NEW LOOK: 8 τρόποι να ανανεώσεις έξυπνα την εμφάνισή σου!

Μέρος της αγάπης για τη μόδα είναι και η αγάπη για αλλαγή. Η φύση της μόδας είναι συνεχώς εξελισσόμενη και αναπτυσσόμενη. Υπάρχουν (τουλάχιστον) δύο εποχές του χρόνου που οι σχεδιαστές ανανεώνονται με νέες δημιουργίες, και ακόμα περισσότερες αν συμπεριλάβουμε και τις Resort συλλογές. Για πολλούς από εμάς, αυτό ισοδυναμεί με μια λαχτάρα για αλλαγή της εμφάνισης μας, αλλά μπορεί να είναι και μια αρκετά μεγάλη πρόκληση.

Το κλειδί είναι να ξέρεις από πού να αρχίσεις: Προσδιόρισε τι ακριβώς σε κάνει να αισθάνεσαι δυσαρεστημένη με το look σου και άρχισε από αυτό. Είναι η έλλειψη ποικιλίας χρωμάτων; Τα ρούχα σου δεν εφαρμόζουν καλά στο σώμα σου; Αγοράζεις πολλά φθηνά κομμάτια αντί μερικά καλής ποιότητας; Κάνε στον εαυτό σου ορισμένες βασικές ερωτήσεις, να καταλάβεις τι προκαλεί τη δυσαρέσκεια σου και στη συνέχεια μπορείς να προχωρήσεις.

Μόλις εντοπίσεις τι είναι αυτό που θα ήθελες να αλλάξεις, ρίξε μια ματιά παρακάτω και πάρε ιδέες για το πως να ανανεώσεις την εικόνα σου εύκολα και γρήγορα!

/


1. ΣΚΕΨΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ

Το πρώτο βήμα για να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στην εμφάνισή σου είναι να τολμήσεις κομμάτια που δεν φοράς συνήθως. Αυτό σημαίνει κάτι διαφορετικό για κάθε άτομο. Αν φοράς ουδέτερες αποχρώσεις, δοκιμάσε να προσθέσεις μια πινελιά χρώματος στο look σου, όπως με ένα παντελόνι σε λαμπερή απόχρωση. Αν συνηθίζεις να προτιμάς στενές φόρμες στα ρούχα σου, πειραματίσου με τα oversized κομμάτια της νέας σεζόν.

2. ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
Δεν υπάρχουν πολλοί τόσο γρήγοροι και αποτελεσματικοί τρόποι για άμεση ανανέωση στο look σου όπως το να αγοράσεις ένα νέο ζευγάρι παπούτσια. Αν συνήθως φοράς sneakers ή φλατ δοκίμασε μια φορά την εβδομάδα να φοράς ένα ζευγάρι ιδαίτερα, ψηλοτάκουνα παπούτσια. Αντίθετα, αν κουράστηκες να φοράς καθημερινά παπούτσια με πανύψηλα τακούνια, αλλά εξακολουθείς να θέλεις να δείχνεις chic, αναζήτησε ένα ζευγάρι μυτερά flat που είναι πολύ δυνατή τάση ή ένα ζευγάρι slipers.

3. ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΟΥ
Για τις περισσότερες από εμάς το να έχεις μια κομψή γκαρνταρόμπα σημαίνει το να παραμένει σε κλασικές επιλογές: jeans, basic μαύρες δερμάτινες τσάντες. Συχνά, όμως αυτό οδηγεί σε άχρωμα looks. O τρόπος να το διορθώσεις γρήγορα και εύκολα; Αγόρασε κάποια τολμηρά αξεσουάρ για να δώσεις λάμψη στα σύνολά σου. Ένα clutch σε έντονη απόχρωση είναι μια πολύ καλή λύση ή και μικρότερα κομμάτια όπως βραχιόλια, σκουλαρίκια ή ζώνες.

4. ΚΑΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΟΥ
Αφού έχεις αποφασίσει συνειδητά να κάνεις αλλαγές στο look σου, αφού αγόρασες ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια, και έβαλες χρώμα στα αξεσουάρ σου, έχει έρθει η ώρα να επανεξετάσεις τα ρούχα σου. Πιθανόν να έχεις κομμάτια που δεν έχεις φορέσει εδώ και χρόνια, οπότε ήρθε η ώρα να τα αποχωριστείς, για να τα αντικαταστήσεις με κάποια άλλα.

5. ΕΦΟΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΟΥ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Τώρα που έχει ελευθερωθεί χώρος στην ντουλάπα σου, μπορείς να αρχίσεις να την εφοδιάζεις με καινούρια κομμάτια που θα ταιριάζουν στο νέο σου στιλ. Και ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ποιότητα των ρούχων σου. Επένδυσε σε κομμάτια από μετάξι, σιφόν, υψηλής ποιότητας denim, κασμίρ, και άλλα φίνα υφασμάτα. Μια προειδοποίηση: Αν και η αγορά καλύτερων υφάσματων φαίνεται απλή, οι επιπτώσεις στο πορτοφόλι σου θα φανούν γρήγορα. Ναι, είναι κομμάτια που αξίζει να επενδύσεις αλλά ξεκίνα σιγά-σιγά, με ένα ή δυο κομμάτια ανά σεζόν.

6. ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΣΑΝΤΑ
Το επόμενο που έχεις να κάνεις τώρα είναι να επενδύσεις σε μια τσάντα καλής ποιότητας. Δεν σου λέμε να δώσεις μια περιουσία για να αγοράσεις μια επώνυμη αλλά υπάρχουν πολλές υπέροχες επιλογές στην αγορά από πραγματικό δέρμα ή καστόρι και σε χαμηλότερες τιμές. Επιπλέον είναι ένα κομμάτι που θα κρατήσεις για πολύ καιρό στην γκαρνταρόμπα σου και θα αναβαθμίσει αμέσως τα looks σου.

7. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΙΣ VINTAGE ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Αφού μιλήσαμε για ποιότητα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα πραγματικά vintage ρούχα που είναι κατασκευασμένα από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1990 είναι σίγουρα φτιαγμένα με μεγαλύτερη δεξιοτεχνία από τα περισσότερα που βρίσκουμε στη σύγχρονη λιανική πώληση. Αγοράζοντας λοιπόν vintage κομμάτια προσθέτεις ποιότητα αλλά και χαρακτήρα στην εμφάνιση σου.

.

8. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΟΥ ΕΝΑ ΣΤΙΛΙΣΤΑ

Εάν αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι μεγάλη βοήθεια στο να χτίσεις τη νέα σου εμφάνιση ή ακόμα και αν απλά θέλεις μια επαγγελματική άποψη συμβουλεύσου κάποιον που ασχολείται επαγγελματικά με τη μόδα. Οι fashion editors του Tlife είναι πάντα στη διάθεση σου για ο,τιδήποτε χρειαστείς!

Επικοινώνησε μαζί μας στο styling@tlife.gr και το συντομότερο δυνατό θα λάβεις την απάντηση σου!

Read More

And More