Ηλιοφάνεια και τοπικές βροχές για σήμερα!

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και η πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα νοτιοδυτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στις δυτικές Κυκλάδες πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στα βόρεια πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More