Σε ενοχλούν οι αδύνατες γάμπες σου; Όλα διορθώνονται…

Είναι το σημείο εκείνο του σώματος που παραμένει “εκτεθειμένο” στα αδιάκριτα βλέματα χειμώνα – καλοκαίρι. Κάθε γυναίκα λοιπόν ονειρεύεται καλοσχηματισμένες και σέξι γάμπες. Πολλές φορές όμως όσο αδύνατη κι αν είναι μια γυναίκα, οι γάμπες της είναι ανατομικά δυσανάλογες με το σώμα της.

Μπορεί η γυμναστική να τις τονώσει και να τις αναδείξει, στις περιπτώσεις όμως που η κληρονομικότητα δεν αφήνει πολλά περιθώρια βελτίωσης υπάρχει και η πλαστική επέμβαση. “Αν και οι επεμβάσεις αυτές θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλείς, καλό είναι να γίνονται μόνο εαν υπάρχει σαφής ιατρική ένδειξη σε άτομα που αποδεδειγμένα, μετά από ειδικό προεγχειρητικό έλεγχο, δεν πάσχουν από φλεβική ή λεμφική ανεπάρκεια” τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Λύρας.

Ο dr. Λυρας εξηγεί πως η διόρθωση στο σημείο αυτό γίνεται με δύο τρόπους:

Α. Αυξητική γάμπας με λιποπλαστική

Το λίπος του οργανισμού αποτελεί άριστο δομικό υλικό με μόνιμα αποτελέσματα. Κατά τη μέθοδο αυτή, το λίπος αναρροφάται από μια περιοχή του οργανισμού μας όπου υπάρχει σε περίσσεια και κατόπιν επανατοποθετείται στις γάμπες.

Καθώς ο οργανισμός αναγνωρίζει το λίπος ως “δικό του” υλικό, υπάρχει περίπτωση να απορροφήσει πολύ μεγάλο μέρος από αυτό που τοποθετήθηκε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επανάληψη της διαδικασίας μέχρι να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη νέα θεαματική εφαρμογή της λιποανακύκλωσης έχει δώσει πολύ σπουδαία αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια.

Τα καλά νέα είναι ότι τα διορθωμένα ψωμάκια (γλουτοί), “σωσίβιο” (μέση) και δύσμορφα γόνατα θα παραμένουν πλέον στη διάρκεια του χρόνου όμορφα και οι δυσμορφίες αυτές δεν πρόκειται να εμφανιστούν ποτέ ξανά σε εκείνα τα σημεία. Οι δε νέες γάμπες εγγυώνται καλλίγραμμη εμφάνιση, ειδικά με τα κατάλληλα παπούτσια.

Β. Αυξητική με ενθέματα σιλικόνης

Κατά τη μέθοδο αυτή, το ένθεμα τοποθετείται στη γάμπα από μια οπή διαμέτρου λίγων εκατοστών που δημιουργείται σε φυσιολογική πτυχή του δέρματος, όπως για παράδειγμα μέσα σε κλείδωση, ούτως ώστε να μην είναι ορατή.

Ωστόσο, η μέθοδος αυτή δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή, καθώς υπάρχει περίπτωση το ένθεμα αυτό να μετατοπιστεί ή να σκληρύνει. Επίσης δεν αποκλείεται η περίπτωση θρομβοφλεβίτιδας.

Πληροφορίες: Εκδόσεις Κάυκας – “Το Μυστικό της Βραζιλίανικης ομορφιάς” Dr. Ιωάννης Λύρας, Πλαστικός Χειρούργος

Read More

And More