Πώς έσωσε ένας γείτονας τρία παιδιά από την φωτιά!

Ο Μπεκάντ Ντόμπρα είναι μετανάστης από την Αλβανία που ήρθε στην χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον. Την περασμένη Παρασκεύη εξασφάλισε και το μέλλον τριών μικρών παιδιών όταν τα έσωσε από την φωτιά!

Όταν ξέσπασε η φωτιά, ο 31χρονος βρισκόταν καθισμένος στη βεράντα του σπιτιού του στην οδό Φραντζή και έπαιζε με την κόρη του. Ακούγοντας την κραυγή μιας γυναίκας αναφερόμενης στην φωτιά που ξέσπασε στην πολυκατοικία “είναι παιδιά στο διαμέρισμα” ανέβηκε αμέσως στον 4ο όροφο. Έσπασε την πόρτα και κατάφερε να βγάλει τα τρία παιδιά ηλικίας 3, 6 και 8 ετών σώα καθώς εκείνη την στιγμή ήταν εντελώς μόνα τους στο διαμέρισμα και η φωτιά είχε αρχίσει να γλείφει τους τοίχους.

“Εκανα το σωστό και το καλό. Δεν είμαι ούτε ήρωας ούτε ξεχωριστός” δήλωσε στο Βήμα ο 31χρονος αρτεργάτης που ζει και εργάζεται στη Λαμία. Ο Μπεκάντ κατέβασε τα παιδιά στον δρόμο με τη βοήθεια μιας γειτόνισσας που τον ακολουθούσε. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα οπότε ξαναγύρισε στο διαμέρισμα. “Προσπάθησα με έναν κουβά νερό και δύο κουβέρτες να σταματήσω τη φωτιά να μην μπει και κάψει το διαμέρισμα”.

Τα “μπράβο” που άκουσε και τα καλά λόγια από τους γείτονες και τους συγκεντρωμένους ήταν πολλά. Παρόλα αυτά ένα “ευχαριστώ” από τους γονείς των παιδιών δεν το άκουσε. “Δουλειές έχουν και αυτοί, ίσως δεν προλαβαίνουν. Εξάλλου το σημαντικό είναι ότι σώθηκαν τα παιδιά. Τα άλλα δεν έχουν νόημα”, προσθέτει ο Μπεκάντ στην εφημερίδα.
Ο Μπεκάντ ήρθε στην Ελλάδα πριν από 17 χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζει στη Λαμία και εργάζεται στο αρτοποιείο του κ. Γιάννη Αντωνόπουλου. Ο επιχειρηματίας αγνοούσε ότι ο υπάλληλός του είχε σώσει τα τρία παιδιά. “Το είχα διαβάσει στην τοπική εφημερίδα όπου δεν γινόταν αναφορά στο όνομά του, αλλά και ο ίδιος δεν ανέφερε τίποτα. Μάλλον το θεωρεί κάτι πολύ φυσικό και απλό”, δήλωσε.

Read More

And More