Δεν κουμπώνει το παντελόνι; Έχουμε το mini detox 3 ημερών για να επανέλθεις μετά τις γιορτές

Μήπως το παράκανες -όπως οι περισσότεροι από εμάς; Μήπως το φαγητό και το αλκοόλ των ημερών άφησαν τα αποτυπώματά τους στο σώμα σου; Μήπως το αγαπημένο σου τζιν δεν κουμπάνει με ευκολία πια;
Σου έχουμε τη λύση!! Τρεις ημέρες αποτοξίνωσης για να επανέλθεις…

“Οι εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, πραγματικά αποτελούν “περίπτωση” από διατροφικής πλευράς. Ο χορός γευμάτων και φαγητού ξεκινά από την παραμονή των Χριστουγέννων περνά από ανήμερα και τη δεύτερη ημέρα, συνεχίζει καθ’ όλο το διάστημα μέχρι την Πρωτοχρονιά και καταλήγει αισίως στα Θεοφάνια. Έτσι, οι περισσότεροι ανησυχούμε να χάσουμε τα περιττά κιλά που μας απέμειναν μετά από όλα τα εορταστικά τραπέζια.” εξηγεί η Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη που σου δίνει όλα όσα χρειάζεσαι.


Κάνε “κλικ” στην κάρτα για να δεις ταναλυτικά το τριήμερο αποτοξίνωσης…


Αν θέλεις να κατεβάσεις το μενού στον υπολογιστή σου κάνε “κλικ” εδώ

Μικρά μυστικά για να επιστρέψεις στη φόρμα σου μετά τις γιορτές…

1. Απόφυγε δίαιτες μονοφαγίας, οι οποίες στερούνται θρεπτικών συστατικών, εξαντλούν τον οργανισμό μας και οδηγούν σε καταστάσεις υπερφαγίας.

2. Απόφυγε τον πανικό: τα κιλά των εορτών είναι προσωρινά, δεν έχουν αφομοιωθεί στο σώμα και μπορείς εύκολα και γρήγορα να απαλλαγείς από αυτά.

3. Επιστροφή στην ισορροπημένη διατροφή, η οποία είναι η ρεαλιστική διατροφή:

4. Ακολούθησε καθημερινά μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να καταναλώνεις μικρότερη ποσότητα φαγητού, με συνεχή λειτουργία του μεταβολισμού.

5. Μην ξεχνάς το πρωινό: Το πρωινό διεγείρει τον μεταβολισμό και εφοδιάζει τον σώμα με ενέργεια, ώστε να ανταπεξέλθει στις δραστηριότητες. Η αποκατάσταση της περιόδου νηστείας που αντιμετώπισε ο οργανισμός κατά την διάρκεια του ύπνου είναι το σημείο κλειδί στην τόνωση του μεταβολικού ρυθμού.

6. Κατανάλωσε άφθονα φρούτα και λαχανικά (5 μερίδες/ημέρα), που αποτελούν τροφές φτωχές σε θερμίδες αλλά πλούσιες σε νερό και φυτικές ίνες, χορταίνουν γρήγορα και μειώνουν την απορρόφηση λίπους.

7. Κατανάλωσε τρόφιμα ολικής αλέσεως ή σίκαλης, τα οποία τροφοδοτούν σταδιακά τον οργανισμό με ενέργεια, απελευθερώνουν μικρή ποσότητα γλυκόζης στο αίμα και διατηρούν το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τα ενδιάμεσα τσιμπολογήματα.

8. Κατανάλωσε τρόφιμα από όλες τις ομάδες (άπαχο κρέας, ψάρι, φρούτα, λαχανικά, άπαχα, γαλακτοκομικά, δημητριακά, ελαιόλαδο), προκειμένου να λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά μου χρειάζεσαι.

9. Κατανάλωσε καθημερινά 2 μερίδες ημίπαχων γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι): Οι υψηλές σε ασβέστιο δίαιτες, μειώνουν την αποθήκευση λίπους και επιταχύνουν τη διάσπασή του.

10. Περιόρισε τις γευστικές ατασθαλίες σε μία φορά την εβδομάδα.

11. Μην τρως αργά το βράδυ.

12. Μείωσε την κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών και αύξησε την κατανάλωση υγρών, όπως νερό, χυμοί, γάλα χαμηλό σε λιπαρά, αφεψήματα (8-10 ποτήρια την ημέρα), ώστε να μειώσετε τις κατακρατήσεις που δημιουργεί η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και τροφίμων πλούσιων σε λιπαρά και αλάτι.

13. Κατανάλωσε καθημερινά 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και μειώνει την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.

14. Αύξησε τη φυσική δραστηριότητα (καθημερινά 30′ λεπτά γρήγορο περπάτημα).

15. Απόφυγε τρόφιμα όπως: κέικ, πάστες, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος, dressing, βούτυρο, πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτά έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες, με αποτέλεσμα να δρουν ανασταλτικά στην προσπάθειά σας να χάσετε κιλά

Read More

And More