Θέλω να χάσω τα τελευταία 2 κιλά! Πώς θα τα καταφέρω;

Βάγια – Το πρόβλημα των κιλών μου είχε ξεκινήσει απο την παιδική μου ηλικία και όταν έφτασα στην εφηβεία άρχισα να κάνω διάφορες δίαιτες με αποτέλεσμα να φτάσω στα επιθυμητά κιλά σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και να συντηρούμαι εκεί πάντα με προσοχή και δίαιτα. Επειδή βέβαια μου άρεσε η ιδέα της αδυναμιάς προσπαθούσα να χάσω όλο και περισσότερο και να τρώω όλο και λιγότερο.

Σήμερα που σας γράφω δεν έχω πρόβλημα βάρους αφού είμαι 57 κιλά με 1,68 ύψος αλλα η διατροφή μου έχει περιοριστεί πολύ και κιρίως βασίζεται σε μια σαλάτα, ένα γιαούρτι και ένα μήλο. Παρ’ όλα αυτά δε λέω να πέσω ούτε γραμμάριο και αντίθετα μόλις φάω κάτι παραπάνω έχω την τάση να πάρω κιόλας. Έκανα τεστ μεταβολισμού και εξετάσεις θυροειδή αλλά δε δείχνουν να έχω κάτι παθολογικό.

Υπάρχει ποτέ περίπτωση να φτάσω στα 55 κιλά και να τρέφομαι φυσιολογικά και με πληρότητα;

Αγαπητή Βάγια
Η συνεχής δίαιτα στην όποια έχεις υποβάλει τον οργανισμό σου, έχει σαν αποτέλεσμα να έχεις άγχος για την απώλεια των 2 αυτών κιλών, όπου θα είσαι στο όριο των φυσιολογικών τιμών/ελλειποβαρών τιμών με Δείκτη Μάζας Σώματος 19,5.

Η καταλληλότερη λύση είναι η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών και η αποβολή του με μικρά και συχνά γεύματα – 4-6 γεύματα ημερησίως – για μια σωστή απώλεια! Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τα φρούτα και τα λαχανικά – 7-10 μερίδες ημερησίως – τα όποια πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά καθώς και η επαρκής ποσότητα του νερού σε ημερίσια βάση – 2-3 λίτρα ημερησίως. Περιόρισε το αλκοόλ, καθώς φρόντισε να παίρνεις κυρίως γεύματα όπως κοκκίνο κρέας, ψάρι, πουλερικά, άλλα 2-3 φορές την εβδομάδα. Άλλα τρόφιμα όπως όσπρια, λαδερά, ζυμαρικά και ρύζι 3-4 φορές την εβδομάδα καθώς και 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών.

Επίσης, καθοριστικό ρόλο θα παίζει η σωματική άσκηση τουλάχιστον 3-5 φορές την εβδομάδα, 1 ώρα ημερησίως! Έτσι, σταδιακά θα επέρθει και η αναμενόμενη απώλεια κιλών σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Έχεις και εσύ απορίες για την διατροφή; Στείλε την ερώτηση σου στον Δημήτρη Γρηγοράκη και την ομάδα του. Συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας κάνοντας κλικ εδώ

Read More

And More