Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ηλεία – Μια νεκρή απο τις πλημμύρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, λόγω των έντονων βροχών που προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες σε πολλές περιοχές. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των πυροσβεστών στην περιοχή Λάνθι, όπου με τη βοήθεια ελικοπτέρου «σούπερ πούμα», προσπαθούν να βοηθήσουν κατοίκους, που έχουν αποκλεισθεί, λόγω κατολισθήσεων.

Δεκάδες είναι τα περιστατικά απεγκλωβισμών εντός και εκτός Πύργου. Ανδρες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν στις Καρούτες και στο Λαμπέτι δύο οικογένειες που είχαν εγκλωβιστεί. Ενα μωρο κινδύνεψε στη Σαλμώνη όταν υπερχείλισε ο ποταμός Ενιππέας, ενώ εγκλωβισμένες είναι οι μοναχές στη Μονή Κρεμαστής, όπου σημειώνονται κατολισθήσεις.

Όπως γράφει το thebest.gr μια γυναίκα ηλικίας περίπου 80 ετών εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή “Κολιρέϊκες Παράγκες” έξω απο τον Πύργο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις απο την θέση που βρέθηκε η άτυχη γυναίκα πνιγμένη, φαίνεται πως προσπάθησε να γλιτώσει αλλά τα ορμητικά νερά την εγκλώβισαν πάνω στο σύρμα της περίφραξης.

Στην συγκεκριμένη περιοχή είχαν σπάσει τέσσερα ρέματα και ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος που δεν επέτρεπε στα αυτοκίνητα να διασχίσουν την Εθνική Οδό Πύργου – Τριπόλεως. Το νερό της βροχής ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη και σύμφωνα με το ilialive, οι εγκαταστάσεις του ΟΣΕ έχουν μετατραπεί σε απέραντη λίμνη.

Σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και δρόμοι έχουν καλυφθεί απο νερό και η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω απο 200 κλήσεις. Εχουν πλημμυρίσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, το Νοσοκομείο Πύργου και άλλες εγκαταστάσεις.

Διάβασε περισσότερα, δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο Newsit

Read More

And More