Ποιες είναι οι τάσεις στα παντελόνια της σεζόν; Ποιες γραμμές ακολουθούν;

Αυτό το κείμενο δεν θα ξεκινήσει λέγοντας πως τα παντελόνια φέτος είναι στη μόδα -θα ήταν αστείο! Τα παντελόνια αποτελούν ένα από τα βασικά κομμάτια στην γυναικεία γκαρνταρόμπα εδώ και πολλές δεκαετίες και προφανώς η μόδα δεν τα επηρεάζει. Τα επηρεάζει όμως η κάθε εποχή για αυτό και αλλάζουν: οι γραμμές τους, οι εφαρμογή τους και το τρόπος που τα φοράμε.

Το παντελόνι είναι από τα κομμάτια που θέλουν μαεστρία για να φτιαχτούν ώστε να έχουν σωστή εφαρμογή. Απαιτεί να το δοκιμάσεις αφού η κάθε γραμμή κολακεύει αλλιώς τον κάθε σωματότυπο και για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2013 οι οίκοι μόδας από το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Μιλάνο στέλνουν τα μηνύματα τους για το ποιες γραμμές είναι must -wear.


Από αριστερά: Chloe, Celine, Dries van Noten

H boyfriend γραμμή φέτος έχει την τιμητική της. Για ακόμη μία σεζόν η μόδα μας προτρέπει να φορέσουμε “το παντελόνι του αγοριού μας”. Χαμηλός καβάλος, φαρδιά γραμμή, loose διάθεση που δίνει αρκετό αέρα στο σώμα, χέρια στις τσέπες, ψηλά τακούνια και έντονο μακιγιάζ. Μία ισορροπία απαραίτητη γιατί αυτή η γραμμή στα αγόρια δεν αρέσει.

TIP: Ο σωματότυπος αχλάδι έχει σοβαρές πιθανότητες να δείχνει πιο παχύς μέσα σε αυτό το παντελόνι. Η χαμηλή του γραμμή τονίζει την περιφέρεια και κάνεις τους γοφούς να φαίνονται αρκετά πιο χαμηλά από την κανονική τους θέση.


Από αριστερά: Isabel Marant, Salvatore Ferragamo, Saint Laurent

Τα ψηλοκάβαλα είναι στη μόδα αλλά guess what; Tα παντελόνια που όταν καθόμασταν οι πίσω από εμάς ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν παλαμάκια είναι ακόμα εδώ. Το στενό χαμηλόμεσο παντελόνι κινείται ακόμα στις πασαρέλες. Στενή cigarette γραμμή με το μήκος να φτάνει το πολύ μέχρι τον αστράγαλο.

TIP: Αυτή η γραμμή κρύβει πολλές παγίδες στην εφαρμογή του και ιδιαίτερα σε εκείνες με σωματότυπο μήλο. Το λέω και θα επιμείνω πως αν έχεις περιττά κιλάκια στην περιοχή της κοιλιάς ή τα λεγόμενα love handles αυτά τα παντελόνια το μόνο που θα κάνουν είναι να στα κάνουν να φαίνονται πιο έντονα. Watch out girl!


Από αριστερά: Gucci, Isabel Marant, Scervino

So 70s! Τα παντελόνια ανοίγουν στα μπατζάκια τους και δίνουν αυτή την αίσθηση της λεγόμενης καμπάνας. Απόλυτη επιλογή για όλους τους σωματότυπους μιας και δεν τονίζει ατέλειες στα πόδια και δίνει ισορροπία με το πάνω μέρος τους σώματος.

TIP: Φόρεσε το παντελόνι αυτό με ψηλά παπούτσια και ιδανικά με πλατφόρμες. Το αποτέλεσμα θα σου αρέσει πολύ!


Από αριστερά: Balmain, Loewe, DKNY

Ψηλόμεσα παντελόνια! Η γραμμή αυτή κολακεύει, δίνει στιλ και συνάμα αποτελεί απόλυτη επιλογή για όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από τον σωματότυπό σους. Συνδύασε το παντελόνι σου με στενά τοπ ή ακόμη και με cropped τοπ και θα δεις πόσο ωραίο και in fashion αποτέλεσμα θα έχεις.

TIP: Συνδύασε το παντελόνι σου με ψηλά τακούνια αφού θα κάνει το σώμα σου πιο σμιλεμένο αλλά εμπνεύσου κι από τα 90s και φόρεσε πάνινα φλατ ζευγάρια.


Από αριστερά: Barbara Bui, Giambattista Valli, Paul&Joe

Tα cropped pants είναι μία τάση που δεν χρειάζεται να σου την αναφέρει κάποιος για να νιώσεις τη δύναμη της. Τα ρεβέρ κονταίνουν, φτάνουν και σταματούν λίγο πάνω από τον αστράγαλο και ότι γραμμή κι αν επιλέξεις στο παντελόνι σου φρόντισε το μήκος να είναι το σωστό.

TIP: Συνδύασε το cropped παντελόνι σου με ψηλά πέδιλα αναδεικνύοντας έτσι τους αστραγάλους σου.

Read More

And More