Πάτησε snooze! Πώς να ετοιμάζεσαι το πρωί για το γραφείο στον μισό χρόνο!

Εμείς τα κορίτσια έχουμε αυτή την άσχημη συνήθεια: να αργούμε να ετοιμαστούμε. Και το να στήνεις το αγόρι σου κάποιες φορές είναι ok (sorry αγόρια!), αλλά το να στήνεις το αφεντικό σου μέρα παρά μέρα στη δουλειά μπορεί να σε κάνει να βρεθείς χωρίς δουλειά σύντομα (και ξέρεις τι λέω; Καλύτερα χωρίς αγόρι παρά χωρίς δουλειά!).

Λοιπόν, λοιπόν! Υπάρχουν κάποια θαυματουργά tips τα οποία σε βοηθούν να ετοιμάζεσαι στον μισό χρόνο τα πρωινά και να φτάνεις στο γραφείο σου και περιποιημένη και στην ώρα σου! Κράτησε σημειώσεις.

Από το προηγούμενο βράδυ (aka των φρονίμων τα παιδιά)

Οι περισσότερες ξοδεύουμε τον περισσότερο χρόνο μας το πρωί για να στρώσουμε αυτή την φωλιά που έχουμε πάνω από το κεφάλι μας και λέγεται μαλλιά. Αν, όμως, είχες σώσει την κατάσταση από το προηγούμενο βράδυ μπορεί τώρα να είχες το δικαίωμα που σου έδινε ο χρόνος να πατήσεις καναδυό φορές snooze.
Να, λοιπόν, τι πρέπει να φροντίσεις να κάνεις από απόψε κιόλας: κοιμήσου σε σατέν μαξιλαροθήκες. Μια σημαντική αιτία που μας κάνει να ξυπνάμε το πρωί με φριζαρισμένα μαλλιά είναι η τριβή με το βαμβακερό ύφασμα, άρα αλλάζοντας το ύφασμα θα αλλάξεις και την κατάσταση των μαλλιών σου.
Επίσης, για να μην ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με… πατικωμένα μαλλιά ψέκασε την ρίζα τους με ένα ξηρό σαμπουάν όπως το (1) Batiste, δώσε λίγο όγκο τρίβωντας με τις άκρες των δαχτύλων σου και πιάσε ένα top knot ψηλά στην κορυφή. Για να μην είναι σφιχτό αυτό το top knot και αφενός ξυπνήσεις με πονοκέφαλο από το τράβηγμα και αφετέρου με σπασπένες τρίχες, προτίμησε να τα πιάσεις με ένα (6) scrunchie (αγαπώ αυτό το scrunchie από το Top shop!). Το επόμενο πρωί λύση, γύρισε ανάποδα και ανακάτεψε με τα χέρια σου.

Να ξέρεις τι θα φορέσεις (και στο πρόσωπό σου)!
Έχω πάντα αυτή την εικόνα εμένα και τη μαμά μου να διαλέγουμε τα ρούχα που θα φορέσω στο νήπειο από το προηγούμενο βράδυ (εντάξει, τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά το επόμενο πρωί!) πράγμα που αν καταφέρεις να διατηρήσεις και στην ενήλικη ζωή σου θα σου γλιτώσει πολύ χρόνο! Επειδή, όμως, εδώ είναι στήλη beauty ας επεκταθώ στα καλλυντικά: λίγο πολύ ξέρεις τι μακιγιάζ κάνεις κάθε πρωί (θα το αναλύσουμε παρακάτω). Αυτά τα καλλυντικά, λοιπόν, που χρησιμοποιείς κάθε πρωί μπορείς να τα έχεις συγκεντρωμένα σε ένα μικρό νεσεσέρ που μπορείς να βάλεις μαζί σου και στην τσάντα σου. Έτσι, θα εξοικονομήσεις αρκετό χρόνο ενώ υπό άλλες συνθήκες θα έψαχνες στο βάθος εκείνου του τεράστιου καλαθιού με τα προϊόντα μακιγιάζ για να βρεις εκείνο το ρουζ! Το (2) pin up νεσεσέρ της Make Me Up (€16.00) έχει ακριβώς το σωστό μέγεθος για να χωράει ακριβώς τα απαραίτητα και είναι τόσο cute όσο πρέπει για να σου φτιάξει τη μέρα. Μπορείς να το κάνεις δικό σου εδώ.

Micellar water: καν’το όπως οι Γαλλίδες!
Να είσαι εντατική στο βραδινό σου beauty routine απλώνοντας τις κρέμες, τα serum σου και ό,τι άλλο θες και το επόμενο πρωί προσπάθησε να απλοποιήσεις την διαδικασία. Αυτό που κάνουν οι Γαλλίδες είναι αντί να πλένουν το πρόσωπό τους με gel να βάζουν σε ένα βαμβάκι Micellar Water και να περνάνε το πρόσωπό τους. Το (3) Sensibio της Bioderma (€15.50) είναι από τα πιο γνωστά αλλά εδώ μπορείς να δεις κι άλλες προτάσεις.
Tip: Δεν είναι στην… ελληνική μας φύση να ξυπνάμε και να μην ρίχνουμε νερό στο πρόσωπό μας. Καν΄το κι έπειτα ακολούθησε την διαδικασία με το βαμβάκι και το Micellar Water.

4651 διαφορετικές κρέμες ή αυτό;
Αν από το προηγούμενο βράδυ έχεις φροντίσει να δώσεις θρέψη, προστασία και ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου το επόμενο πρωί δεν θα χρειαστείς και πολλά. Αυτό που στην πραγματικότητα μας γερνάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτό είναι η έκθεσή μας στον ήλιο χωρίς αντηλιακό (κάνει καριέρα ως φωτογήρανση). Άρα η αντηλιακή σου είναι αυτό που πραγματικά πρέπει να βάλεις το πρωί πριν φύγεις από το σπίτι σου. Και επειδή θα θες και ομοιοχρωμία μπορείς να κάνεις skip και το foundation επενδύοντας σε μια αντηλιακή με χρώμα. Ορκίζομαι στην (8) αντηλιακή gel- κρέμα με χρώμα της Heliocare (€29.60) που μπορείς να κάνεις δική σου εδώ. Ναι, ακόμη κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα!

Make (me) up before you go!

Για το μακιγιάζ σου φρόντισε επίσης να κινηθείς σε μια minimal λογική. Εξάλλου, α) είναι πρωί και β) οι υπερβολές στο μακιγιάζ δεν είναι καθόλου τάση! Φόρεσε ένα highlighter στις άκρες των ματιών σου, στην κορυφή της μύτης και ψηλά στα ζυγωματικά για να δώσεις φως (το 7. Touche Eclat του YSL, €41.22 είναι θρυλικό), βάλε μάσκαρα στις άκρες των βλεφαρίδων σου για να δώσεις ένα flinged αποτέλεσμα (η 5. Hypnose της Lancome είναι από τις πιο κλασικές μάσκαρα) και τόνισε τα φρύδια σου και χτένισέ τα ανοδικά πράγμα που θα δώσει μια ανοδικότητα γενικά στο πρόσωπό σου (η μάσκαρα για τα φρύδια 9. Eyebrow Perfection της Beauty is Life, €22.00. είναι ιδανική γιατί από τι μια βάφει τα φρύδια και από την άλλη μεριά τα χτενίζει). Τέλος, επένδυσε σε πολυχρηστικά προϊόντα που κάνουν και για τα μάγουλα και για τα χείλη. Ας πούμε τα tints είναι πολύ μεγάλη τάση αυτό το Φθινόπωρο και το 4. Liptint της Benefit (αποκλειστικά στα Sephora) θα σου δώσει μια instant φρεσκάδα.
Hint: για ακόμη περισσότερη υγεία στο πρόσωπό σου άπλωσε το tint ψηλά στα μάγουλα. Θα σου εξασφαλίσει κι ένα effect άμεσης ανόρθωσης!

Αν φύγεις από το σπίτι με βρεγμένα μαλλιά
Επειδή και αυτό κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί, απλώς κατέβασε τα παράθυρα του αυτοκινήτου και άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Μιλάμε για τους επόμενους καναδυό μήνες και εννοείται όχι στην καρδιά του Χειμώνα!

Last chance info: Αυτό το κείμενο γράφτηκε ένα από εκείνα τα πρωινά που έφτασα αλαφιασμένη και αργοπορημένη στο γραφείο…

Read More

And More