Ο Υπουργός της Γερμανίας παντρεύτηκε τον αγαπημένο του!

Το επί σειρά ετών σύντροφό της ζωής του παντρεύτηκε χθες ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε. Η τελετή έγινε στην Βόννη σε στενό φιλικό και οικογενειακό κύκλο, μιας και ο υπουργός και ο Μίχαελ Μοντς – όπως ονομάζεται ο σύντροφός του – δεν επιθυμούσαν κάτι υπερβολικό και θεωρούν την τελετή “προσωπική υπόθεησ”!

Ο σημερινός υπουργός εξωτερικών και αρχηγός του φιλελεύθερου κόμματος της Γερμανίας γνώρισε τον σύντροφο της ζωής του, που δουλεύει ως μάνατζερ αθλητών, το 2003 σε μια εκδήλωση στην πόλη Άαχεν. Ο Γκουίντο Βέστερβέλε δημοσιοποίησε την τις σξουαλικές του προτιμήσεις το 2004, με αφορμή τα 50α γενέθλια της Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ. Είναι ο πρώτος γερμανός αξιωματούχος της κυβέρνησης, που δηλώνει επίσημα πως είναι ομοφυλόφιλος.

Η Γερμανία αναγνωρίζει για τα ομόφυλα ζευγάρια κάποια νομικά δικαιώματα, όπως αυτά κατοχυρόνονται μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό, σε λίγα χρόνια από τώρα και με την απήχηση που βρίσκει στο εκλογικο σώμα το κόμμα των Φιλελευθέρων, ο μελλοντικός Καγκελάριος να συνοδεύεται από τον…Πρώτο Κύριο! Δηλαδή τον σύζυγό του.

Μάλιστα, ίσως να μην αργήσουμε να δούμε παρόμοια κοσμικά/πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο δικαιοσύνης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κάνει πράξη την δέσμευσή της. Προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου είχε ταχθεί υπέρ της διεύρυνσης του Συμφώνου Συμβίωσης και σε ομόφυλα ζευγάρια.

Read More

And More