Έλενα – Και έζησαν αυτοί καλα

Σας διαβάζω και θα ήθελα να γράψω κι εγώ τη δική μου ιστορία. Όχι για κανέναν άλλον λόγο γιατί θέλω να υπάρξει και να φανεί και η άλλη πλευρά. Το ξέρω, το βλέπω γύρω μου, στις φίλες μου, στις συναδέλφους μου… Οι σχέσεις σήμερα είναι δύσκολες.
Εγώ όμως θα ήθελα να σας πω ότι είμαι 37 χρόνων και είμαι με τον άντρα μου από τα 14 μου. Ερωτευμένη ακόμα και με δύο πανέμορφες κορούλες. Μεγαλώσαμε μαζί. Τα πράγματα ήταν πιο συναισθηματικά τότε. Αρκούσαν τα βλέμματα, οι αγκαλιές, τα φιλιά. Το σεξ ήρθε πολύ αργότερα. Χρόνια σχέσης μετά. Και ήταν υπέροχα. Κάναμε έρωτα, δεν κάναμε σεξ.
Φοιτητές στην ίδια πόλη, με γλέντια, με γέλια. Πολλά χρόνια μαζί. Και κάπου εκεί ήρθε κι ο γάμος. Και μετά οι δυο μας κόρες. Είναι ο δικός μου άνθρωπος, η ασφάλειά μου. Ποτέ δεν ζήλεψα, ποτέ δεν τον αμφισβήτησα και δεν έχω παράπονο πάντα με πρόσεχε.
Όχι ότι δεν τσακωνόμαστε, όχι ότι δεν γκρινιάζω κι εγώ μερικές φορές σαν γυναίκα, αλλά… τίποτα δεν γίνεται βουνό, τίποτα δεν μεγαλοποιείται. Υπάρχει διάλογος μεταξύ μας, ηρεμία. Είμαστε ομάδα. Όχι ανταγωνιστές.
Βλέπω μερικά κορίτσια και μερικά αγόρια κι αναρωτιέμαι γιατί τέτοια επιθετικότητα. Οι προθέσεις μας ήταν διαφορετικές μάλλον. Οι σκέψεις μας ήταν διαφορετικές, δεν ξέρω. Νέος άνθρωπος είμαι κι εγώ, αλλά μερικές φορές σκέφτομαι ότι είμαι πολύ τυχερή που γνώρισα νωρίς τον άνθρωπό μου γιατί αν ήμουνα σήμερα μόνη δεν ξέρω τι θα έκανα. Το βλέπω στις φίλες μου, που αν και σοκάρονται που είμαστε τόσα χρόνια μαζί -με πειράζουν και το σχολιάζουν συνέχεια, καταλαβαίνω μερικές φορές ότι με “ζηλεύουν” (με την καλή έννοια το λέω).
Όχι ότι ο γάμος είναι εύκολο πράγμα. Αλλά ποτέ δεν ένιωσα μειονεκτικά που μόνο ένας υπήρξε για μένα. Έτσι συνέβη, έτσι έτυχε… κι έτσι πέτυχε.
Οι φίλες μου λένε ότι δεν είναι δυνατόν ένας άντρας να είναι πιστός τόσα χρόνια. Τι σας πω; Δεν ξέρω. Και δεν το έψαξα και ποτέ. Μπορεί. Εμένα όμως δεν μου έδωσε καμία αφορμή να ψάξω. Και δεν ένιωσα ποτέ ότι πρέπει να είμαι καχύποπτη απέναντί του. Είναι σωστός!
Αυτά είχα να πω…
Έλενα, 37

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Διαβάζω την ιστορία σου και εν μέρει νιώθω να λες τη δική μου. Έτσι, ξεκινήσαμε κι εμείς και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα ερωτευμένοι. Με διαφορετικό τρόπο, αλλά ερωτευμένοι. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε 16 χρόνια μαζί (είμαι 32 σήμερα και εκείνος 35) και δεν κουραστήκαμε ο ένας από τον άλλο. Έξι χρόνια γάμου και μία υπέροχη κόρη. Τρεις ευτυχισμένοι άνθρωποι.

  2. Μπράβο σας!!! Εύχομαι να είστε “ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ” ευτυχισμένοι και αγαπημένοι…Να χαίρεστε την οικογενεία σας… Φιλικά Ρένα

  3. Εύχομαι να είστε πάντα έτσι ευτυχισμένοι…εγώ είμαι 31 χρονών και ο αντρούλης μου 32 και είμαστε 14 χρόνια μαζί (από τα 17 μου). Παντρευτήκαμε πριν 4 χρόνια και έχουμε ένα κοριτσάκι 6 μηνών μια γλύκα! Καρπός της αγάπης μας…δεν έχουμε χωρίσει ποτέ, αν και φυσικά έχουμε και τους τσακωμούς μας κλπ.Απλά πάντα προσπαθούμε να λύνουμε το κάθε θέμα, δεν το αφηνουμε.Αυτό πιστεύω είναι και το μυστικό για όλες τις σχέσεις, και τις φιλικές, να υπάρχει επικοινωνία και ειλικρινεια και όλα ξεπερνιούνται…

  4. den fantazeste poso xairomai m auta pou diavazw… eimai 18 k exw sxesi m enan an8rwpo teleio!! eimaste mono 4 mines mazi kai kanoume oneira gamou… omws den fantazeste poso anisixw an telika autos o gamos 8a kratisei k an 8a sinexisoume na eimaste meta apo 10, 20 i k 30 xronia gamou to idio erwtevmenoi k eutixismenoi… lew oti 8a kanw ta adinata dinata gia na min valtwsei pote o gamos mas, alla 8a ta kataferw…?

  5. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΤΣΙ…ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΓΑΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΡΟΔΙΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ…
    ΣΑΝ ΧΘΕΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ…
    ΝΟΜΙΖΑ ΟΜΩΣ…ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΖΩ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΟΝΗ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΩΝ…ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ …ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΕΛΙΚΑ…

  6. ακουω τις ιστοριες σας και σας θαυμαζω…!ειμαι 19 χρονων και εκεινος ειναι 26,ειμαστε 3 χρονια μαζι και νιωθουμε πως εχουμε βρει τον ερωτα και την αγαπη ο ενας στο προσωπο του αλλου,δεν φανταζομαι τη ζωη μου χωρις αυτον και λειτουργουμε με κοινο γνωμονα τη σχεση μας και το μελλον μας. θελω να τελειωσω τη σχολη μου και να κανουμε μια ευτυχισμενη οικογενεια. αυτο θαναι για μενα η απολυτη ευτυχια και ολοκληρωση.ευχομαι σε ολες να ζητε τον ερωτα σας και την αγαπη σας με τον εκλεκτο της καρδια σας και να χαιρεστε τα παιδακια σας..

  7. διαβάζω και θα ήθελα να γράψω κι εγώ τη δική μου ιστορία.Ειμαστε μαζί 20 χρονια επτά χρόνια γάμου και τρια υπέροχα παιδια,Ξεκινήσαμε από το σχολείο στην ιδια σχολή μετά και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα ερωτευμένοι .Εύχομαι να είμαστε παντα ευτυχισμένοι και αγαπημένοι το ιδιο και εσεις. Η αλήθεια είναι οτι θελει κοπο και υπομονη καθε σχέση, αλλά ισως μερικές να ειμαστε πιο τυχερες από μερικές γιατι βλεπω τι γινεται γυρω μου από φίλες που παιδευονται .Να θυμαστε μονό ΥΓΕΙΑ να χαμογελατε και όλα φτιάχνουν.

  8. διαβάζω και θα ήθελα να γράψω κι εγώ τη δική μου ιστορία.Ειμαστε μαζί 20 χρονια επτά χρόνια γάμου και τρια υπέροχα παιδια,Ξεκινήσαμε από το σχολείο στην ιδια σχολή μετά και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα ερωτευμένοι .Εύχομαι να είμαστε παντα ευτυχισμένοι και αγαπημένοι το ιδιο και εσεις. Η αλήθεια είναι οτι θελει κοπο και υπομονη καθε σχέση, αλλά ισως μερικές να ειμαστε πιο τυχερες από μερικές γιατι βλεπω τι γινεται γυρω μου από φίλες που παιδευονται .Να θυμαστε μονό ΥΓΕΙΑ να χαμογελατε και όλα φτιάχνουν.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More