Μου ζήτησε χωριστές διακοπές. Να πάθω πανικό; Θέλει να χωρίσουμε;

Όλα ωραία, όλα καλά στη σχέση σου. Όταν όμως έφτασε η ώρα της συζήτησης των διακοπών εσύ πάγωσες -μέσα στον καύσωνα! “Μήπως φέτος να κάνουμε χωριστά διακοπές;” είπε.
Η πρόταση έπεσε σαν βόμβα. Τι εννοεί; Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα έχει το λόγο… πριν χάσεις εντελώς την ψυχραιμία σου!
Διακοπές σημαίνει ξεγνοιασιά, απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, χαλάρωση, νέα ερεθίσματα, χρόνος με τον σύντροφό σου ή τους φίλους.
-Σε περίπτωση που ο σύντροφός σας, σας ζητήσει να περάσετε την καλοκαιρινή σας άδεια χωριστά προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε. Δεν σημαίνει ότι είναι το προστάδιο του χωρισμού ή ότι δεν σας ποθεί πλέον. Ίσως έχει ανάγκη να περάσει κάποιες μέρες με τους φίλους του.
-Οι χωριστές διακοπές δεν είναι απαραίτητα κακή ιδέα για τα ζευγάρια.
-Είναι μια ευκαιρία και για εσάς να περάσετε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας, με τους δικούς σας φίλους. Παράλληλα, είναι μια ευκαιρία να κάνετε έναν απολογισμό της σχέσης σας, να παρατηρήσετε τα συναισθήματά σας και γυρνώντας να θέσετε νέες βάσεις για τη σχέση σας. Όλοι έχουν ανάγκη να περάσουν λίγο χρόνο με τον εαυτό τους, μακριά από τη σχέση τους.
-Σε περίπτωση που έχετε, για παράδειγμα δύο εβδομάδες άδεια, ίσως συμφωνήσετε να περάσετε τη μία μαζί και την άλλη μόνοι σας. Σε κάποιες περιπτώσεις κάτι τέτοιο είναι πιθανό να λειτουργήσει ανανεωτικά και διεγερτικά για τη σχέση σας. Σημαντική ίσως προϋπόθεση είναι να έχετε προηγουμένως εδραιώσει μια καλή συναισθηματικά σχέση με τον σύντροφό σας.
-Αν υπάρχει κάτι που σας ανησυχεί στην ιδέα του να περάσετε τις διακοπές σας χώρια, μη διστάσετε να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας. Εκφράστε του με ειλικρίνεια και ήρεμο τρόπο τις ανασφάλειες που ενδεχομένως έχετε.
-Ο αμοιβαίος σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η αναγνώριση των αναγκών του άλλου είναι στοιχεία καθοριστικά που θα σας βοηθήσουν να περάσετε καλά στις διακοπές σας, έστω κι αν είναι χωρίς τον σύντροφό σας.
-Η καχυποψία και η αμφιβολία δεν θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα. Δώστε χώρο στον σύντροφό σας να αναγνωρίσει και να κατανοήσει αν υπάρχει κάτι που τον ενοχλεί στη σχέση.
-Αν τελικά επιλέξετε να περάσετε χωριστά τις διακοπές σας, προκειμένου να αποφύγετε εντάσεις, γκρίνια και συγκρούσεις θα ήταν χρήσιμο να διαχειριστείτε από πριν ό, τι σας δυσκολεύει. Για παράδειγμα μπορείτε να πείτε: αισθάνομαι ανασφάλεια που θα είμαστε χώρια, είναι κάτι που δεν το έχω ξανακάνει και μου προκαλεί άγχος, φοβάμαι ότι μπορεί να ζηλεύω.
-Φροντίστε να ικανοποιείτε τόσο τις δικές σας ανάγκες όσο καιτις ανάγκες του συντρόφου σας.
-Μιλήστε από πριν για τι ανάγκες έχει ο καθένας. Θέλετε να κάνετε διακοπές για να χαλαρώσετε ή για να διασκεδάσετε σε έντονους ρυθμούς;
-Μην είστε απαιτητικοί.
-Έχετε κατά νου ότι ίσως χρειαστεί να κάνετε και συμβιβασμούς.
-Σε διακοπές είστε εξάλλου… Χαλαρώστε!!

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. den tha fantazomoun pote oti kapoies kopeles tha exoun provlima na pane diakopes ista apo ta agoria tous. dld ti? apaks k exeis sxesi prepei na sai kollitsida? prepei na xasei o kathenas tous filous tous??? den to katalavaino auto… k den mporo na fantasto tpt pio teleio apo to na pao ksegnoiastes diakopes me tis kollitoules mou na perasoume teleia k otan guriso na do to agori mou pou toso tha mou exei leipsei. oi fovoi einai gia tis anasfaleis k gia autes pou den mporoun na kratisoun enan antra dipla tous….

  2. ειμαι φοιτητρια σε επαρχιακη πολη και εδω και 3 χρονια εχω σχεση με εναν συμφοιτητη μου. ειναι και αυτος απο αλλη πολη.. μεχρι τον αυγουστο θα δουλευουμε και οι 2 στην πολη που σπουδαζουμε οποτε οι διακοπες μας θα ειναι περιπου 2 εβδομαδες (μετα το 15αυγουστο τα κεφαλια μεσα λογω εξεταστικης). οποτε φυσικα θα κανουμε χωριστα διακοπες.. θελουμε και οι 2 να δουμε τους φιλους μας και να περασουμε καλα μαζι τους. το οτι θα κανουμε χωριστα διακοπες δεν σημαινει απολυτως τιποτα… ολη τη χρονια ειμασταν μαζι.. λιγος καιρος χωρια καλο κανει στο ζευγαρι! αναθερμενεται και η σχεση! και να σας πω κατι? του εχω απολυτη εμπιστοσυνη οπως και αυτος! συμβουλη μου: για να κρατησετε εναν αντρα διπλα σας δειξτε του εμπιστοσυνη και αφηστε τον και λιγο μονο του με τους φιλους του! δεν προκειται να προδοσει ποτε την εμπιστοσυνη που του δειξατε! φιλια και υπομονη σε ολες!

  3. εγω μια χρονια ημουν πολυ πιεσμενη απο δουλεια και αποφασισα να παω διακοπες μονη μου ιουνη μηνα ωστε να αποφυγω την πολυκοσμια που απεχθανομαι και κυριως γιατι ηθελα να μαι μονη μου χωρις τον συντροφο μου με τον οποιο συζουσα ηδη 4 χρονια.ο ανθρωπος δεν με εμποδισε ισα ισα και πηγα 17 μερες και χαλαρωσα γεμισα μπαταριες και οποτε εχω την ευκαιρια θα το ξανακανω.κανεις δεν πιεσε κανεναν και τιποτα δεν χαλασε.

  4. den einai to idio se olec tic periptwceic. koularete!!!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More