Γιατί πρέπει να έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας

Το 70% των Ελλήνων επιθυμούσαν αυτό που Παπανδρέου και Σαμαράς πέτυχαν χθες βράδυ. Αυτό έδειξε δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε το σαββατοκύριακο.

Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε πίσω. Κανείς δεν ήθελε να σκάσει η βόμβα της άτακτης χρεοκοπίας στα χέρια του!

Το ποσοστό αυτό όμως είναι και για άλλον ένα λόγο πολύ σημαντικό. Παρά την πείνα και την ανέχεια, ο Έλληνας καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα, εκτός από τη συμπόρευση με την Ευρώπη.

Ακόμη και τα πιο ακραία κόμματα της αριστεράς δεν τόλμησαν να ψελλίσουν αυτές τις μέρες τίποτα για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή. Ακόμη και αυτοί που φωνάζουν και καταγγέλλουν, δεν τόλμησαν ποτέ να πουν να μην δανειστούμε λεφτά από τους εταίρους.

Έλεγαν ότι έπρεπε να διαπραγματευτούμε καλύτερα, ότι οι ξένοι πρέπει να καταλάβουν τι εστί Ελλάδα και να τους χτυπήσουμε το χέρι στο… τραπέζι. Όμως στο ερώτημα: πως θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις τον άλλο μήνα, κανείς δεν είχε απάντηση. Εύκολο να καταγγέλλεις, δύσκολο να δίνεις λύσεις.

Ο κόσμος ξέρει καλά ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έδειξε μια εγκληματική ανικανότητα. Ο κόσμος ξέρει ότι η Νέα Δημοκρατία απέρριψε το μνημόνιο με ευκολία, με στόχο την εξουσία.

Ο κόσμος έχει δει την υποκρισία και την ολιγωρία του πολιτικού μας συστήματος. Ο κόσμος όμως παρά τη δυστυχία του, αυτός ο κόσμος που δεν έχει ούτε τα απαραίτητα για να ζήσει, ξέρει ότι ο μοναδικός δρόμος αυτή τη στιγμή για τη σωτηρία της χώρας είναι η συνεργασία και η ομοψυχία.

Αυτή είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας. Και ειδικά για όσους έχουν ένα δημόσιο λόγο. Ηρεμία, δύναμη, πίστη και συνεργασία, για να οικοδομήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Καλή δύναμη σε όλους, μη χάνετε την πίστη σας και το κουράγιο σας,

Τατιάνα

And More