To look της Shaya στο Greek Idol! Ο make up artist κι ο hair stylist μας δείχνουν πώς να το αντιγράψουμε!

Στην Ελλάδα τα fashion icons είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στην λίστα των top 5, λοιπόν, ανήκει αναμφισβήτητα και η Shaya. Στο live της περασμένης Δευτέρας στο Greek Idol είδαμε και μια άλλη εκδοχή της, την πιο sexy. Και δεν ήταν μόνο αυτό: η Shaya μας αποκάλυψε επιτέλους τι έκρυβε κάτω από την περούκα της (σαφώς την προτιμώ περισσότερο).

Μιας, λοιπόν, και διανύω την “προσπαθώ-να-μακρύνω-τις-αφέλειες-μου” περίοδο και δεδομένου ότι βρήκα στο look της το τέλειο hair styling και μακιγιάζ για την Άνοιξη το επόμενο βήμα ήταν γνωστό: να μιλήσω με τον make up artist που επιμελήθηκε το look της και δικό μας αγαπημένο, Γρηγόρη Πυρπύλη και τον hair stylist Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

Θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να κάνεις κι εσύ το ίδιο χτένισμα; Ενδιαφέρεσαι περισσότερο για το μακιγιάζ της; Ή μήπως και τα δύο; Απλώς διάβασε παρακάτω τις συμβουλές των ειδικών και ακολούθησε τα βήματά τους!

Το How To του Γρηγόρη Πυρπύλη για το μακιγιάζ της Shaya- Πώς θα το κάνεις κι εσύ!
– Ξεκινάμε κάνοντας ένα καλό ντεμακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο χρησιμοποιώντας τη lotion ντεμακιγιάζ CILS της Maybelline NY.
– Περιμένουμε 1 με 2 λεπτά να ηρεμήσει η επιδερμίδα και ύστερα περνάμε την ενυδατική κρέμα που είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Για την επιδερμίδα της Shaya χρησιμοποιώ την ενυδατική κρέμα της Garnier από τη σειρά Skin Naturals Essentials η οποία έχει εντελώς ματ αποτέλεσμα λόγω της μη λιπαρής σύνθεσής της.
– Αφού ενυδατώσουμε την επιδερμίδα περνάμε στο foundation. Για τη Shaya επιλέγω το Dream Matte Mousse Foundation λόγω του ότι είναι πολύ σταθερό και μένει για πολλές ώρες αναλλοίωτο στην απόχρωση 026. Για να δώσω έξτρα φωτεινότητα κάτω από τα μάτια καθώς και σε άλλα σημεία του προσώπου χρησιμοποιώ με ένα πινελάκι το Dream Mousse Concealer την απόχρωση 01.
– Τελειώνοντας με τη βάση, ένα ελαφρύ πέρασμα με ένα φαρδύ πινέλο σε όλο το πρόσωπο με την πούδρα Dream Matte Powder στην απόχρωση 11.
– Στο Greek Idol, όπως φάνηκε, η Shaya έκανε αλλαγές σε μαλλιά και make up! Στα μάτια, για να δώσουμε μια πιο pop αίσθηση, παίξαμε με αποχρώσεις του ψυχρού μοβ. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε η τετραπλή παλέτα από τη σειρά EyeStudio Silk Glam στην απόχρωση purple drama, φωτίζοντας το κινητό βλέφαρο και σκουραίνοντας το περίγραμμα του ματιού! Εσωτερικά των ματιών δούλεψα το μολύβι Expression Kajal στην απόχρωση του λευκού για να δώσουμε έξτρα φως και μια πιο 60’s διάθεση στο μακιγιάζ. Για να τονίσω το υπέροχο σχήμα των ματιών της δούλεψα το EyeStudio Eyeliner της Maybelline NY που είναι σε μορφή gel και απλώνεται πραγματικά πολύ εύκολα! Τέλος, για τέλειες, πυκνές και διαχωρισμένες βλεφαρίδες χρησιμοποίησα την One by One mascara της οποίας η Shaya δηλώνει fan.
– Κάτω από τα μήλα της δούλεψα την απόχρωση 76 του Exprert Wear Blush ενώ ακριβώς επάνω για λάμψη και ζωντάνια δούλεψα ταμποναριστά με τα δάχτυλα το dream touch στην απόχρωση peach! Τέλος, είπαμε να αλλάξουμε και χρώμα στα χείλη και να τα κάνουμε πιο ζωηρά, γι’ αυτό επιλέξαμε την απόχρωση 420 από τη σειρά color sensational της Maybelline NY. Όλα τα κοραλλί φωτίζουν πάρα πολύ ωραία τις σκούρες επιδερμίδες!

Κι αν έχω ανοιχτή επιδερμίδα;
Δυστυχώς δεν έχουμε όλες το προνόμιο της σοκολατένιας επιδερμίδας όπως η Shaya! Σε αυτή την περίπτωση, ο Γρηγόρης συμβουλεύει: “Το ίδιο μακιγιάζ μπορεί να το υιοθετήσει και μια κοπέλα με ανοιχτόχρωμα επιδερμίδα με την διαφορά ότι στα χείλη θα πρότεινα να χρησιμοποιήσει μια πιο καθαρή ροζ απόχρωση, όπως το 132 και το 162 από τη σειρά color sensational της Maybelline NY!”

Τα tips του hair stylist Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου για το hair styling της Shaya!

Πώς θα κάνουμε το χτένισμα της Shaya βήμα- βήμα…

1) Σε φρεσκολουσμένα μαλλιά ψεκάζουμε έναν αφρό σε μορφή σπρέι, για όγκο στις ρίζες και ύστερα στεγνώνουμε καλά.
2) Ψεκάζουμε με λακ τα μαλλιά και τα τυλίγουμε με το ψαλίδι για μπούκλες (τα αφήνουμε για δέκα λεπτά).
3) Στη συνέχεια ανοίγουμε τις μπούκλες με τα δάχτυλα με απαλές και όχι έντονες κινήσεις.
4) Για την ολοκλήρωση του χτενίσματος, κρεπάρουμε τα μαλλιά, πρώτα κοντά στις ρίζες και στη συνέχεια με πιο απαλές κινήσεις φτάνοντας μέχρι τις άκρες.
5) Τινάζουμε ελαφρά το κεφάλι και βάζουμε λίγη λακ ακόμα για τυχόν ατέλειες.
FINAL TIP: Σπρέι λάμψης για εκθαμβωτικό αποτέλεσμα μιας σταρ.
Και μερικά ακόμη beauty μυστικά του ειδικού για τέλειο αποτέλεσμα!
– Το συγκεκριμένο χτένισμα μπορεί να γίνει σε όλους τους τύπους μαλλιών με τη διαφορά ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο. Σε μαλλιά πλούσια και με χοντρή τρίχα μπορεί να γίνει με μεγαλύτερη επιτυχία.
– Σε περίπτωση που τα μαλλιά μας είναι άτονα και λεπτά, πριν τα στεγνώσουμε χρησιμοποιούμε κρέμα φορμαρίσματος η οποία δίνει δύναμη και νεύρο στην τρίχα. Στη συνέχεια σε στεγνό μαλλί ψεκάζουμε με λακ για να γίνει η τρίχα πιο σκληρή.
– Τα extensions και οι τρέσες δίνουν πάντα ένα πιο εντυπωσιακό και φαντασμαγωρικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτούμε και να αφηνόμαστε στα χέρια ενός έμπειρου κομωτή.

Read More

And More