Σύμβουλος επικοινωνίας εξηγεί στο TLIFE τι σημαίνει η στάση των χεριών που συνηθίζει να έχει η Μέρκελ!

To θέμα με το σακάκι της Άνγκελα Μέρκελ το αναλύσαμε. Αυτό που παρατηρούμε επίσης είναι και η ίδια στάση των χεριών που έχει παντού η Καγκελάριος. Το TLIFE μίλησε με τον σύμβουλο επικοινωνίας, Σπύρο Καράγιαννη και μας εξήγησε τι μπορεί να σημαίνει αυτή η στάση:

“Γενικά το τριγωνικό πιάσιμο των χεριών, και όχι με την παλάμη, αλλά με τα δάχτυλα – όπως κάνει η Άνγκελα Μέρκελ- σημαίνει εγρήγορση σε αξιολόγηση. Δηλαδή, προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται. Αν τα ένωνε τα χέρια της θα έδειχνε πιο διστακτική. Γενικότερα όταν τα χέρια πιάνονται, σημαίνει ότι οι άνθρωποι, κρατιώνται. Κρατάνε τον εαυτό τους. Δεν είναι αρνητικό αυτό που κάνει η Άνγκελα. Γενικά όταν οι άνθρωποι αξιολογούν, βάζουν συνήθως τα χέρια τριγωνικά. Αν τα ενώσουν και τα μαζέψουν, σημαίνει ότι η είναι αρνητική η πρώτη αντίδρασή τους. Αν είναι μόνο τα δάχτυλα, σημαίνει ότι το “ψάχνουν”. Σκέφτονται πού βρίσκονται. Αυτό που κάνει η Μέρκελ δηλαδή.”

/

Και συνέχισε: “Βέβαια όταν μιλάμε έναν τόσο εκπαιδευμένο άνθρωπο, σε πάρα πολλές περιπτώσεις το πιάσιμο των χεριών σημαίνει ασφάλεια. Δηλαδή δείχνει ότι “δεν το τρώει το φαγητό που της δίνουνε, αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να το καταλάβει. Είναι εκπαιδευμένη, δεν είναι εύκολο για τους ανθρώπους αυτού του επιπέδου, να καταλάβεις αν είναι αλήθεια ή ψέματα. Αν το κάνει επίτηδες ή επειδή έτσι νιώθει πραγματικά. Είναι μια ουδέτερη στάση που τη σώζει από παρερμηνείες, δηλαδή δεν παίρνει ούτε συν ούτε πλην. Αν είναι η πραγματική της στάση αυτό είναι το μήνυμα, αν είναι τεχνητή, δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Πρέπει να την παρακολουθεί κανείς πάρα πολλή ώρα για να καταλάβει την αλήθεια.”

/

Read More

And More