Έξαλλοι οι μεταλλωρύχοι: Δεν λαμβάνουν τις επιστολές των συγγενών τους.

Οι 33 μεταλλωρύχοι, που βρίσκονται παγιδευμένοι εδώ και 33 μέρες, 700 μέτρα κάτω από τη γη, είναι εξοργισμένοι με το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν όλες τις επιστολές που τους στέλνουν οι συγγενείς τους. Η λογοκρισία των γραμμάτων, τους έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια και τα έχουν βάλει με τη κυβέρνηση.

”Είναι μεγάλο πρόβλημα το ότι δεν παίρνουν όλες τις επιστολές μας. Είναι πολύ θυμωμένοι” δήλωσε ο Χοσέ Ογέντα, ανιψιός ενός μεταλλωρύχου. ”Ο πατέρας μου βλαστημάει γιατί δεν τον ενημερώνουν για τις επιστολές που του γράφω” λέει ο γιος ενός άλλου, ο Βίκτορ Σαμόρα. ”Με ποια κριτήρια επιλέγουν αυτά που τους στέλνουν και αυτά που λογοκρίνουν;” αναρωτήθηκαν άλλοι.

Η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές πως οι άντρες θα λαμβάνουν μόνο τις επιστολές με τα θετικά μηνύματα. Ο επικεφαλής των μεταλλωρύχων, Λουίς Ουρσούα, επικοινώνησε με μέλη σωστικών συνεργείων και κατήγγειλε ότι η μη παράδοση των επιστολών στους συναδέλφους του αποτελεί σοβαρό παράγοντα δυσαρέσκειας μεταξύ τους.

Η ιστορία των 33 μεταλλωρύχων έφερε απρόσμενες αποκαλύψεις για την προσωπική τους ζωή. Οπως η ιστορία με τη σύζυγο και την ερωμένη ενός από αυτούς: προσεύχονταν και οι δύο στον καταυλισμό που έχει στηθεί για τους συγγενείς. Οταν κατάλαβαν ότι προσεύχονταν για τον ίδιο άνδρα, είχαν έναν έντονο καβγά και η σύζυγος έσκισε τη φωτογραφία του μεταλλωρύχου που είχε αναρτήσει η ερωμένη. Εκείνη έβαλε άλλη φωτογραφία μαζί με ποιήματα και προσευχές αφιερωμένες σε εκείνον με την υπογραφή «Η γυναίκα σου».

Read More

And More