθεση

Το στυλιστικό δίδυμο D-Fine, Kατερίνα Μανωλαράκη και Χρήστος Καλλιαρέκος, μαζί με την ομάδα του ETERNAL-OPTIMIST.COM, παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «POST FEMINISM» , την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, στην Αθήνα (Αναξαγόρα 3-5, Πλ.Ομονοίας)

Κορυφαίοι Έλληνες φωτογράφοι μόδας σχολιάζουν την έννοια, το συνεπακόλουθο ρεύμα, καθώς και τις συνέπειες του κινήματος του Φεμινισμού, αποτυπώνοντας μέσα από το φωτογραφικό τους φακό την εικόνα της Γυναίκας σήμερα. Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Τάσσος Βρεττός, Μάρα Δεσύπρη, Γιάννης Μπουρνιάς, Γιώργος Μαλεκακης, Τάκης Σπυρόπουλος, Γιώργος Καπλανίδης, Αχιλλέας Χαρήτος, Κώστας Σταυρόπουλος, Νικόλ Μπαρτζόκα, Charlie Makkos, Φίλιππος Χατζής, Αλέξανδρος Ζαχαριάδης, Χρήστος Τζήμας και Juliane Bialas.

Μέσα από 14 φωτογραφικές συνθέσεις η σύγχρονη Γυναίκα τοποθετείται κάτω από τα διερευνητικά φώτα των δημιουργών. Οι Έλληνες φωτογράφοι που χειρίζονται την εικόνα της στα μεγαλύτερα fashion editorials, ελεύθεροι επαγγελματικών κατευθύνσεων, σχολιάζουν για πρώτη φορά, τη Γυναίκα του σήμερα. Αναλύουν το αντικείμενό τους, κλείνουν τα φώτα των προβολέων, απογυμνώνουν το σώμα της, κοιτούν στην ψυχή της.

Την έκθεση ολοκληρώνει το short film με τίτλο Soap Opera, του σκηνοθέτη Σταμάτη Πατρώνη.

Αποκλειστικός χορηγός, η εταιρεία ανδρικής ένδυσης DUR, η οποία προσυπογράφει και «αγκαλιάζει» φυσικά με NATURAL BEHAVIOUR την Γυναικεία ύπαρξη!

“Το σώμα σου είναι πεδίο μάχης” διακήρυσσε η Barbara Kruger στις αρχές της δεκαετίας του ’90, εικονοποιώντας και αποτυπώνοντας τα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και κυρίως ψυχολογικά αδιέξοδα στα οποία βρέθηκε η Γυναίκα μετά το κίνημα του Φεμινισμού, τα διλήμματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, την αγωνία της κατάπτωσης, το βάρος των συνεπειών, την απομόνωση, την αποκήρυξη της φύσης, την αναστροφή των ρόλων, τη σύγχυση. Ο πόλεμος των ειδών συνεχίζεται. Η μάχη είναι άνιση. Τα μέσα ανεπαρκή. Οι γυναίκες ηττήθηκαν, διαψεύσθηκαν. Παραμένουν αδύναμες μπροστά στην καταβαράθρωση τους, την ακύρωση της ταυτότητάς τους. Γίνονται σκιές, κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ανασαίνουν δύσκολα. Υπάρχουν, δύσκολα. Η δυναμική τους εξαντλείται, καθώς προσπαθούν να ορίσουν από την αρχή την γυναικεία υπόστασή τους. Παλεύουν με τις επιθυμίες τους, τα κενά που δημιουργήθηκαν, την αλήθεια και το ψέμα τους. Επαναπροσδιορίζονται. Αναδημιουργούνται. Ανασύρουν εαυτόν. Αναγεννώνται.

Την ημέρα των εγκαινίων επί της οδού Αναξαγόρα 3-5 (Πλ. Ομονοίας – Μεταξουργείο) θα ακολουθήσει after party με την ομάδα του label Lower Parts (www.lowerparts.net) στα decks.

Read More

And More