Tο μωράκι μου έχει αλλεργική βρογχίτιδα. Τι θα πρέπει να προσέξω;

“Tο μωράκι μου είναι περίπου 4 μηνών και έχει αλλεργική βρογχίτιδα. Από τι μπορεί να συμβεί αυτό; Τι θα πρέπει να προσέχω και πως αντιμετωπίζεται;”

Απάντηση
Ένα στα 4 παιδάκια που ζει στις μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα, έχει ασθματική βρογχίτιδα. Αντίστοιχα 1 στα 14 παιδιά που ζουν στην επαρχία έχουν ασθματική βρογχίτιδα. Η ασθματική βρογχίτιδα είναι η μάστιγα των πόλεων τα τελευταία χρόνια κι’ αυτό γιατί στα παιδιά επιβαρύνεται το αναπνευστικό τους σύστημα από την μόλυνση του περιβάλλοντος και τις κακές συνθήκες διαβίωσης στα σπίτια που είναι κλειστά και στα σχολεία.
Συνήθως τα παιδάκια μέχρι 4 χρονών κάνουν κρίσεις ασθματικής βρογχίτιδας, από τα 4 χρόνια μέχρι τα 7 αρχίζουν να μειώνονται και ένα στα 10 παιδάκια μετά τα 7 χρόνια εξακολουθεί να έχει πρόβλημα ασθματικής βρογχίτιδας και εκεί γίνεται πλέον χρόνιο. Γύρω στην ηλικία των 5 ετών θα πρέπει το παιδί σας να κάνει μια εξέταση που λέγεται σπυρομέτρηση για να διαπιστώσουμε πόσος αέρας μπαίνει στα πνευμόνια του και πόσος αέρας βγαίνει κι’ από αυτό θα καταλάβουμε αν θα είναι ένα πρόβλημα που θα εξασθενήσει σιγά σιγά ή θα είναι ένα πρόβλημα που θα το έχει και στην υπόλοιπη ζωή του.

Read More

And More