Δίαιτα: Χάσε μόνο λίπος και όχι υγρά και δες τη διαφορά άμεσα στα ρούχα σου

Έχουμε τον τρόπο να δεις το σώμα σου να αλλάζει και να δεις άμεσα τη διαφορά στα ρούχα σου. Μια δίαιτα που έχει ένα και μοναδικό στόχο! Να επικεντρώσει όλη σου την fitness προσπάθεια στο λίπος, που σημαίνει ένα και μόνο πράγμα. Δεν χάνεις απλά κιλά!

“Στεγνώνεις” και σμιλεύεις το σώμα σου από την αρχή, είτε το πρόβλημά σου επικεντρώνεται στην κοιλιά, είτε στους μηρούς και τα ψωμάκια. Ακολούθησε την Κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Γεωργία Καπώλη σε ένα πλάνο για να ξαναβρείς τον πιο σέξι εαυτό σου.

Το μενού της δίαιτας
Ας αρχίσουμε με τον πίνακα που θα κολλήσεις από σήμερα κιόλας στο ψυγείο σου. Ξέρεις καλά πως ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής είναι ακριβώς ό, τι χρειάζεσαι για να χάσεις λίπος και όχι υγρά. Μια δίαιτα που σε βοηθά να χάνεις 1/2 με 1 κιλό την εβδομάδα, με το μεγαλύτερο ποσοστό του να είναι λίπος!

Κάνε κλικ στην κάρτα για να δεις το μενού αναλυτικά
/
Αν θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα στο υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ.

Τα fitness μυστικά για να στοχεύσεις στο λίπος και όχι στα υγρά

Κι αν θέλεις περισσότερα στοιχεία για το Get Slim Project που θα σε βοηθήσει να γραμμώσεις και να χάσεις λίπος, η διαιτολόγος σου δίνει τις βασικές συμβουλές για να τα καταφέρεις:

– Σημείωσε πως πρέπει να έχεις καθημερινά στο μενού 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά.

– Να τρως καθημερινά 2-3 μερίδες ημίπαχων γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι, τυρί).

– Βάλε στο μενού 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 10 ανάλατους ξηρούς καρπούς καθημερινά

– Να πίνεις καθημερινά 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι.

– Να επιλέγεις μόνο τρόφιμα ολικής αλέσεως (καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ζυμαρικά/δημητριακά ολικής αλέσεως, ψωμί πολύσπορο).

– Να πίνεις καθημερινά 2 λίτρα υγρών

– Να αποφεύγεις την προσθήκη αλατιού στο φαγητό και να βάζεις πολύ λεμόνι, μυρωδικά και μπαχαρικά (π.χ. πιπέρι).
Να τρως εβδομαδιαία 2 φορές ψάρι.

Τα συστατικά της επιτυχημένης λιπόλυσης

Υπάρχουν ουσίες που συναντάμε σε δεκάδες τρόφιμα, οι οποίες είναι το βασικό σου μέλημα στην προσπάθεια να… “στεγνώσεις”. “Τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά τα οποία έχουν συνδεθεί με το αδυνάτισμα και κυρίως την καύση λίπους είναι τα παρακάτω” σημειώνει η διαιτολόγος:

Φυτικές ίνες – Υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά και στα τρόφιμα ολικής άλεσης.

Ασβέστιο – Φυσικά η κύρια πηγή ασβεστίου βρίσκεται στα γαλακτοκομικά

Νερό – Νερό υπάρχει και σε τροφές ή άλλα ροφήματα. Σημείωσε στη λίστα: Χυμοί, γάλα, πράσινο τσάι, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, σόδα, αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, σούπες, αφεψήματα, αλλά και μέσα από αρκετές τροφές, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά

Κατεχίνες – Το πράσινο τσάι είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές σε κατεχίνες. Μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση (3-4 ποτήρια) πράσινου τσαγιού με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες συμβάλλει στην αυξημένη καύση θερμίδων και συνεπώς στην απώλεια και τη διατήρηση του βάρους

Καψαϊκίνη – Είναι η ουσία που δίνει την πικάντικη γεύση στην καυτερή πιπεριά. Θα τη βρεις άρα τόσο στο λαχανικό, όσο φυσικά και σε μπαχαρικά όπως πιπέρι καγιέν και καυτερί πιπέρι γεκινότερα.

Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα – Το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί είναι οι βασικές τροφές για να παίρνεις τέτοια λιπαρά. Διεγείρουν τη διάσπαση του λίπους στα λιποκύτταρα αφετέρου δε μειώνουν την ικανότητα της ινσουλίνης να αναστέλλει τη λιπόλυση.

Η γυμναστική που καίει λίπος
Αν θέλεις πραγματικά να χάσεις όσο λίπος περισσεύει πρέπει να φερθείς fitness smart! Η δίαιτα είναι η αρχή, αλλά στη διαδρομή θα ανακαλύψεις πως ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειας πρέπει να το ρίξεις και στη γυμναστική. Εδώ αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι πως οι ασκήσεις που ιδρώνουν, είναι και εκείνες που βοηθούν να κάνεις περισσότερες καύσεις. Έντονο περπάτημα, jogging, αερόβια άσκηση και άλλες ασκήσεις που θα βάλουν το μεταβολισμό σου σε πλήρη λειτουργία και έτσι θα κάψεις περισσότερο αποθηκευμένο λίπος.

Η Μάντη Περσάκη έχεις τις ασκήσεις, αλλά και τον μαγικό τρόπο να αναγκάσεις το σώμα σου να κάψεις έξι φορές περισσότερο λίπος, σε σύγκριση με μια οποιαδήποτε άλλη γυμναστική. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις ασκήσεις.

Με την συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΜSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας, Αντιπροέδρου Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, www.logodiatrofis.gr, www.activekids.gr, www.care24.gr
Διατροφή για να στεγνώσεις!

Read More

And More