Right On Time! Η δίατα με την οποία θα πεις αντίο στην κυτταρίτιδα πριν το καλοκαίρι

Τέλος με την ανασφάλεια για το σώμα σου. Μπορείς με τις κατάλληλες κινήσεις να βγεις στην παραλία απαλλαγμένη από την ενοχλητική κυτταρίτιδα. Άλλωστε είναι στο χέρι σου. Μπορεί να μην έχεις παραπάνω κιλά, όμως κάποιες λάθος επιλογές στον τρόπο ζωής, αφήνουν τα σημάδια τους στα επίμαχα σημεία.
Ακολούθησε το μενού διατροφής 2 εβδομάδων και κέρδισε την αυτοπεποίθησή σου πίσω.

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος εξηγεί: “Η δημιουργία της κυτταρίτιδας είναι ανεξάρτητη από την παχυσαρκία, δηλαδή μπορεί να εμφανιστεί και σε αδύνατα άτομα. Οι σημαντικότεροι λόγοι που την προκαλούν είναι η άστατη διατροφή, οι λιπαρές τροφές, η καθιστική ζωή, το έντονο στρες, η κακή κυκλοφορία του αίματος, η μειωμένη δραστηριότητα του λεμφικού συστήματος, και οι ορμονικές διαταραχές.”

Σημάδια χαλάρωσης ακόμη και στα χέρια ή το στομάχι και την κοιλιά μπορεί να οφείλονται στην κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σχεδόν σε όλο το σώμα με πιο συνηθισμένα σημεία:
– μηροί
– γλουτοί
– εσωτερικό των μπράτσων
– στομάχι
– κοιλιά
– γάμπες

Κάνε κλικ επάνω στις κάρτες με τα δύο εβδομαδιαία μενού για να δεις ακριβώς τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα διατροφής που θα καταπολεμήσει την κυτταρίτιδα.

“Η σωστή επιλογή των θρεπτικών συστατικών πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα ώστε να έχουμε ένα όμορφο σφριγηλό σώμα χωρίς ατέλειες, κυτταρίτιδα και χαλάρωση” επισημαίνει η Γεωργία Καπώλη που επιμελήθηκε ένα ειδικά σχεδιασμένο διαιτολόγιο για να διαλύσεις τα λιποκύτταρα που προκαλούν την αντιαισθητική εικόνα στους μηρούς και αλλού.

Αν πάλι θέλεις να αποθηκεύσεις και τις δύο εβδομάδες διατροφής στον υπολογιστή σου, να τις εκτυπώσεις και τις έχεις στο ψυγείο σου κάνε κλικ εδώ.

Τι είναι εκείνο που δεν κάνω σωστά;
H κυτταρίτιδα είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Αν δηλαδή επιστρέφεις στο σπίτι σου και “λιώνεις” στον καναπέ χωρίς να έχεις καθόλου φυσική δραστηριότητα, αν επιλέγεις συνέχεια τροφές πλούσιες σε λιπαρά ή τροφές που συμβάλουν στην παρακράτηση υγρών στο σώμα.

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη σου δίνει συμβουλές για να είσαι σίγουρη πως “πολεμάς” με τον κατάλληλο τρόπο την κυτταρίτιδα:

– Μειωμένη κατανάλωση μαγειρικού αλατιού και τροφίμων πλούσιων σε αλάτι όπως οι κονσέρβες, τα παστά, τα πατατάκια, τα έτοιμα φάγητα τύπου fast-food μιας και το αλάτι προάγει την κατακράτηση υγρών.

– Περιορισμένη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μιας και η περίσσεια του αλκοόλ στον οργανισμό εντείνει τη λιπογένεση.

– Προσεκτική εως μειωμένη κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κορεσμένο λίπος, όπως είναι το κόκκινο κρέας, τα γλυκά, τα τηγανιτά, τα ζωικά βούτυρα, τα ολόπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα.

– Μειωμένη πρόσληψη τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη: καραμέλες, πάστες, κέικ, κρουασάν κτλ. Δυστυχώς τα σάκχαρα βρίσκονται κρυμμένα σε πολλές τροφές ψωμί, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, σάλτσες, κρασιά, γιαούρτια, ακόμα και σε τροφές που θεωρητικά δεν περιέχουν ζάχαρη

– Άφθονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μειώνουν την αποθήκευση λίπους.

– Η αυξημένη κατανάλωση υγρών (νερό, πράσινο τσάι, χυμοί, γάλα) συστήνεται επιπλέον στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας μιας και διευκολύνει στο μεταβολισμό των τροφών, έτσι ώστε να αποφεύγεται η περίσσεια της αποθήκευσης λίπους, εντείνεται η αποβολή άχρηστων ουσιών (τοξινών).

– Αυξημένη πρόσληψη τροφίμων πλούσιων σε θρεπτικές ουσίες που αναχαιτίζουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας όπως: EPA (εικοσοπεντανοϊκό οξύ), DHA (δοσοεξανοϊκό οξύ), GLA (γ-λινολενικό οξύ), βιταμίνη Ε, φυλλικό Οξύ, βιταμίνη Β6, φλαβονοειδή: σολομός, ξηροί καρποί, σπόροι, ελαιόλαδο, θαλασσινά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πράσινο τσάι, κακάο, δημητριακά ολικής αλέσεως, ημίπαχα γαλακτοκομικά.

– Η σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και στην καταπολέμηση του προβλήματος της κυτταρίτιδας μιας και βελτιώνει τη λεμφική και φλεβική παροχέτευσης των ιστών καθώς επίσης συμβάλλει στην καύση και απομάκρυνση του τοπικού λίπους όπως και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους.

Read More

And More