Με αυτές τις ασκήσεις χρειάζεσαι μόνο 5 λεπτά γυμναστικής για να δεις άμεσα αποτελέσματα!

Μπορεί να βαριέσαι… Μπορεί να μην έχεις χρόνο… Το καλοκαίρι όμως πλησιάζει… Και θα πρέπει να φορέσεις μαγιό… Επειδή όμως καταλαβαίνω και όλες τις δικαιολογίες σου (όλοι τις έχουμε πει κατά καιρούς)… τι θα έλεγες να κάνουμε μια συμφωνία. Θα γυμνάζεσαι μόνο για 5 λεπτά… ε;

Ο γυμναστής Επαμεινώνδας Κώνστας ετοίμασε το πιο σύντομο πρόγραμμα εξάσκησης που θα γυμνάσει όλο το σώμα. Για να προετοιμαστείς για το καλοκαίρι σε χρόνο d t!

Βάλε το χρονόμετρο στα 5′ λεπτά, εκτέλεσε κάθε άσκηση όπως στις υποδεικνύει ο γυμναστής και τόνωσε χέρια, μπρατσάκια, γλουτούς, μηρούς και κοιλιακούς μαζί. Τι λες ξεκινάμε;

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Οι ασκήσεις ενδυνάμωσεις δεν απαιτούν κάτι ιδιαίτερο και μπορείς άνετα να τις κάνεις στο σπίτι. Κράτησε απλά στο νου σου τα παρακάτω:

– Θα χρειαστείς δύο βαράκια – το ξέρεις πια πως αντί για κανονικούς αλτήρες μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπουκαλάκια με νερό – για να εντείνεις την αντίσταση και την προπόνηση.

– Δεν είναι απαραίτητο να μετράς επαναλήψεις. Αρκεί να έχεις ένα σταθερό ρυθμό με τον οποίο εκτελείς τις ασκήσεις και ένα χρονόμετρο. Επανάλαβε λοιπόν κάθε άσκηση χωρίς διάλειμμα για 1′ λεπτό. Αμέσως πέρασε στην επόμενη και κάνε το ίδιο ολοκληρώνοντας και τις πέντε ασκήσεις στη σειρά.

– Ο γυμναστής προτείνει να επιστρέφεις στο πρόγραμμα το λιγότερο τρεις φορές την εβδομάδα, αν θέλεις να αισθανθείς σύντομα τα αποτελέσματα στο σώμα σου.

Credits
Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας
Ευχαριστούμε το γυμναστή Επαμεινώνδα Κώνστα για την παρουσίαστη των ασκήσεων
Επιμέλεια/Κείμενα: Λευτέρης Σαββίδης

Read More

And More