Όλες οι εξελίξεις για τη δολοφονία του Σ. Γκιόλια

Mε τα ίδια όπλα της επίθεσης στο Αlter και στο Α.Τ Κορυδαλλού και 16 σφαίρες οι τρομοκράτες γάζωσαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια, χθες στις 5.30 τα ξημερώματα μπροστά στα μάτια της συζύγου του Αδαμαντίας που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους…

Ο δημοσιογράφος χτυπήθηκε στο κεφάλι, τον θώρακα, την πλάτη, τους μηρούς και ο θάνατός του ήταν θέμα ελάχιστου χρόνου… Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η χαριστική βολή δόθηκε εξ επαφής στο κεφάλι του άτυχου Σωκράτη.

Οι τρομοκράτες το είπαν και το έκαναν. Είχαν δηλώσει ξεκάθαρα πως ο επόμενος στόχος του θα ήταν δημοσιογράφος. ”Κύριοι δημοσιογράφοι αυτή τη φορά ήρθαμε στη πόρτα σας, την επόμενη φορά όμως θα μας βρείτε στα σπίτια σας”.

H Aστυνομία ψάχνει και στα αρχεία του υπολογιστή του Σωκράτη Γκιόλια, προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος μιας και αναζητούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα από το αποθηκευμένο υλικό στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών. Ήδη όλοι οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών που χρησιμοποιούσε ο δημοσιογράφος στο σπίτι του και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 9,89 εξετάζονται.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο άρσης του ηλεκτρονικού απορρήτου στο ιστολόγιο Troktiko, με το οποίο συνδεόταν ο Σωκράτης Γκιόλιας όπως προέκυψε και από χτεσινό δημοσίευμα του blog που ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος ήταν ο οραματιστής του ιστολογίου. Παράλληλα, οι αστυνομικοί έφυγαν το απόγευμα από το σπίτι του κουβαλώντας τρεις κούτες με το προσωπικό του αρχείο και τα έγγραφά του.

Οι μαρτυρίες αυτοπτών για τους δράστες είναι ελάχιστες, ενώ αύριο θα γίνει πιθανότατα η κατάθεση της συζύγου του θύματος. Η γυναίκα δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσει για την υπόθεση. Η μαρτυρία της, πάντως, εικάζεται ότι θα προσθέσει κάποια στοιχεία, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν τις έρευνες επειδή, σύμφωνα με τα λίγα που είπε από την αρχή στους αστυνομικούς, φαίνεται να έχει δει από τη οθόνη της εισόδου τουλάχιστον τον έναν εκ των δραστών, αυτόν που χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος και έπεισε το δημοσιογράφο να κατέβει κάτω με το πρόσχημα ότι έκλεβαν το αυτοκίνητό του.

Ακόμη, οι αστυνομικοί θεωρούν σίγουρα πως οι δράστες παρακολουθούσαν το θύμα κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από το γεγονός ότι χτύπησαν το κουδούνι του δημοσιογράφου, χωρίς να αναγράφεται το όνομά του πάνω, καθώς στο κουδούνι του σπιτιού του υπήρχε μόνο το όνομα της συζύγου του. Άρα οι δράστες γνώριζαν και αυτό το κατάφεραν με μέρες παρακολούθησης.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες που πιθανώς έχουν καταγράψει κινήσεις των τρομοκρατών. Οι έρευνες επεκτείνονται και στην περιοχή του Αλίμου, από την οποία εκλάπη το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες προκειμένου να μεταβούν στον τόπο της δολοφονίας, αλλά και στο σημείο που το εγκατέλειψαν. Αστυνομικοί αναζητούν υλικό και από κάμερες στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης προκειμένου να εντοπίσουν τα μέσα διαφυγής που χρησιμοποίησαν οι δράστες μετά τον εμπρησμό του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Η είδηση της άγριας δολοφονίας του 37χρονου δημοσιογράφου συγκλόνισε το δημοσιογραφικό κλάδο και έγινε πρώτο θέμα στα Ελληνικά αλλά και στα ξένα μέσα ενημέρωσης

Ο Σωκράτης, ο δημοσιογράφος, ο πατέρας, ο σύζυγος, ο άνθρωπος που δεν έβριζε ποτέ και μιλούσε σε όλους στο πληθυντικό, έφυγε με τον πιο άγριο τρόπο… Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης. Ακολουθήσε η ταφή του στο νεκροταφείο της Ηλιούπολης.

“Για εκείνον ήταν μία καθημερινή ρουτίνα να απειλείται”, δήλωσε στο Tlife ο δικηγόρος του Γιάννης Μαρακάκης. Ωστόσο, η είδηση της δολοφονίας του προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία!

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, φίλοι αλλά και δεκάδες απλοί πολίτες δήλωσαν την οργή τους για την άγρια δολοφονία του Σωκράτη μέσα από τα μέσα ενημέρωσης αλλά κυρίως από το γνωστό blog troktiko.

Read More

And More