Ένας άνδρας αποκαλύπτει: Η αλήθεια του καθρέφτη!

Καθρέφτη καθρεφτάκη μου, πως γίνεται το είδωλο να εντυπώνεται στο μυαλό μας με τόσο “διαστρεβλωμένο” τρόπο;

Έχεις αναλογιστεί ποτέ πόσες ώρες από τη ζωή σου περνάς μπροστά στον καθρέφτη; Ατελείωτες ώρες με ένα πιστολάκι, ένα πινέλο και αμέτρητα ρούχα μέχρι να καταλήξεις στο αγαπημένο σου, κλασικό σέξι φόρεμα που φόρεσες και τις προάλλες. Και πριν αρχίσεις να γρατζουνάς με το χέρι σου το πληκτρολόγιο, να σου πω ότι και εμείς δεν πάμε πίσω! Ένας άνδρας κοιτάζεται στον καθρέφτη εξίσου ατελείωτες ώρες. Με το ζελέ στο χέρι να διορθώνουμε τούφα, τούφα κάθε λεπτομέρεια στο μαλλί. Το ερώτημα είναι: Το κάνουμε για τον ίδιο λόγο;
Το τεστ του καθρέφτη
“Τεστ του καθρέφτη είναι η δοκιμασία που έχει σκοπό να ελέγξει κατά πόσο το υποκείμενο έχει αυτοσυνείδηση” έλεγε ο επιστήμονας Gordon G. Gallup για τα ζώα που έχουν την νοημοσύνη να αντιλαμβάνονται το είδωλό τους σε έναν καθρέφτη.
Μήπως όμως το ίδιο ισχύει και για τα δύο φύλα; Όταν μια γυναίκα στέκεται στον καθρέφτη παρατηρεί “πόντο – πόντο” όλες τις ατέλειες που έχει σε πρόσωπο και σώμα. Πέφτει σε “μαύρη” κατάθλιψη και ξεκινά το…”χτίσιμο”. Από το μακιγιάζ, μέχρι το διακριτικό παρεό γύρω από το μαγιό για να κρύψει τα κιλάκια στον ποπό.
Ένας άνδρας πάλι, έχει εντελώς αντίθετη αντιμετώπιση. “Φτου σου αγόρι μου! Τι κούκλος είσαι εσύ!” θα πει από μέσα του ή ακόμη και φωναχτά για να τον ακούσεις. Αν μάλιστα έχει και στρογγυλή κοιλίτσα θα την εκθειάσει και αυτή δεόντος. Πόσες φορές δεν μας έχεις ακούσει να λέμε “η κοιλιά είναι αρχοντιά”;
Ας βρούμε τη χρυσή τομή
Για να σε έχω επιλέξει, το έχω κάνει γιατί έχω βρει σε σένα αυτό το κάτι που μου αρέσει. Κι αν παραδεχθούμε την αιώνια γυναικεία κατηγορία πως είμαστε ρηχοί και επιφανειακοί, τότε αυτό θα πρέπει να σου τονώνει την αυτοπεποίθηση. Αν, δηλαδή, το μόνο που ενδιαφέρει τον άνδρα είναι η εξωτερική εμφάνιση, τότε για να είμαι μαζί σου, σε γουστάρω και δεν με ενοχλούν οι όποιες ατέλειές σου: υπαρκτές ή μη!
Σύμφωνα με έρευνα το 73% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι η ανασφάλεια για το σώμα τους δημιουργεί πρόβλημα στην ερωτική τους ζωή. Δεν είναι κρίμα να καταστρέφεις την πιθανότητα ενός καλού και αναζωογονητικού σεξ;
Γι’ αυτό απόλαυσε την σχέση σου, χωρίς να καταστρέφεις τις τρυφερές μας στιγμές με ανασφάλειες για την εμφάνισή σου. Εντάξει δεν είπα να μην περιποιείσαι τον εαυτό σου. Αλλά αν θέλεις την άποψη ενός άνδρα, καλό θα ήταν να το κάνεις με ευχαρίστηση και όχι με ενοχή. Έχω δει γυναίκες που αντί να τους απασχολούν οι ατέλειες, έχουν έναν “αέρα” που τραβάει τα βλέμματα κι ας μην είναι μοντέλα.
Ανδρική Αυτοκριτική
Αντίστοιχα θα πρέπει κι εμείς να “κατεβούμε από το καλάμι”! Δεν μπορεί να είμαι απεριποίητος και να έχω την εντύπωση πως “φέρνω” στον Brad Pitt. Και φυσικά, εφόσον δεν είμαι ο Brad Pitt (που δεν είναι απαραίτητα κακό), δεν είναι δυνατό να συμβιβάζομαι μόνο με μια Angelina Jolie, άντε μια Jennifer Anniston. Ίσως πρέπει να χαμηλώσω κι εγώ το βλέμμα.

Του Λευτέρη Σαββίδη

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ειλικρινα το συγκεκριμενο αρθρο ηταν τοσο πολυ ”to the point” που θα ελεγαν και οι φιλοι μας οι αγγλοι!!!!!ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα..το παν ειναι να αγαπαει ο καθενας μας τον εαυτο του ετσι ωστε να τον αγαπησουν και οι γυρω του.πρεπει να υπαρχει αυτοεκτιμηση και αυτο επειτα περναει στους γυρω.βεβαια Π-Α-Ν-Τ-Α με μετρο!οσο για το θεμα με τις σχεσεις..εχεις απολυτο δικιο..ολοι μας πρεπει λιγο ή πολυ να χαμηλωσουμε τα standar μας..υπαρχει και 1ας εσωτερικος κοσμος που υπερεχει πανω απο καθε τελεια γραμμωμενη κοιλια,μπρατσα ή γλουτους.σιγουρα αυτο που βλεπεις πρωτα σε κερδιζει αλλα ας προσπαθουμε να βλεπουμε και παραπερα απο την ”χτισμενη”εικονα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More