Χ. Μπαρδέμ: “Το πλατό μιας ταινίας δεν χωράει ντιβισμούς”

Ο σύζυγος της Πενέλοπε Κρουζ και φαντασίωση εκατομμυρίων γυναικών ανά τον κόσμο, Χαβιέ Μπαρδέμ μίλησε στο για την πατρότητα, τις συνεργασίες του, τη νέα του ταινία και τα σχέδια του.

Με ποια κριτήρια επιλέγει τους ρόλους και τους ήρωες που ενσαρκώνει:

“Όλες οι ταινίες που επιλέγω να παίξω αφορούν σε διαφορετικές μορφές και συμπεριφορές ανθρώπων. Και αυτό είναι που θέλω να κάνω στη δουλειά μου. Να υποδύομαι ανθρώπους, όχι είδωλα ή σουπερ ήρωες που πετάνε. Δεν μπορώ να συσχετιστώ με τέτοιους ρόλους. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προσπαθώ να ενσαρκώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χαρακτήρες και προσωπικότητες και όχι να παριστάνω το γόη”, λέει ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Τι λέει για τη νέα ταινία που θα προβάλλεται από τις 7 Οκτωβρίου με τίτλο “Εat, pray, love”; Πως περιγράφει το χαρακτήρα που υποδύεται; “Ένας άνθρωπος που πρέπει να ξεπεράσει τους προσωπικούς του φόβους, τις αμφιβολίες του, τον πόνο που νιώθει προκειμένου να εμπιστευτεί ξανα τη ζωή και να ενθαρρύνει το χαρακτήρα που υποδύεται η Τζούλια Ρομπερτς, να της πει με τον τρόπο του πως είμαστε όλοι το ίδιο. Πως δεν υπάρχει τρόπος να αφησεις πίσω τη ζωή σου όσο μακριά κι αν ταξιδέψεις, υπάρχει όμως τρόπος να κοιτάξεις μπροστά. Κάτι που από μία ηλικία και μετά, εκ των πραγμάτων, δεν είναι τόσο ευκολο, γιατί πονάει, σε φέρνει σε ρήξη με πολλά πράγματα που θεωρούσες δεδομένα, όμως δεν υπάρχει άλλη λύση.

Για τις συνεργασίες που είχε μέχρι τώρα: “Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για τους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί στην καριέρα μου, εκτός από δύο, έναν σκηνοθέτη κι έναν ηθοποιό που δεν θέλω να πω τα ονόματα τους. Ούτως ή άλλως τέτοιοι άνθρωποι ουσιαστικά δεν μπορούν να βλάψουν κανέναν, πέρα από τον εαυτό τους. Το πλατό μιας ταινίαςαπαιτεί ομαδικό πνεύμα συνεργασίας, δεν χωράει ντιβισμούς, κι αυτό είναι κάτι που έμαθα από τα χρόνια που έπαιζα ράγκμπι με την Εθνική Ισπανίας, όταν έσπαγα τα κόκαλα μου μες το γήπεδο.

Όσο για το νέο ρόλο του πατέρα, ο ηθοποιός περιορίζεται να δηλώσει πολύ ευτυχισμένος για το μωρό που έρχεται σε 4 μήνες αλλά πιστός σε ό,τι μας έχει συνηθίσει στις συνεντέυξεις του μέχρι τώρα, δεν θέλει να πει τίποτ’ άλλο για τα προσωπικά του.

Read More

And More