Ληστές για ένα κομμάτι ψωμί λόγω κρίσης!

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι ληστείες σε γειτονιές στης Αθήνας. Κάποιες φορές πρόκειται για σπείρες ληστών, που σπέρνουν τον τρόμο, εισβάλλοντας σε καταστήματα ανυποψίαστων καταστηματάρχων για να τους αποσπάσουν μικροποσά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις κλέβουν στην κυριολεξία… για ένα κομμάτι ψωμί.

Ο κύριος Παναγιώτης Οικονόμου, ιδιοκτήτης πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών στο Αιγάλεω έπεσε θύμα διάρρηξης πριν από δύο μήνες. Ευτυχώς οι ληστές δεν κατάφεραν να του αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό, αφού χτύπησε ο συναγερμός και οι ληστές τυράπηκαν σε φυγή. “Υπήρχαν και κάποιοι συνάδελφοι που έσεσαν θύματα κλοπής, ενώ ήταν μέσα στο χώρο εργασίας τους”, αναφέρει στο TL!FE ο κύριος Οικονόμου.

Μια άλλη διάσταση του προβλήματος αποκαλύπτει ο Νικόλαος Φωτεινός που διατηρεί περίπτερο στο κέντρο της Αθήνας. “Κλέβουν τσιγάρα και κάρτες, αυτά που είναι εύκολο να πουληθούν. Πας κάτω στην Ομόνοια και σε μια ώρα τα έχεις πουλήσει”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι η έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική κρίση που τους πλήττει. Ο κ.Φωτεινός δίνει μια διαφορετική απόψη για το θέμα. “Ο φτωχός που πεινάει θα πάει να κλέψει ένα ψωμί, ένα γάλα. Η κρίση δεν έχει να κάνει με αυτή την έξαρση. Απλά είναι απατεώνες. Υπάρχει ανοχή της κοινωνίας”, και συμπλήρώνει λέγοντας ότι το πρόβλημα διογκώνεται με την ελλιπή αστυνόμευση στην περιοχή καθώς και η “ελαστική” νομοθεσία.

Διαφορετική άποψη έχει ο κύριος Μάρκος Σκόρδος, που διατηρεί εδώ και τρία χρόνια κατάστημα ψιλικών στο Αιγάλεω μαζί με τη σύζυγό του. Όπως λέει στο TL!FE, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πέσει θύμα ληστείας.
“Είναι φτωχοί άνθρωποι οι οποιοι θέλουν να πάρουν μια σοκοφρέτα, ένα χυμό χωρίς να το πληρώσουν. Κάποιοι άλλοι είναι κλεπτομανείς”, και συμπληρώνει ότι οι μικροκλοπές αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς τους.

Read More

And More