Μόνο στο TLIFE: H Rachel McAdams και οι υπόλοιποι συντελεστές μιλούν για τη νέα ταινία “About time”

Μία ρομαντική κομεντί από τον ειδήμονα του είδους σεναριογράφο-συγγραφέα Richard Curtis -έχει αναλάβει και την σκηνοθεσια της- που συνδυάζει με μοναδική γλυκύτητα έρωτα, δεύτερες ευκαιρίες και επιστροφή στο χρόνο για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως τελικά η ζωή είναι για να τη ζεις στο έπακρο καθημερινά, δίχως πρόβα. Πρόκειται για τον άνθρωπο που “κρύβεται” πίσω από τις αγαπημένες μας “Love Actually”, “Νotting Hill”, “Bridget Jones’ Diary” και “4 weddings and a funeral”.

Στο “About time” ή αλλιώς “Όσα φέρνει ο χρόνος” πρωταγωνιστούν οι Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy, Tom Hollander, Margot Robbie.



To story

Ένας νεαρός, ασκούμενος δικηγόρος, μόλις συμπληρώνει το 21ο έτος της ηλικίας του, ανακαλύπτει (από τον πατέρα του που του το εκμυστηρεύεται) ότι, όπως όλοι οι άντρες στην οικογένειά του, έτσι κι εκείνος έχει πλέον τη δυνατότητα να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μάλιστα, σε όποια χρονική στιγμή του παρελθόντος του επιθυμεί, και να διορθώνει ό,τι θέλει.

Ο πρωταγωνιστής, αρχικά, αποφασίζει, όπως κάθε νεαρός της ηλικίας του, να χρησιμοποιήσει αυτό το δώρο προκειμένου να αποκτήσει φιλενάδα, και γι’ αυτό γυρίζει πίσω, κάθε φορά που κάνει κάτι λάθος στον τομέα του φλερτ και των σχέσεων ώστε να το δοκιμάσει μια δεύτερη φορά. Όμως, αυτό το ταξίδι, παρά τα δώρα που φέρνει, δεν είναι πάντα ευχάριστο ή εύκολο, ούτε πανάκεια για κάθε λύπη ή απογοήτευση που αναπόφευκτα προκύπτουν στη ζωή…

Λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους, στις 17 Οκτωβρίου, το TLIFE σου εξασφάλισε αποκλειστικό υλικό με τους συντελεστές να μιλούν για την ταινία!

H ιδέα για την ταινία ξεκίνησε από μια συζήτηση του Richard Curtis με ένα φίλο του αναφορικά με το τι θα έκαναν αν είχαν μονάχα 24 ώρες ζωής να τους απομένουν. “Κι οι δύο αποφασίσαμε πως θέλαμε να έχουμε μια κανονική ημέρα στο σπίτι μας με φίλους, κάνοντας ό,τι κάνουμε καθημερινά. Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον και σκέφτηκα πώς μπορώ να το ενσωματώσω σε μια ταινία. Θα έπρεπε να αφορά σε κάποιον που να μπορεί να ελέγχει με κάποιον τρόπο τη ζωή του και την τελευταία του ημέρα προκειμένου να καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα. Κι έτσι εμπνεύστηκα το ταξίδι στο χρόνο”, σχολιάζει ο σκηνοθέτης.

Και συνεχίζει: “Μετά το θάνατο των γονιών μου και με τα παιδιά μου που μεγαλώνουν, εξελίχτηκα καταρχάς σε έναν άντρα οικογενείας κυρίως. Η ταινία αφορά σε έναν αδερφό και μια αδερφή, σε μια μητέρα και έναν πατέρα και σαφώς και στον έρωτα. Και φυσικά, όταν δύο άνθρωποι ερωτεύονται, κάποια στιγμή θα καταλήξουν να γίνουν γονείς και έτσι παρακολουθούμε αυτήν την πορεία στη διάρκεια της ταινίας.”

Η ταινία ξεκίνησε τα γυρίσματά της τον Ιούνιο του 2012 και διήρκησαν 9 εβδομάδες (τρεις εβδομάδες στην Κορνουάλλη, πέντε στο Λονδίνο και μια στα Ealing Studios). Από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου θα κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες και θα σε κάνει αγαπήσεις τη ζωή!

Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More