Ο πρώτος νεκρός στον πόλεμο του Λονδίνου – Ο Κάμερον συγκαλεί εκτάκτως τη Βουλή

Αυτό που όλοι φοβούνταν μετά το ξέσπασμα της πρωτοφανούς βίας στο Λονδίνο τελικά συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης. Ο πρώτος νεκρός των ταραχών, των συμμοριών, του τρόμου που έχει καλύψει τη βρετανική πρωτεύουσα. Το Λονδίνο εδώ και 3 ημέρες φλέγεται στην κυριολεξία. Περιοχές ολόκληρες είναι πλέον απαγορευτικές για να κυκλοφορήσει κανείς και το χάος, οι λεηλασίες και οι βανδαλισμοί είναι αμέτρητοι.

O νεκρός είναι ένας 26χρονος άνδρας, ο οποίος πυροβολήθηκε από αγνώστους το βράδυ της Δευτέρας, καθώς βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή του Κρόιντον. Η Scotland Yard ανακοίνωσε ότι υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Η ταυτότητά του δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Δύο νεαροί που είχαν βρεθεί επιτόπου έχοντας στην κατοχή τους κλεμμένα αντικείμενα έχουν συλληφθεί

Η είδηση πως υπάρχει νεκρός από τις ταραχές αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο επεισοδίων. Ήδη, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ρίξει στη… μάχη 16.000 αστυνομικούς και τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και πλαστικές σφαίρες! Θα χρησιμοποιηθούν, όμως, μόνο αν κριθεί απαραίτητο, δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας Στίβεν Κάβανο.

Μόλις σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της χώρας, Κάμερον, ο οποίος επέστρεψε χθες το βράδυ από τις διακοπές του αποφάσισε να προεδρεύσει επείγουσας συνεδρίασης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra. ‘Ηδη όμως είχαν παραδοθεί στις φλόγες και την καταστροφή για 3η νύχτα συνοικίες του Λονδίνου, του Μπέρμιγχαμ, του Μπρίστολ και του Λίβερπουλ.

‘Οπως ανακοινώθηκε από την Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, 13.000 αστυνομικοί θα αναπτυχούν τις επόμενες ώρες στους δρόμους όλων των περιοχών που φλέγονται. H πυροσβεστική δεν επαρκεί για να σβήσει τις φωτιές που ξεσπούν η μια μετά την άλλη στις περιοχές του Λονδίνου, αλλά και του Λίβερπουλ και του Μπέρμιγχαμ.

Επισήμως, οι επικεφαλής της αστυνομίας ανακοίνωσαν οτι τα επεισόδια που διαδραματίζονται τα τελευταία τρία βράδια είναι τα χειρότερα που θυμούνται ποτέ! Δες τα βίντεο με τα απίστευτα που συμβαίνουν και διάβασε περισσότερα στο Newsit.gr!

Read More

And More