Μaria Patelis! Η σχεδιάστρια που αγαπούν οι celebrities μιλάει στο TLIFE!

Η Maria Patelis είναι ένα σύγχρονο, φρέσκο κορίτσι που παρ’ όλο το νεαρό της ηλικίας της έχει καταφέρει πολλά! Είναι η απόδειξη του ρητού που όταν στο έλεγε η μαμά σου, σου σηκωνόταν η τρίχα: ” δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω”! Και η Μαρία φαίνεται να το ήθελε πολύ αφού μέχρι τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις λέξεις έχει ντύσει κάποιες από τις σπουδαιότερες celebrities της εγχώριας showbiz.
Kι αν αυτό δεν σου λέει κάτι, γιατί το έχεις ακούσει πολλάκις να σου αναφέρω απλά πως η Έλλη Κοκκίνου στη φετινή της εμφάνιση φοράει δημιουργία της. Η Δέσποινα Βανδή επέλεξε φόρεμά της για το νέο της video clip “Μου ‘χεις περάσει”. Η Τάμτα από πολύ νωρίς φαίνεται να την έχει ανακαλύψει… ενώ η Ζέτα Μακρυπούλια, η Σίσσυ Χρηστίδου και πολλές άλλες έχουν φορέσει ρούχα της Μαρίας σε φωτογραφήσεις τους. Περιττό να σου αναφέρω πως
το θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη όταν οι στιλίστριες και οι στιλίστες επιλέγουν ρούχα της για τις επώνυμες πελάτισσές τους.

Η Maria Patelis λοιπόν με μεγάλη χαρά δέχτηκε να μιλήσει στο TLIFE και να μοιραστεί όλα τα μυστικά της δουλειάς της. Να μιλήσει για τις γυναίκες που επιλέγουν τα ρούχα της, να δώσει πρωτοχρονιάτικα styling tips αλλά και να ετοιμάσει δύο outfits για την Πρωτοχρονιά με μοναδικό της κριτήριο τους δύο βασικούς σωματότυπους.

Πως νιώθεις που παρ’ όλο το νεαρό της ηλικίας σου σε έχουν αγκαλιάσει στο χώρο της μόδας και οι δημιουργίες σου έχουν απήχηση στον κόσμο;
Για κάθε νέο άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα είναι σαν να ζει σε παραμύθι! Βλέπεις τα πιο τρελά σου όνειρα να γίνονται πραγματικότητα και μέχρι να το συνειδητοποιήσεις θέλεις χρόνο!! Και πολύ δουλειά!!

Πως θα χαρακτήριζες το στιλ σου ως δημιουργό και πως θα χαρακτήριζες την τελευταία σου συλλογή;
Μάλλον είμαι άνθρωπος των αντιθέσεων! Αυτό φαίνεται και από το στιλ
destroyed/glam της τελευταίας μου συλλογής!!

Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά;
Ό, τι μπορώ να επεξεργαστώ και να διαφοροποιήσω ή να το αλλάξω και να του δώσω τη δική μου πινελιά είναι το δικό μου υλικό! Αγαπώ το δέρμα, τα κεντήματα, τις χάντρες, τις αλυσίδες και υλικά που μπορώ να συνδυάσω και να παίξω! Άλλωστε το παιχνίδι με τα χειροποίητα κεντήματα είναι χαρακτηριστικό στις συλλογές μου!

Tα ρούχα σου τα επιλέγουν εδώ κι αρκετό καιρό κάποιες από τις πιο στιλάτες και καλοντυμένες επώνυμες Ελληνίδες. Πως νιώθεις για την προτίμησή τους;
Τα ρούχα μου τα χρησιμοποίησε πρώτη η Αλεξάνδρα Κατσαίτη σαν Stylist της Δέσποινας Βανδή! Είναι από τις γυναίκες που θαυμάζω και σαν καλλιτέχνη και σαν προσωπικότητα και ήτανε απίστευτο το συναίσθημα όταν κυκλοφόρησε η φωτογράφιση με το ρούχο μου φορεμένο από την Δέσποινα Βανδή!! Μαγικό! Από εκεί και πέρα άρχισαν σιγά σιγά να με γνωρίζουν και να με εμπιστεύονται και stylists και καλλιτέχνες και αυτό με τιμάει πάρα πολύ γιατί η εικόνα των καλλιτεχνών παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην δουλειά τους. Η Αγγελική Ηλιάδη, η Ελλη Κοκκίνου, η Τάμτα είναι κάποιες από τις Ελληνίδες σταρ που με έχουν προτιμήσει στο ξεκίνημά μου και αυτό δεν θα το ξεχάσω ούτε τώρα αλλά ούτε και ποτέ!


Υπάρχει κάποια γυναίκα που λειτουργεί ως μούσα σου;
Ακόμη δεν έχω καταλήξει σε μία μούσα σαν πηγή έμπνευσης. Μεγάλη επιρροή για εμένα αποτελεί το glam από δεκαετίες του παρελθόντος, όπως 20’s και 80’s. Στόχος μου οι συλλογές μου να είναι πολύ θηλυκές και να εκπέμπουν δυναμισμό και προσωπικότητα.


Ποια είναι η γυναίκα (το στιλ γυναίκας) που φοράει τα ρούχα Maria Patelis;
Είναι όλες οι γυναίκες αλλά και τα κορίτσια που αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Έχουν προσωπικότητα και τους αρέσει να τολμούν και δεν φοβούνται αν –λίγο – προκαλούν εκφράζοντας τη θηλυκή και σέξι πλευρά τους!

Χαρακτηριστικά λες πως η συλλογή είναι εμπνευσμένη από το nightlife της δεκαετίας του 80 στη Νέα Υόρκη. Μίλησε μας για τη συγκεκριμένη ιδέα.
Tα 80s είναι μία δεκαετία που λατρεύω ίσως επειδή δεν την έζησα. Θαυμάζω τη θηλυκότητα που εξέπεμπαν οι γυναίκες και την έντονη σεξουαλικότητα! Κυριαρχούσε ένας δυναμισμός και μία απελευθέρωση χωρίς όρια!! Μία χλιδή, ένας πλούτος και πολλές πολλές υπερβολές σε κάθε τομέα της ζωής!

Σήμερα γνωρίζοντας τα όριά μας μπορούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο minimalglam και στο sexychic και ελπίζω τα ρούχα της συλλογής μου να φοριούνται και σε 20 χρόνια από σήμερα!!

Ρούχα που έχουν εμπνευστεί από μία δεκαετία ορόσημο στη νυχτερινή διασκέδαση σίγουρα θα αποτελούν σωστές επιλογές για τις φετινές γιορτές. Ποια κομμάτια από την συλλογή σου θα πρότεινες και γιατί;
Για κάθε γυναίκα θα πρότεινα κάτι διαφορετικό! Το μωβ στράπλες φόρεμα με τα χρυσά details είναι ένα σούπερ σέξι θηλυκό outfit, και τα laser cut κομμάτια της συλλογής, έχουν έναν έντονο δυναμισμό! Το απόλυτο glam για μένα στην συλλογή μου είναι η ολόσωμη κεντημένη στο χέρι φόρμα από λευκά και χρυσά κρύσταλλα!

Tι πρέπει να προσέξει μια γυναίκα στο ντύσιμό της μέσα στις γιορτές;
Να μην υπερβάλει!! Όπως είναι και το στιλ της συλλογής μου, το destroyed glam είναι κάτι που εκφράζει την τάση της μόδας αλλά και την ιδισυγκρασία μας. Κάποια στοιχεία glam αλλά με μέτρο είναι το τέλειο dress code για τα πάρτυ των ημερών! Εκτός αν πάμε σε black tie προσκλήσεις και gala οπότε τα περισσότερα couture κομμάτια της συλλογής μου είναι στην διάθεσή σας!!

Δώσε μου δύο εορταστικά outfits για τους δύο σωματότυπους αχλάδι – μήλο.
Εύκολο! Για σώμα αχλάδι ένα ψηλόμεσο παντελόνι ή φούστα σε ίσια γραμμή με ένα destroyed glam Tshirt και ένα leather jacket.

Για το σώμα μήλο ενα collant με ένα τοπ, τυνίκ πουκάμισο oversized για να μην μαρκάρει και ένα ανδρόγυνο σακκάκι με παγιέτες!

Ποια λάθη βλέπεις να κάνουν οι γυναίκες στο ντύσιμό τους. Και τι πιστεύεις πως τις οδηγεί σε αυτά;
Οι γυναίκες πολλές φορές κοιτάζουν να υιοθετήσουν ένα στιλ που είδανε σε μία φωτογραφία, σε ένα μοντέλο, στο δρόμο, σε μία επώνυμη αλλά ξεχνούν ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι! Το ωραίο είναι να εμπνεόμαστε από κάτι και να το κάνουμε δικό μας, όχι να το αντιγράφουμε. Εκεί γίνονται μεγάλα και ασυγχώρητα λάθη!

Επειδή τα ρούχα μου είναι sur mesure έχω τη δυνατότητα κάθε σχέδιό μου να το διαμορφώνω όπως ταιριάζει καλύτερα σε κάθε γυναίκα για να είναι πάντα μοναδική αλλά και εντυπωσιακή με τον δικό της τρόπο!

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Δεν κάνω μακρινά σχέδια!!! Κάθε φορά βάζω μικρούς στόχους. Μόλις τους πετύχω πάω στους επόμενους! Στα σχέδιά μου αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο ό, τι αφορά στην FW2011 «Lets Run Away» συλλογή μου, τα Χριστούγεννα με τους δικούς μου στην Κέρκυρα, να περάσω ξέγνοιαστες γιορτές και περιμένω την καινούρια χρονιά να μου φέρει τόσα καλά όσα και αυτή που φεύγει!! Και υπόσχομαι ότι θα δουλέψω σκληρά για αυτό!! Όλα τα καλά εύχομαι σε όλον τον κόσμο!

Τι θα συμβούλευες μελλοντικούς συναδέλφους σου σχεδιαστές για να επιτύχουν στο χώρο αυτό;
Όταν είναι κανείς νέος δικαιούται να κάνει λάθη αλλά οι λάθος επιλογές σε ένα ξεκίνημα είναι καταστροφικές. Είχα την τύχη να συνεργαστώ από πολύ νωρίς με ένα γραφείο που ασχολείται με το Creative Direction & Fashion PR για νέους Ελληνες σχεδιαστές. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία έκανα όλα τα επιτυχημένα βήματα που με έχουν φέρει μέχρι εδώ και τώρα βρίσκομαι να μιλάω μαζί σας! Είμαι δημιουργός και πολλά πράγματα τακτικής ή οργάνωσης -κυρίως- δεν ξέρω ούτε μπορώ να τα συντονίσω μόνη μου!!! Ετσι έχω ένα μυστικό όπλο που με βοηθάει σε κάθε βήμα!!

Που μπορούν οι αναγνώστριες του TLIFE να βρούνε τη συλλογή σου;
H συλλογή μου “Let’s run away” φιλοξενείται στο ab!fab!showroom : email: info@abfabshowroom.com Tel:210.7296493 H casual glam σειρά φιλοξενείται στο UNDERGROUND Σκουφά 35 Κολωνάκι Τηλ. 210.3640734

Read More

And More