French elegance: ένα μοναδικό διαμέρισμα στο Παρίσι!

Ο designer Louis Henri Buhrmann βρίσκεται πίσω από τη διακόσμηση αυτού του εξαιρετικού παρισινού διαμερίσματος! Μπορεί βέβαια το στιλ του να είναι λίγο… ακριβό για την εποχή μας, δεν παύει όμως να μας εκπλήσσει με το στιλ του και την κομψότητά του. Οι φωτογραφίες θα σε πείσουν!

/
Είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν τα πάντα από τα έπιπλα και τα χαλιά μέχρι τους πολυέλαιους και τα χερούλια είναι custom made για αυτό το διαμέρισμα που βρίσκεται στην Avenue Montaigne.

/
Χαρακτηριστικό σημείο του σπιτιού είναι η είσοδος όπου δεσπόζει ένα τεράστιο βιτρώ με σχέδιο σε φτερό παγωνιού.


Το διαμέρισμα αυτό είναι μια ευχάριστη μίξη κομψότητας, τεχνολογίας και μοντέρνου στιλ. Έτσι για παράδειγμα στο σαλόνι δεσπόζουν τα βαριά υφάσματα όπως το βελούδο όμως οι πίνακες, τα φωτιστικά, τα χρώματα είναι της εποχής.


Όσο ρετρό κι αν δείχνει, η καλαισθησία στην επιλογή των αντικειμένων δε σε αφήνει αδιάφορο.


Ειδωμένο και από αυτή τη γωνία, το σαλόνι γεμίζει “ζεστό” φως από το μοναδικό φωτιστικό που θυμίζει παλιές γαλλικές ταινίες!


Μία τεράστια τραπεζαρία με βελούδινες γκρι καρέκλες παραπέμπει στο γαλλικό παρελθόν!


Όσο “βαριά” κι αν φαίνεται αυτή η τραπεζαρία το vintage στιλ της αντισταθμίζεται από ένα μοντέρνο φωτιστικό.


Πανύψηλα παράθυρα με πλούσια υφάσματα, δείγμα μιας άλλης εποχής!


Απόλυτα ρετρό η επιλογή του τραπεζιού και των ψάθινων καρεκλών βγαλμένων από παλιά γαλλικά καφέ, την ίδια στιγμή που η κουζίνα είναι άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένη με όλες τις μοντέρνες ανέσεις!


Οι κρεβατοκάμαρες είναι επικών διαστάσεων θα λέγαμε: άνετα κρεβάτια με φαρδύ κεφαλάρι, κομό, πολυθρόνες. πλούσια υφάσματα και ρετρό φωτιστικά!


Το αποκορύφωμα είναι το υπέροχο μαρμάρινο μπάνιο με την επίσης μαρμάρινη μπανιέρα έναν καθρέφτη σχεδόν όσο το ύψος του δωματίου που θυμίζει κάτι από Άπω Ανατολή και αυτοκρατορικό μπάνιο!

Read More

And More