Πήρε πίσω την προίκα της, μετά απο… 41 χρόνια!

Η ιστορία ξεκίνησε το 1967, όταν το αγαπημένο ζευγάρι, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας. Η προίκα, όπως συνηθιζόταν να δίνεται στον γαμπρό, δεν δόθηκε αμέσως, αλλά έπειτα από 2 χρόνια.

Η πρώην σύζυγός, έδωσε στον άντρα της, που ήταν αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, το ποσό των 100.000 δραχμών, το οποιο εκείνος χρησιμοποίησε για να αγοράσει φορτηγό. Η περιουσία του μεγάλωσε αφού έχτισε μια οικοδομή με πέντε καταστήματα, δύο διαμερίσματα και υπόγειο στα Γρεβενά.

Ο συζυγικός τους βίος, όμως, έληξε άδοξα το 1986, κι ενώ είχαν αποκτήσει μαζί και μια κόρη. Ο αυτοκινητιστής αν και γώριζε ότι η πρώην γυναίκα του δικαιούταν πίσω τα χρήματα, δεν της τα επέστρεψε ποτέ.

Η γυναίκα προσέφυγε στη δικαιοσύνη, κατηγορώντας τον πρώην καλό της για αδικαιολόγητο πλουτισμό, με σκοπό να βρει το δίκιο της και να πάρει πίσω τα χρήματα που διακαιούταν. Έπειτα από χρόνια δικαστική διαμάχη, και με την καίρια συμβολή της…. προξενήτρας η γυναίκα κατάφερε να δικαιωθεί.

Η πονηρή προξενήτρα ήταν αυτόπτης μάρτυρας κατά την παράδοση της προίκας και είχε κρατήσει τη χειρόγραφη απόδειξη-βεβαίωση που είχε υπογράψει τότε το ζευγάρι και η ίδια!

Τώρα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Γρεβενών αποφάσισε ότι ο πρώην σύζυγος θα πρέπει να δώσει 119.972,37 ευρώ με τον νόμιμο τόκο στη γυναίκα, η οποία -με βάση τη δικαστική απόφαση- μπορεί να προχωρήσει και στην προσημείωση μέρους της περιουσίας του αυτοκινητιστή, μέχρι και την αξία των 567.888 ευρώ.

Read More

And More