Η θεατρική ελίτ στην απονομή του βραβείου “Μελίνα Μερκούρη”!

Μια βραδιά με πολλές επώνυμες παρουσίες από τον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το θάνατό της Μελίνας Μερκούρη.
Το “παρών” στη βραδιά έδωσαν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Βίκυ Βολιώτη, η Κατερίνα Λέχου με την Μιρέλλα Παπαοικονόμου, ο Τάκης Ζαχαράτος, η Μαρίνα Ασλάνογλου και πολλοί άλλοι. Στις πρώτες θέσεις μάλιστα βρέθηκε και ο αδλεφός της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, Σπύρος Μερκούρης.

Νικήτρια της τιμητικής καρφίτσας της Μελίνας Μερκούρη ήταν η Γιούλικα Σκαφιδά που ξεχώρισε για το ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο “Ορφέας στον Άδη” του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Μπάρμπαρα Βέμπερ, καθώς και για το ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο του Γιουτζίν Ο’ Νιλ “Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα”, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.
Πρόκειται για την όγδοη στη σειρά ηθοποιό στην οποία απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Συνυποψήφιές της ήταν η Λένα Δροσάκη και η Νάντια Κοντογεώργη. Ενώ την απονομή έκανε η περσινή νικήτρια της καρφίτσας, Λένα Παπαληγούρα. (Δες εδώ τι έγινε στην απονομή)
Της απονομής των βραβείων προηγήθηκε η παράσταση “2013 / Melina M” του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Να θυμίσουμε ότι το βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου και ανέρχεται στο ποσό των 3.000 ευρώ. Ωστόσο η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Την επιτροπή αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).
Η φετινή νικήτρια προστέθηκε στη λίστα με τις: Ελενα Μαυρίδου (2007), Στεφανία Γουλιώτη (2008), Εύη Σαουλίδου (2009), Μαρίνα Ασλάνογλου (2010), Λουκία Μιχαλοπούλου (2011), Μαρία Κίτσου (2012) και Λένα Παπαληγούρα (2013).
Δες φωτογραφίες:

Μαρίνα Οικονόμου Λαλιώτη, Κώστας Λαλιώτης, Σπύρος Μερκούρης, Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Τάκης Ζαχαράτος, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Σπύρος Μερκούρης

Άννα Νταλάρα και Γιώργος Νταλάρας

Άννα Φόνσου

Βίκυ Βολιώτη, Νάντια Κοντογεώργη

Αντιγόνη Ψυχράμη, Δημήτρης Μακαλιάς

Ελένη Ζιώγα

Νάντια Κοντογεώργη, Λένα Παπαληγούρα, Στεφανία Γουλιώτη, Μαρίνα Ασλάνογλου

Οι τρεις υποψήφιες και η περσινή νικήτρια Λένα Παπαληγούρα

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Read More

And More