Φόρεσαν τις ποδιές τους και μας περιμένουν ! Γνωρίστε τους 16 υποψήφιους “Top Chef” !

Ολο το καλοκαίρι ψηνόταν στους 200 βαθμούς ,τώρα πια ; Τώρα πια επιτέλους έγινε και είναι έτοιμο για… σερβίρισμα ! Ναι, το “Top Chef” του ΑΝΤ1 είναι πανέτοιμο και θα βγει στο … “τραπέζϊ” το ερχόμενο Σάββατο στις 9.00 το βράδυ. Η Νάντια Μπουλέ σαν καθώς πρέπει οικοδέσποινα έχει βάλει τα …καλά της και μας περιμένει, πανέτοιμη να μας παρουσιάσει πρώτα απ ΄όλα τους 16 επαγγελματίες σεφ, που έρχονται αντιμέτωποι διεκδικώντας τον κορυφαίο τίτλο του «TopChef»!
Για να μην αδημονείτε ,όμως, μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο ,εμείς είπαμε να σας δώσουμε μία μικρή γεύση, είπαμε να σας δώσουμε ένα πρώτο πιάτο να δοκιμάσετε πριν την πρεμιέρα, κάνοντάς σας τις πρώτες συστάσεις με τους παίκτες !
Σημαντική σημείωση , μέσα σε αυτούς βρίσκεται όντως τελικά και ο Γιάννης Γκελντής ,για τον οποίο σας το είχαμε πει πρώτοι αποκλειστικά εδώ, μέσα από τα Media του T-Life !
Όλοι τους μαγειρεύουν υπέροχα. Έχουν σπουδάσει την τέχνη της γαστρονομίας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και είναι όλοι έμπειροι και ταλαντούχοι σεφ. Μάλιστα οι περισσότεροι έχουν ήδη επιτυχημένη καριέρα, καθώς έχουν θητεύσει σε καλά εστιατόρια ή έχουν δημιουργήσει δικές τους επιχειρήσεις.

Εκτός από το κοινό τους πάθος για τη γαστρονομία, έχουν και κοινό στόχο: να ‘γευτούν’ την επιτυχία και να ανακηρυχθούν «Top Chef» της Ελλάδας. Όμως, αυτό θα το καταφέρει όποιος εντυπωσιάσει περισσότερο τους καταξιωμένους κριτές, Ηλία Μαμαλάκη, Χριστόφορο Πέσκια, Απόστολο Τραστέλη και Ερβέ Προνζάτο.

Σύμβουλοςτηςεκπομπήςπίσω από τις κάμερες θα είναι ο γνωστός chef ΓιώργοςΒενιέρης, executive chef του βραβευμένου με ‘Χρυσούς Σκούφους’ «Electra Restaurant» του ξενοδοχείου «Electra Palace» και καθηγητής στη σχολή γαστρονομίας «Chef D’Oeuvre». Στο παρελθόν εργάστηκε στα επίσης βραβευμένα με ‘Χρυσούς Σκούφους’ «Beau Brummel» (ως executive chef) και «Σπονδή» (ως Α’ Μάγειρας), στα ξενοδοχεία «Astir of Paros», «Hilton» Schiphol Airport Amsterdam, «Vardis Pentelikon Hotel», στα εστιατόρια «Peters» και «Χοχλιδάκι» στην Αθήνα και «Πούντα» στη Φολέγανδρο, καθώς και στην εταιρία «Private Catering». Ακόμη, ήταν σύμβουλος μενού στα εστιατόρια «Veggera» (Πάτμος), «Cavo Tagoo» (Μύκονος), «Delfi» (Ουτρέχτη Ολλανδίας) και «Exo» (Αθήνα). Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στα φεστιβάλ «Sani Gourmet Festival» και «Σινεμά στο πιάτο». Έχει κερδίσει διεθνείς διακρίσεις σε διαγωνισμούς γαστρονομίας και έχει συμμετάσχει ως guest σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.
Ας γνωρίσουμε τώρα τους 16 επαγγελματίες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του “Top chef”:
1. ΑΛΕΞΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ (28 ετών): Chef και συνεταίρος στο εστιατόριο «Ριγανάτο» και παλαιότερα ιδιοκτήτρια του «Ribs», και τα δύο στην Αργυρούπολη. Διδάχθηκε την τέχνη της γαστρονομίας στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στη σχολή «The Culinary Institute of America». Έμεινε στις ΗΠΑ αρκετό καιρό, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και αποκτώντας σημαντική πείρα, προτού επιστρέψει στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε chef στο εστιατόριο «Ariston» στο Μαϊάμι («Το καλύτερο ελληνικό εστιατόριο» σύμφωνα με τους Miami News Times), σύμβουλος και διευθύντρια κουζίνας στο εστιατόριο «Giorgio’s Mediterranean Bar and Grill», ενώ εργάστηκε σε αρκετά ακόμα gourmet εστιατόρια και ξενοδοχεία.
2. ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (33 ετών):Τα τελευταία 7 χρόνια είναι chef & ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Greek Steak House» στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Στο παρελθόν εργάστηκε ακόμα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις «Atlantica Iberial» (Ρόδος) και «Magic Life» (Κέρκυρα), καθώς και σε εστιατόρια της πόλης των Ιωαννίνων.
3. ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ (39 ετών): Chef του εστιατορίου «Catarala View» στη Γλυφάδα. Έχει ακόμα διατελέσει chef στα εστιατόρια «Oxygen» (new age κουζίνα) στη Γλυφάδα, «Diver» στην Καλλιθέα και «Πλάτανος» (μεσογειακή κουζίνα) στην Κω.
4. ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΕΛΝΤΗΣ (43 ετών):Επώνυμος τηλεοπτικός chef, ιδιοκτήτης του εργοστασίου έτοιμων φαγητών και γλυκών «Νοστιμιές, Γιάννης Γκελντής». Είναι επίσης συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, αλλά και σύμβουλος / chef στο εστιατόριο «Ορίζοντες» στον Λυκαβηττό, για το οποίο κέρδισε ‘Χρυσό Σκούφο’. Έχει ακόμα ‘Χρυσούς Σκούφους’ για τα εστιατόρια «Central» και «Mezzo mezzo», ενώ έχει τιμηθεί με τους τίτλους «καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου chef 2002» από το Αθηνόραμα, «chef της χρονιάς 2003» από το Status και «chef της χρονιάς 2004» από το Men. Σπούδασε την τέχνη της γαστρονομίας στην Ελβετία, τη Γερμανία και την Ιταλία και θήτευσε δίπλα σε κορυφαίους chef.
5. ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (35 ετών): Τα τελευταία 11 χρόνια είναι chef στην Πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα. Παράλληλα, είναι σύμβουλος μενού στο café bar – bistro «Uomini», στο Κολωνάκι και διδάσκει την τέχνη της μαγειρικής στη σχολή Le Monde. Μέχρι πρόσφατα ήταν σύμβουλος chef στο restaurant «Αμανίτης στο Δασόκηπο», στη Χαλκιδική. Σπούδασε την τέχνη της γαστρονομίας στην Ιταλία, όπου και εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε βραβευμένα εστιατόρια. Στο παρελθόν διετέλεσε μεταξύ άλλων executive chef στην εταιρία «Banqueting Studio high class catering» στο Μιλάνο και προσωπικόςchef του Πρίγκιπα Edward Egon Von Furstenberg στο Στρασβούργο.
6. ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ (22 ετών):Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη γαστρονομία πριν από 4 χρόνια και σήμερα, μόλις στα 22 της χρόνια, είναι chef στο restaurant «Wabi Lounge», στην Πολιτεία. Aσχολείται με τη ζαχαροπλαστική από 7 χρονών! Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην πολυεθνική εταιρεία «Unilever Hellas» και στο ξενοδοχείο minisuites «Κατοικίες» στη Σαντορίνη, ενώ έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και τον Στέλιο Παρλιάρο στο εστιατόριο «Γιορτή».
7. ΗΛΙΑΣ ΚΑΦΑΛΗΣ (30 ετών):Private chef σε δεξιώσεις, επαγγελματικά δείπνα κ.ά. Απέκτησε σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες στο Παρίσι, όπου εργάστηκε στις πιο γνωστές εταιρίες catering (Fauchon épicerie», «Traiteur du Marais», «Lenotre», «Eliance», «Cannelle & Safran», «Potel & Chabot», «Saint Clair») και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin («Helene Darroze», «La Cour Jardin & Alain Ducasse»). Μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνος επί 2 χρόνια (2004 – 2006) για την οργάνωση και προετοιμασία του μενού των αθλητών και του κοινού στο παγκόσμιο τουρνουά τένις «Roland Garros».
8. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ (26 ετών):Chef στο εστιατόριο “Bill and Coo” της αλυσίδας “Small Luxury” στη Μύκονο. Έχει διατελέσει chef στα εστιατόρια «Πιλ-Πουλ», «Moorings» και στο ξενοδοχείο «Fresh». Στο παρελθόν εργάστηκε μεταξύ άλλων στο gourmet εστιατόριο «Καράβι» του ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport, αλλά και στη Γαλλία, στο «Trocaderro» του ξενοδοχείου Sofitel και στο “Espandon” του ξενοδοχείου “Ritz”. Παράλληλα, είναι καθηγητής μαγειρικής, ενώ έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις (μετάλλια και επαίνους) σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς γαστρονομίας.
9. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ (30 ετών):Chef και συνιδιοκτήτης του wine bar – restaurant “Bistro 49” στην Κατερίνη. Στο παρελθόν έχει διατελέσει chef στα εστιατόρια «Κόκκινο Πιπέρι» στο Ελατοχώρι Πιερίας (προτάθηκε πέρυσι για “Χρυσό Σκούφο”), «Mystique» (Σκιάθος), «Ελιά» του ξενοδοχείου Μανδράκη (Σκιάθος) και «Λευκοθέα» του ξενοδοχείου «Σεμέλη» (Ελατοχώρι), ενώ παλαιότερα εργάστηκε για δύο χρόνια στο «Vanilla» της Σαντορίνης.
10. ΜΑΡΙΑ ΛΕΟΝΟΒΑ (28 ετών):Chef του gourmet εστιατορίου «Varkarola» στο ξενοδοχείο 5 αστέρων “Amathus Rodian”, στη Ρόδο. Έχει εργαστεί ως β’ Μάγειρας στο εστιατόριο «Zonars», μέσω προγραμμάτων ‘Stage’ στο βραβευμένο εστιατόριο «Σπονδή» και ως Chef de partie στο bar – restaurant «Seasons». Σπούδασε την τέχνη της μαγειρικής στην Αθήνα και στην Αγία Πετρούπολη, απ’ όπου κατάγεται.
11. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (29 ετών):Chef του εστιατορίου «Palmers» στο ξενοδοχείο Sikyon Coast Resort Spa στο Ξυλόκαστρο. Διετέλεσε executive chef σε όλα τα εστιατόρια του Club Hotel Casino (Λουτράκι), ενώ προηγουμένως ήταν για δύο χρόνια sous chef tournant στο «Elia Restaurant» της Σαγκάης. Στο παρελθόν είχε εργαστεί μεταξύ άλλων στo «Brasserie restaurant» (Titania Hotel), στο «Blue Catering», στο βραβευμένο με αστέρι Michelin «Βαρούλκο» και στα εστιατόρια «Casa di Pasta & Silver Star».
12. ΚΟΣΜΑΣ ΜΠΙΣΤΙΚΑΣ (47 ετών): Chef & ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Cities» στην Καλλιθέα. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του ζωής στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε στον τομέα της γαστρονομίας σε ποικίλες θέσεις: από αρχιμάγειρας εξειδικευμένος σε μεγάλες συνεστιάσεις, έως διευθυντής τροφίμων και ποτών σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Μάλιστα, πριν έρθει στην Ελλάδα, είχε το δικό του εστιατόριο στην Αυστραλία. Παράλληλα, εργάζεται ως private chef – ανέλαβε μεταξύ άλλων την αναδιοργάνωση του εστιατορίου της αμερικανικής πρεσβείας. Στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως executive chef στο εστιατόριο “Hell΄s Kitchen”.
13. ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ (25 ετών): Private chef σε θαλαμηγό της ναυτιλιακής εταιρίας “SG Yachting”. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων chef στο εστιατόριο «El Bandoneon», sous chef στο εστιατόριο «Πιλ-Πουλ», υπεύθυνος ζαχαροπλαστείου στην Αίγλη Ζαππείου, υπεύθυνος των γλυκών Pierre Herme στη βιομηχανία Kayak AE, υπεύθυνος ζαχαροπλαστείου στο Εστιατόριο «Nabuco» στην Εκάλη, ενώ έχει εργαστεί ακόμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Ηριδανός» και στη «Σπονδή».
14. ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (24 ετών):Chef και σύμβουλος μαγειρικής σε διάφορα εστιατόρια. Έχει διατελέσει executive chef στο café – restaurant «Via Millioni» στο Κολωνάκι, υπεύθυνος φαγητού στο club – restaurant “Room” και chef στα εστιατόρια «Φιλιππή» και «Ηippie Fish» στη Μύκονο και «Ernesto» στην Αργολίδα. Στο παρελθόν εργάστηκε ακόμα ως Α’ Μάγειρας στο εστιατόριο «Passaggio» της Μυκόνου και ως προσωπικός μάγειρας σε σπίτια επωνύμων.
15. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ (24 ετών): Chef εστιατορίου «Ο Νικόλας της Σχοινούσας» στη Γλυφάδα και παράλληλα καθηγητής μαγειρικής στα ΙΕΚ Ξυνή. Στο παρελθόν έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στα εστιατόρια «Leblone» στη Γλυφάδα, «Στην Άκρη» στην Ελαφόνησο, «Πιλ-Πουλ» στο Θησείο, στα ξενοδοχεία Bill and Coo luxury hotel, Dolphin resort hotel & spa, The Margi hotel και στην εταιρία Platis catering στη Μύκονο. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς μαγειρικής και carving αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις.
16. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ (23 ετών):Έχει διατελέσει chef μεταξύ άλλων στο prive εστιατόριο του ξενοδοχείου «Sunflower» του ιδιωτικού οικισμού Κόστα-Ήλιος στη Μύκονο και στο Hotel Agios Nikolaos στα Σύβοτα. Παράλληλα, διδάσκει μαγειρική & ζαχαροπλαστική σε διάφορα εκπαιδευτήρια. Σπούδασε την τέχνη της γαστρονομίας στο Παρίσι, όπου εργάστηκε σε βραβευμένα εστιατόρια και γνωστά ζαχαροπλαστεία (Restaurant Apicius, Pascal Pinaud, Quartier du pain, Pavillon Ledoyen, Pierre Herme Paris). Έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Read More

And More