Alexander McQueen: Σοκαριστικές αποκαλύψεις 5 χρόνια μετά την αυτοκτονία του!

Ήταν τον Φεβρουάριο του 2010 που το “παιδί θαύμα” της μόδας βρίσκεται κρεμασμένο μέσα στο διαμέρισμα του στο Mayfair του Λονδίνου. Ο Alexander McQueen ήταν νεκρός και στις 20 Φεβρουαρίου, το Λονδίνο μετατράπηκε σε μία τεράστια πασαρέλα όπου διασημότητες και μοντέλα έσπευδαν συντετριμένοι να του πουν το τελευταίο αντίο.


H αγαπημένη του φίλη Kate Moss και η Stella McCartney στην κηδεία του.

Πέντε χρόνια μετά μια βιογραφία του σχεδιαστή, από τον συγγραφέα Andrew Wilson φέρνει στην επιφάνεια τη σκοτεινή πλευρά του αγαπημένου παιδιού της μόδας. Απόσπασμα της βιογραφίας δημοσιεύθηκε στην Daily Mail και οι λεπτομέρειες της ζωής του Alexander McQueen που αναφέρει, είναι σοκαριστικές.

Το μικρότερο από τα 6 παιδιά της οικογένειας McQueen, ο Alexander ή Lee για τους οικείους του, στα 9 του είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Ο θύτης ήταν ο γαμπρός του. Ο σύζυγός της κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερης αδερφής του Janet. Την αποκάλυψη σύμφωνα με τον βιογράφο του, έκανε ο ίδιος ο σχεδιαστής πολλά χρόνια αργότερα στην αδερφή του κι όταν ο θύτης ήταν πια νεκρός.

Το τράυμα που άφησε στην ζωή του η σεξουαλική κακοποίηση ήταν πολύ βαθύ. “Μεταφραζόταν” σε τέχνη όταν αργότερα στις επιδείξεις μόδας του, έβαζε τα μοντέλα να φορούν ρούχα που έμοιαζαν να φέρουν κηλίδες αίματος ή τις “στόλιζε” με μακιγιάζ που τις έδειχνε χτυπημένες.

Καθώς μεγάλωνε ο Alexander McQueen, η βία σκέπαζε όλο και περισσότερο τη λαμπερή ζωή του. Εκτός από τους δαίμονες που πάλευε από την παιδική του ηλικία, τώρα είχε να παλέψει και τους δαίμονες που δημιουργούσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον βιογράφο του ο ομοφυλόφιλος σχεδιαστής μόδας είχε άσχημα ξεσπάσματα οργής απέναντι στους συντρόφους του. Μεταξύ τους, και ο George Forsyth, τον οποίο ο σχεδιαστής μόδας είχε παντρευτεί σε μια New Age τελετή στην Ίμπιζα πολύ πριν ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου επιτραπεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Ο George είχε δεχθεί σωματική κακοποίηση πολλές φορές από τον Lee” είπε στον βιογράφο ο φίλος του ζευγαριού Chris Bird, ενώ σύμφωνα με τους γείτονες τους η αστυνομία δεν είχε χτυπήσει μόνο μία φορά την πόρτα τους. Σύντομα το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει με άλλους άντρες και έναν χρόνο μετά τον γάμο τους -για το γλέντι που ακολούθησε ο σχεδιαστής πλήρωσε 20000 λίρες αποκλειστικά για τον αστακό και το αλκοόλ για τους καλεσμένους του- χωρίζουν οριστικά.

Όσο γνώριζε την καταξίωση και την δόξα σαν σχεδιαστής μόδας τόσο χειρότερη τροπή έπαιρνε η ζωή του. Είχε φτάσει να καταναλώνει 600 λίρες την ημέρα σε ναρκωτικά, σύμφωνα με τον βιογράφο του, ένω άλλαζε συνεχώς σεξουαλικούς παρτενέρ, με τους οποίους επέμενε να κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις.

“Η δόξα ήταν η αρχή του τέλους για τον Lee. Είχε γύρω του ανθρώπους που θα έκαναν ότι τους έλεγε κι αυτό τον διέφθειρε. Προκαλούσε προβλήματα και δράμα στους ανθρώπους γύρω του και σε έφτανε σε σημείο να αναρωτιέσαι αν ήταν τελικά φίλος ή όχι”, εξομολογείται στον βιογράφο ο φίλος του σχεδιαστή Lee Copperwheat.

Στην τελευταία περίοδο της ζωής του είχε γίνει σαδιστής με τους φίλους του, ενώ κατανάλωνε ποσότητα ναρκωτικών που είναι δύσκολο να υπολογιστεί, σύμφωνα με τον συγγραφέα. Το “κακό παιδί” της μόδας είχε χάσει τον έλεγχο. Και μέχρι το τέλος κανείς δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει αποτελεσματικά, καταλήγει ο Andrew Wilson.

Read More

And More