8 μυστικά που θα σε κάνουν πιο όμορφη!

Το καλοκαίρι, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες έχουν σαν αποτέλεσμα να κάνουμε ντους ή και να λουζόμαστε περισσότερο από μια φορά την ημέρα. Πώς όμως μπορούμε να προφυλάξουμε την επιδερμίδα μας από την αφυδάτωση που προκαλεί η συνεχής επαφή μας με το νερό; Σου έχουμε τις απαντήσεις!
1. Χαρούμενα, πιο υγιή μαλλιά
Το πρωί: Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν βαθιάς ενυδάτωσης και άπλωσε σε όλο το μήκος των μαλλιών σου μια και μόνο φορά. Επιπλέον, μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν που να περιέχει ψηλά στα συστατικά του “sodium laureth” (τσέκαρε την ετικέτα) . Πρόκειται για χημικό αφρογόνο συστατικό που αφαιρεί σε βάθος τυχόν υπολείμματα από προηγούμενα προϊόντα χωρίς όμως να προκαλεί αφυδάτωση στην τρίχα.
Τη δεύτερη φορά: Κάλυψε τα μαλλιά σου με ένα πλαστικό σκουφάκι και ρίξε νερό από το λαιμό και κάτω. Δεδομένου ότι έχεις λούσει τα μαλλιά σου μερικές ώρες πριν, θα είναι δύσκολο να δείχνουν πάλι λιπαρά. Αν όμως, πιστεύεις ότι χρειάζεσαι ξανά λούσιμο, ψέκασε ένα ξηρό σαμπουάν μόνο στις ρίζες και χτένισε με μια χοντρή βούρτσα.
2. Πρόσωπο που λάμπει
Το πρωί: Βάλε σε ένα μπολ μερικά παγάκια να λιώσουν, πλύνε το πρόσωπό σου με ένα αφρώδες gel επιμένοντας στην ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) και ξέπλυνε με τα λιωμένα παγάκια. Λόγω θερμοκρασίας, οι πόροι θα κλείσουν και το πρόσωπό σου θα δείχνει πιο σφριγηλό και λαμπερό.
Τη δεύτερη φορά: Μετά το γυμναστήριο θέλεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου καθαρή και ταυτόχρονα προστατευμένη από την αφυδάτωση; Απόφυγε την χρήση των κοινών σαπουνιών που μπορεί να βρεις στο ντουλάπι του γυμναστηρίου και χρησιμοποίησε ένα δερματολογικό gel καθαρισμού. Αμέσως μετά ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με ένα oil free προϊόν σε fluid υφή.
3. Απαλή επιδερμίδα
Το πρωί: Σύμφωνα με έρευνα της Dove, το σώμα μας χρειάζεται 8 ώρες προκειμένου να αναπληρώσει την υγρασία που χάνει κατά τη διάρκεια του ντους. Για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου, ένα λεπτό πριν μπεις στη μπανιέρα άσε το καυτό νερό να τρέχει και αργότερα πλύνε το σώμα σου με χλιαρό νερό. Έτσι, αφενός θα ανοίξουν οι πόροι σου λόγω υδρατμών και θα πετύχεις βαθύτερο καθαρισμό, αφετέρου δεν θα αφυδατώσεις την επιδερμίδα σου.
Τη δεύτερη φορά: Μετά το δεύτερο ντους της ημέρας ψέκασε στο σώμα σου ένα body mist με αιθέρια έλαια από πορτοκάλι ή γεράνι και σκούπισε ταμποναριστά. Ολοκλήρωσε με ένα body lotion πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία.
4. Μεταξένια πόδια
Το πρωί: Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν συμβατικά σαπούνια όταν ξυρίζουν τα πόδια τους, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την έντονη αφυδάτωσή τους. Για να τα προστατεύσεις, δοκίμασε αφρό σε μορφή gel ή εναλλακτικά conditioner μαλλιών.
Τη δεύτερη φορά: Αν είναι απαραίτητο, ξυρίσου καθημερινά αλλά όχι δύο φορές την ημέρα! Το ξύρισμα, παράλληλα με την τριχοφυΐα αφαιρεί από την επιφάνεια του δέρματος και τα λιπίδια τα οποία δρουν προστατευτικά. Ένας πολύ καλός τρόπος είναι να προτιμήσεις το κερί ή τις αποτριχωτικές κρέμες που είναι ανώδυνες και αφήνουν μια απαλή αίσθηση στην επιδερμίδα μας.

And More