Το καρφί του Χρ. Παπακαλιάτη για τους Ελληνες ηθοποιούς που προσπαθούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό!

Οι “Πρωταγωνιστές” είναι μία από τις εκπομπές εκείνες – τις λιγοστές – που φροντίζω να μην χάνω ποτέ. Ετσι, αν κάποιες φορές δεν μπορώ να τους παρακολουθήσω την ημέρα της προβολής τους, φροντίζω να τους βλέπω μέσα στις επόμενες μέρες που ακολουθούν.

Ετσι ,λοιπόν, έκανα κι αυτή την Κυριακή που η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στους μικρούς και τους μεγάλους κινηματογραφιστές και φυσικά στο παιδί-θαύμα, τον Στέφανο Σιταρά. Για ακόμα μία φορά η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη είναι κάτι διαφορετικό να σου πει.

Την Κυριακή που μας πέρασε ,λοιπόν, στους “Πρωταγωνιστές” φιλοξενήθηκε και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος με το γνωστό… σεμνό του στυλ είπε διάφορα απίστευτα, ανάμεσα στα οποία ήταν φυσικά και η… φαρμακερή ατάκα που ξεστόμισε για τους συναδέλφους του και η απαξίωση που έδειξε για όλους εκείνους που δίνουν την δική τους μάχη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, χωρίς δεύτερη σκέψη !

“Βρήκες πολλούς έλληνες ηθοποιούς στους δρόμους του ΛΑ; Όλο ακούμε ότι θα φύγω για ένα δοκιμαστικό στην Αμερική. Είναι τόσο περιζήτητοι οι έλληνες;”, τον ρωτά ο Σταύρος Θεοδωράκης, για να ακούσουμε την θεική απάντηση :
“Οι έλληνες ηθοποιοί αν είναι περιζήτητοι στην Αμερική, στο Χόλλυγουντ; Όχι. Αυτό που είναι περιζήτητο εδώ, είναι το ελληνικό γιαούρτι..”
Και η… σεμνότητά του συνεχίστηκε με την απάντησή του περι… επιτυχίας και πρωτιάς :
“Τα όνειρά μου δεν είχαν πάντα σχέση με την πρωτιά. Νομίζω, κοιτώντας πίσω, ότι τα όνειρά μου είχαν σχέση με-έστω και ασυνείδητα – με το διαφορετικό. Το οποίο αυτό πολλές φορές μου παρείχε την πρωτιά…”

Τα όποια σχόλια και συμπεράσματα δικά σας…

Read More

And More