Υιοθέτησε ένα αδέσποτο με τη βοήθεια του internet!

Στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα στη χώρα μας. Το site www.saveagreekstray.com. έχει ξεκινήσει έναν πραγματικό αγώνα για να βοηθήσει αυτά τα ανυπεράσπιστα ζωάκια. Συγκεντρώνει όλα τα αδέσποτα της χώρας μας και τα προσφέρει για υιοθεσία σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Μπαίνοντας στο site θα δεις φωτογραφίες με διάφορα αδέσποτα και μπορείς να κάνεις δικό σου όποιο θες. Όχι μόνο εσύ αλλά και ο κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας από όλο τον κόσμο. Αν κάποιο ζωάκι έχει υιοθετηθεί, θα βρεις πάνω στη φωτογραφία του τη λέξη adopted.

Η ιδέα αυτού του site είχε ξεκινήσει από παλιά αλλά επιτέλους υλοποιήθηκε. Προσφέρει πραγματικές λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Οι άνθρωποί του δουλεύουν με μεράκι και προσπαθούν να βρουν ένα σπιτικό σε όλα τα ζωάκια που φιλοξενούν στη σελίδα τους.

Για να αποκτήσεις ένα ζωάκι δεν έχεις να κάνεις τίποτα παρά να επικοινωνήσεις μαζί τους. Δεν επιβαρύνεσαι οικονομικά. Αν επιθυμείς πραγματικά να βοηθήσεις τότε κάνε κλικ στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Υπάρχει και group στο facebook με το όνομα Save a Greek Stray. Κάνε join και βοήθηκε κι εσύ σ’αυτή τη πραγματικά σημαντική προσπάθεια.

Πρόκειται για έναν διαδικτυακο αγώνα που σίγουρα τα αδέσποτα θα βγουν νικητές!

Η χώρα μας, μολονότι θέλουμε να την χαρακτηρίζουμε ευρωπαΐκή χώρα, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα. Το ήξερες ότι σύμφωνα με περσινή έρευνα στην Ελλάδα κυκλοφορούν 400.000 αδέσποτα; Το ήξερες ότι μόνο στην Αθήνα, βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο τα 90.000 από αυτά;

Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί διάφορες οργανώσεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ένα τόσο μεγάλο θέμα όμως δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Είναι πολλά τα κονδύλια που απαιτούνται για να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα προσφέρει θαλπωρή σε όλα αυτά τα άτυχα ζωάκια. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάτι που να λύνει το πρόβλημα ουσιαστικά. Τώρα ο αγώνας για τα αδέσποτα συνεχίζεται διαδικτυακά.

Ίσως θα ήταν καλή ιδέα αν θες πραγματικά μια …τετράποδη συντροφιά να μην πας στο pet shop. Mάζεψε κάποιο από το δρόμο και γίνε ο σωτήρας του, ή πολύ απλά μπες στο συγκεκριμένο site και υιοθέτησε αυτό που θες.

Read More

And More