Πέθανε ο Χαλ Ντέιβιντ

Ο Χαλ Ντέιβιντ πέθανε στο Cedars-Sinai Medical Center από τις επιπλοκές εγκεφαλικού επεισοδίου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αμερικανικής Εταιρείας Συνθετών, Συγγραφέων και Εκδοτών, της ASCAP , της οποίας υπήρξε πρόεδρος.

Όπως διαβάζουμε στο newsit, πριν από λίγους μήνες είχε βραβευθεί μαζί με τον Μπερτ Μπάκαρακ με το Gershwin Prize for Popular Song από τη Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου κατά τη διάρκεια τελετής στον Λευκό Οίκο.

Ο Χαλ Ντέιβιντ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε την καριέρα του ως στιχουργός στα τέλη της δεκαετίας του ’40 συνεργαζόμενος με συγγραφείς που είχε γνωρίσει στο Brill Building του Μανχάταν, το οποίο την εποχή εκείνη ήταν το κέντρο της ποπ βιομηχανίας.

Αρχισε τη συνεργασία του με τον Μπάκαρακ στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και τα τραγούδια τους ηχογραφήθηκαν με τους Φρανκ Σινάτρα, Μάρτι Ρόμπινς, Τομ Τζόουνς, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και Ντιον Γουόργουικ.

Το τραγούδι Raindrops Keep Falling on my Heart γράφτηκε το 1969 για την ταινία Butch Cassidy and the Sundance Kid και κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού.

Οι δύο τους βραβεύθηκαν επίσης με Grammy το 1969 για τη μουσική στο μιούζικαλ Promises, Promises, που περιλάμβανε το τραγούδι I’ll Never Fall in Love Again.

Αλλες επιτυχίες του ντουέτου είναι τα What the World Needs Now is Love, I Say a Little Prayer, Do you Know the Way to San Jose και They Long to Be Close to You.

Οι δρόμοι του Ντέιβιντ και του Μπάκαρακ χώρισαν στις αρχές της δεκαετίας του ’70, οπότε ο Χαλ Ντέιβιντ άρχισε τη συνεργασία του με άλλους συνθέτες, όπως ο Αλμπερτ Χάμοντ , με τον οποίο έγραψε το χιτ To All the Girls I’ve Loved Before.

Ο συνθέτης Πολ Ουίλιαμς, πρόεδρος της Ascap δήλωσε ότι ο Χαλ Ντέιβιντ ήταν απλός, λιτός και ποιητικός…δεν είναι περίεργο που τόσοι στίχοι του έγιναν μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου και τα τραγούδια του…το σκηνικό της ζωής μας.

Read More

And More