Οι gay όλου του κόσμου περνούν καλύτερα στη… Μύκονο!

Η Μύκονος κέρδισε τη φήμη ως gay προορισμός ήδη από τη δεκαετία του 1960. To ονομάτα του είναι συνυφασμένο με τους ομοφυλόφιλους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που εκεί διοργανώθηκε και φέτος το Gay Festival. Το ατέλειωτο γλέντι στα μαγαζιά του νησιού και οι ωραίες παραλίες αποτελούν πόλο έλξης και γι’αυτο κατατάσεται ανάμεσα στα δέκα πιο δημοφιλή gay friendly μέρη του κόσμου, σύμφωνα με την Independent.

Στην Αμερική ξεχωρίζουν το Σαν Φρανσίσκο, ειδικά τώρα που η Καλιφόρνια επέτρεψε τους γάμους ομοφυλοφίλων. Η πόλη αποτελεί hot spot για τα gay ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν τους αγαπημένους τους. Ωστόσο η gay πρωτεύουσα του κόσμου είναι η Νέα Υόρκη όπου δεν συναντάς κανένα ίχνος διάκρισης ή προκατάληψης απέναντι στο λεγόμενο τρίτο φύλλο. Τα σημαντικότερα στέκια της πόλης είναι το Greenwich Village, το Chelsea και το East Village.

Στην Αυστραλία, που η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη μέχρι το 1984 στη Νέα Νότιο Ουαλία, δημοφιλής προορισμός είναι το Σίδνεϋ. Το gay festival της πόλης είναι από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο και διαρκεί τρεις ολόκληρες εβδομάδες. Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη, Παρίσι, Βαρκελώνη, Λονδίνο και Βερολίνο είναι οι πόλεις που συμπληρώνουν την δεκάδα.

Αξίζει να αναφέρουμε όμως και τα μέρη που οι gay πρέπει να αποφεύγουν:

  • Σαουδική Αραβία, καθώς η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θανατική ποινή!
  • Ιράν, σημειώνοντας πως ο προέδρος της ζώρας Αχμαντινετζάντ το 2007 είχε πει ότι στο Ιράν δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι.
  • Τζαμάικα, το χειρότερο μέρος στην Αμερική για να είσαι gay!
  • Αφγανιστάν
  • Νιγηρία, όπου ακόμα και το να υποστηρίξεις δημόσια έναν gay θα σε οδηγήσει στη φυλακή.

Read More

And More