Ποιοι επώνυμοι μπαίνουν στη Βουλή; Οι ψήφοι που πήραν και όσοι έμειναν εκτός

Μπορεί πολλοί επώνυμοι της ελληνικής showbiz να έβαλαν υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές, ήταν όμως λίγοι αυτοί που κατάφεραν να μπουν στη Βουλή.
Ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα, συγγραφείς και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο διεκδίκησαν μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο… Ποιοι τα κατάφεραν και ποιοι μένουν εκτός;

ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Εκτός Βουλής έμεινε η Άντζελα Γκερέκου στην Κέρκυρα. Μπορεί η γνωστή πολιτικός να μετακιννήθηκε από το πράσινο στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί, απέχοντας πολύ από τον Γκίκα Στέφανο που εκλέγεται για τη ΝΔ. Η κα Γκερέκου συγκέντρωσε 2.817 ψήφους.

/

Αντίστοιχη κατάσταση και για την Νόνη Δούνια στην Α’ Πειραιά, που ήρθε τρίτη σε σταυρούς με 5.331 ψήφους.
Στη Β’ Αθήνας για τη ΝΔ οι επώνυμοι που έβαλαν υποψηφιότητα δεν κατάφεραν να πάρουν μια θέση στο Κοινοβούλιο, με την Κορίνα (Κυριακή) Δαμουλιάνου (από το Πάτερ Ημών) και την σέξι Κατερίνα Καλακμπόρ να απέχουν πολύ από τις 11 πρώτες θέσεις (για τις έδρες της ΝΔ).

/

Στη Βουλή με το ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουν για το υπόλοιπο Αττικής ο Γιώργος Πάντζας και ο Πάνος Σκουρολιάκος με 9.785 και 9.433 ψήφους αντίστοιχα στο 50% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων.

/

Οριακά βρίσκεται προς το παρόν στην Β’ Αθηνών και η σεναριογράφος και ηθοποιός Άννα Χατζησοφιά που έχει συγκεντρώσει 2.740 ψήφους, στο 16,53% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων.

/

Πρώτη με 19.155 ψήφους στη Λάρισα βγαίνει η Άννα Βαγενά, αλλά και η Μαρία Κανελλοπούλου στην Αχαΐα με 23.459 ψήφους.

/

Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει στην Κοζάνη, ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης με 4.897 ψήφους στο 98% της ενσωμάτωσης.

Ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς που κατήλθε με το Π.Α.ΣΟ.Κ. στην Α’ Αθηνών δεν εκλέγεται βουλευτής. Συγκέντρωσε 1.844 σταυρούς. Και η ηθοποιός Αφροδίτη Αλ Σάλεχ μένει εκτός Βουλής, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 539 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια η σκηνογράφος Σοφία Λαμνάτου – Κόνδη συγκέντρωσε 54 σταυρούς.

Η Λίλα Καφαντάρη που κατήλθε στις εκλογές με το Κ.Κ.Ε. στην Α’ Αθηνών, μπορεί να μην μπαίνει στη Βουλή αλλά βγήκε τρίτη στη σταυροδοσία κερδίζοντας την εμπιστοσύνη 3.466 πολιτών (με ενσωμάτωση 77.63%).

Η Ελένη Γερασιμίδου από την άλλη είναι η μοναδική βουλευτής που εκλέγει το Κ.Κ.Ε. στην Β’ Θεσαλονίκης. Η ηθοποιός συγκέντρωσε 3.028 σταυρούς (με ενσωμάτωση 66.87%).

Δεύτερος σε σταυρούς, πίσω μόνο απο τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ήρθε στην Β’ Πειραιώς ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός. Ο Νίκος Ορφανός συγκέντρωσε 1.950 σταυρούς (με ενσωμάτωση 92.04%).

879 σταυρούς συγκέντρωσε στην Α’ Αθηνών η ηθοποιός Έφη Βενιανάκη που δεν εκλέγεται βουλευτής, όπως και η συγγραφέας Ελένη Κεκροπούλου η οποία συγκέντρωσε 809 σταυρους. Ο Πέτρος Τατσόπουλος, έχει συγκεντρώσει στη Β’ Αθήνας 1.443 σταυρούς (με ενσωμάτωση 20.18%), ενώ η ηθοποιός Γιώτα Φέστα στην ίδια εκλογική περιφέρεια κερδίζει την εμπιστοσύνη 637 ψηφοφόρων του Ποταμιού.

Ο αρχαιολόγος Κουτούλιας Γιάννης συγκέντρωσε στην Β’ Αθήνας 211 σταυρούς και ο σκηνοθέτης Γιάννης Κασπίρης 201. Η ηθοποιός Σοφία Κομνηνέα συγκέντρωσε με το Ποτάμι στο Υπόλοιπο Αττικής 794 σταυρούς.

Στην Μεσσηνία, όπου μεταξύ άλλων με το Ποτάμι έβαλε υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη δεν κερδίζει βουλευτική έδρα. Ο ηθοποιός κατάφερε να συγκεντρώσει 699 σταυρούς.

Ο Κυριάκος Καραγιώγης συγκέντρωσε στο Ηράκλειο 1.028 σταυρούς (με ενσωμάτωση 99.80%) και μένει εκτός Βουλής. Το ίδιο και η ηθοποιός Πηνελόπη Σταυροπούλου που συγκέντρωσε 253 σταυρούς στην εκλογική περιφέρεια Κορινθίας. Τέλος και στη Λέσβο, όπου ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπουρνού συγκέντρωσε 193 σταυρούς το Ποτάμι δεν κατάφερε να κερδίσει έδρα.

Πρώτη με διαφορά ήρθε σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Έλενα Κουντουρά. Το πρώην μοντέλο εκλέγεται βουλευτής με 4.895 σταυρούς (με ενσωμάτωση 77,63%).

Εκτός Βουλής μένει ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης που κέρδισε 341 σταυρούς στην Β’ Αθηνών (με ενσωμάτωση 20.75%).

Τέλος , ο Παύλος Χαϊκάλης εκλέγεται επίσης Βουλευτής καθώς συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς απο τους ψηφοφόρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Υπόλοιπο Αττικής. Ο ηθοποιός κέρδισε 4.481 σταυρούς (με ενσωμάτωση 61,29%).

Εκτός Βουλής μένουν η Κατερίνα Στανίση (Ημαθίας) και η Φωτεινή Τσιτσίγκου (Β’ Αθηνών) που κατήλθαν στις εκλογές με το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου, ΤΕΛΕΙΑ αλλά και ο Βασίλης Βασιλικός που είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΔΗΜ.ΑΡ.

Read More

And More