Oι βιτρίνες στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου καλωσορίζουν τα Χριστούγεννα!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο αγαπησιάρικη και γλυκιά γιορτή του χρόνου και από πολύ νωρίς οι δρόμοι και τα μαγαζιά φοράνε τα γιορτινά τους. Τους δρόμους φωτίζουν λαμπιόνια. Τα μαγαζιά γεμίζουν χιονισμένα φόντα, Άη Βασίληδες και πολλά δώρα. Μία περίοδος που έννοιες και προβληματισμοί παραμερίζονται -όσο γίνεται- και μια παραμυθένια διάθεση κατακλύζει την ψυχή όλων.

Το TLIFE σου συγκέντρωσε τις πιο εντυπωσιακές βιτρίνες από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα στον κόσμο έτσι για να αρχίσουμε να ζεσταίνουμε τη διάθεσή μας.

Φέτος ο κόσμος της Disney έχει την τιμητική του και οι βιτρίνες θέλουν να σε μεταμορφώσουν σε πριγκίπισσα μέσα από τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής. Νέα Υόρκη, Παρίσι και Λονδίνο έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και είναι κρίμα να μην πάμε μία βόλτα κι εμείς…


To πολυκατάστημα Harrods δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις αφού είναι ένα από τα πιο ιστορικά. Βρίσκεται στο Λονδίνο και καταφέρνει κάθε σεζόν να κερδίζει τα βλέμματα όλων με τις εντυπωσιακές βιτρίνες του. Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που αξίζει τον κόπο να επιστρατεύσεις την υπομονή σου (γιατί έχει πολύ κόσμο) ώστε να καταφέρεις να δεις όλες τις βιτρίνες του. Φέτος κεντρικό θέμα είναι οι πριγκίπισσες της Disney και κάθε οίκος έχει επιλέξει από μία ηρωίδα ώστε να φορέσει τις δημιουργίες του. Η Χιονάτη με Oscar de La Renta, η Ωραία Κοιμωμένη με Elie Saab, η Ποκαχόντας με Roberto Cavalli και η Γιασμίν με κόκκινο φόρεμα Escada.


To πολυκατάστημα Printemps βρίσκεται στην πόλη του φωτός, το Παρίσι. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την Gallerie Lafayette και θέλω να σε ενημερώσω πως αν το ψάξεις θα βρεις πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια και πιθανότατα σε πιο οικονομικές τιμές. Όταν περπατάς απέξω κινείσαι με δυσκολία αφού πλήθος κόσμου θέλει να απαθανατίσει τις όμορφες βιτρίνες. Μία γιορτή με κεντρικό πρόσωπο την Marion Cotillard και τον οίκο Dior! Οι 11 βιτρίνες σε ταξιδεύουν στον κόσμο του οίκου και στα πιο ιστορικά του κομμάτια.


Το πολυκατάστημα Bergdorf Goodman στην 5th Avenue στη Νέα Υόρκη φαίνεται να μην υποκύπτει στην Disney διάθεση των υπολοίπων και επιλέγει να γιορτάσει με έμπνευση την Jazz. Οι βιτρίνες είναι γεμάτες από γυναίκες με φορέματα επιβλητικά που σε μεταφέρουν στη δεκαετία του 1920. Βασικοί οίκοι που συμμετέχουν στις Jazz βιτρίνες είναι οι Marc Jacobs, 3.1 Plillip Lim και Εlie Saab.


Το Harvey Nichols είναι λίγο πιο “trendy ” πολυκατάστημα σε σύγκριση με τα Harrods και χωρίς πολλές υπερβολές γιορτάζει την Χριστουγεννιάτικη περίοδο με μία βιτρίνα με έντονες ανατολίτικες επιρροές. Οι υπεύθυνοι θέλησαν να δείξουν πως νιώθουν τον παλμό της μόδας που έχει πλέον επιρροές oriental και έφτιαξαν μία βιτρίνα που αποτυπώνει ακριβώς αυτό.


Στη θρυλική πλέον Gallerie Lafayette ο οίκος Louis Vuitton έχει την τιμητική του και θέλει να γιορτάσει τα 100 χρόνια του πολυκαταστήματος με φεστιβαλική διάθεση. Τυμπανιστές αλλά και εξωτικά πουλιά και ζώα όπως φλαμίγκο κοσμούν τα παράθυρα του γαλλικού ορόσημου της μόδας.


Το Bloomingdale στη Νέα Υόρκη στόλισε τα παράθυρά του με εικόνες εμπνευσμένες από το Τσίρκο του Ήλιου (Cirque du Soleil). Μάγοι, μαριονέτες αλλά και ιπτάμενα άλογα, ακροβάτες και κλόουν “ντύνουν” τις βιτρίνες του κι έχουν την ικανότητα να μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.


Eίναι ένα από τα πιο ακριβά πολυκαταστήματα στο Λονδίνο με ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού μοιάζει με σπίτι με ξύλινο πάτωμα και πολύ ζεστό περιβάλλον. Το Libertys φέτος στολίζει τη βιτρίνα του με έμπνευση από τη Βικτωριανή εποχή και πιο συγκεκριμένα η βιτρίνα μοιάζει με βαγόνι τρένου. Το Libertys Εxpress λοιπόν κερδίζει τα βλέμματα με την απλότητά του ενώ στον τέταρτο όροφο διαμορφώνεται ειδικός χώρος αφιερωμένος στην εορταστική περίοδο.


Είναι σχεδόν αδύνατον να μην έχεις ήδη δει πως η βιτρίνα του πολυκαταστήματος Barneys στη Νέα Υόρκη είναι αφιερωμένη στη Minie Mouse. Και δεν είναι έτσι απλά μία αφιέρωση αφού μία ολόκληρη ταινία παρουσιάζει το ταξίδι της Minie στο Paris Fashion Week όπου συναντάει στις ημέρες που βρίσκεται εκεί όλες τις προσωπικότητες από το χώρο της μόδας. Αλήθεια ή όνειρο ακόμη και η Minie μπερδεύεται μπροστά στη θέα της υψηλής ραπτικής.


Το γνωστό πολυκατάστημα Selfridges στην Oxford Street στο Λονδίνο δεν θα μπορούσε να μην φορέσει τα γιορτινά του με βιτρίνες που μοιάζουν με το χωριό του Άη Βασίλη και πιο συγκεκριμένα με τα παιχνίδια που μικροί περιμέναμε να μας φέρει αποδεικνύοντας πως το παιδικό αυτό όνειρο δεν σταματάει όσο κι αν μεγαλώσεις.

Read More

And More