Ακμή και καρκίνος: πώς συνδέονται!

Σαν να μην ήταν η ακμή αρκετά ενοχλητική παύλα κακή από μόνη της, νέα στοιχεία αποκαλύπτουν πως οι άνθρωποι που έχουν περάσει ακμή έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Journal of Cancer η ακμή μπορεί να αυξάνει τις πιθανότητες για εμφάνιση μελανώματος ή καρκίνου του μαστού.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα και δήλωσαν ότι είχαν περάσει ακμή ως έφηβες αποδείχτηκε ότι είχαν 44% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μελάνωμα. Επίσης, είχαν 17% περισσότερες πιθανότητες για καρκίνο στο μαστό σε σχέση με όσες δεν είχαν ποτέ στην ζωή τους ακμή ή έστω την είχαν περάσει με ήπιο τρόπο.

Η εξήγηση είναι ότι οι ορμόνες που έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ακμής συνδέονται και με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού και του μελανώματος.

Φυσικά, το να σπέρνει κανείς τον πανικό δεν είναι είναι καθόλου φρόνιμο. Αυτό, όμως, που μπορείς να κάνεις σε κάθε περίπτωση (πόσο μάλλον αν είχες ακμή) είναι να είσαι απόλυτα συνεπής στις προληπτικές σου εξετάσεις. Εξάλλου, είναι η καλύτερη αντιμετώπιση!

Read More

And More