Ντίνα: “Τι μπορώ να κάνω με το έντονο πρήξιμο, λίγο πριν τις ημέρες της περιόδου;”

Ερώτηση
Λίγο πριν την περίοδο έχω φοβερό πρήξιμο από τη μέση και πάνω! Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πώς θα μπορούσα να χάσω κάποια κιλά, χωρίς να τα ξαναπάρω στο επόμενο διάστημα;
Ντίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Ντίνα
Στις μέρες της περιόδου εκκρίνονται ορμόνες που κατακρατούν τα υγρά του σώματος. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μειώσεις το αλάτι και να πίνεις άφθονο νερό. Όσο για την απώλεια βάρους, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν:

Μη μένεις ποτέ νηστική για περισσότερο από 3-4 ώρες. Αν πέσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, παρατηρείται υπερέκκριση ινσουλίνης με αποτέλεσμα ό,τι καταναλώνεις να αποθηκεύεται σε λίπος, καθώς και αύξηση βουλιμίας.

Να αποφεύγεις τους απλούς υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζάχαρη) που προκαλούν υπερέκκριση ινσουλίνης. Αντικατέστησε τα με καστανό ρύζι, καστανή ζάχαρη, ψωμί πολύσπορο καθώς και ζυμαρικά ολικής άλεσης. Έτσι αυξάνεται ομαλά το σάκχαρο στο αίμα μας και ο κορεσμός κρατάει για περισσότερη ώρα.

Πρόσθεσε στην καθημερινότητά ου τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες που μας προκαλούν τον κορεσμό, όπως είναι το αυγό, ψάρι, κόκκινο κρέας και κοτόπουλο.

Μη ξεχνάς ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στη πρόκληση του κορεσμού και αποβάλλουν το λίπος από τα κόπρανα. Επιπλέον ενυδατώνουν τον οργανισμό και αυτό βοηθάει στον καλύτερο μεταβολισμό.

Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα. Μια αερόβια άσκηση 30 λεπτών θα συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στις καύσεις του λίπους.

Αθηνά Ρούντου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
/

And More