Διακοσμητικά tips για το τραπέζι σου!

Πώς θα κάνεις εύκολες, χειμερινές κατασκευές για να στολίσεις το τραπέζι σου, ειδικά όσο πλησιάζουν οι γιορτές και η ατμόσφαιρα γίνεται πιο επίσημη, στολισμένη και γιορτινή; Είναι απλές και εμπνευσμένες από υλικά που βρίσκεις εύκολα!

/
Για να πιάσεις τις πετσέτες σου χρειάζεσαι μερικές κληματόβεργες και να αγοράσεις μερικά μύρτιλα στερεωμένα σε μεταλλικό συρματάκι. Μπορείς επίσης να “μαδήσεις” ένα διακοσμητικό κλαδί που μπορεί να σου χει μείνει από τα περσινά Χριστούγεννα, σίγουρα θα βρεις πολλά διακοσμητικά τα καταστήματα. Χρειάζεσαι και το συρματάκι που έχουν τα μύρτιλα. Τυλίγεις την πετσέτα με μια καθαρή κληματόβεργα την οποία μπορείς να στερεώσεις με ένα κομμάτι κόκκινη ή πράσινη κορδέλα. Μετά στερεώνεις ένα ένα τα μύρτιλα και μπορείς να προσθέσεις μερικά φύλλα δάφνης, κυπαρισσιού ή ό,τι άλλη πρασινάδα θέλεις. Για να κάνεις να μοιάζουν χιονισμένα, με ένα πινέλο βουτηγμένο ελαφρά σε κόλλα πέρνα τα μύρτιλα και μετά πασπάλισέ τα με χιόνι ή με χρυσόσκονη.

/
Αυτή η κατασκευή που θα βάλεις να αιωρείται πάνω από τραπέζι σου είναι επίσης πολύ απλή. Χρειάζεσαι ένα κλαδί, σπάγκο, προαιρετικά διακοσμητικά πουλάκια, θήκες για ρεσώ σε σχήμα μπάλας που να κρεμιούνται. Εάν θέλεις μπορείς να βάψεις το κλαδί με ασημί μπογιά ή να το αφήσεις και στο φυσικό του χρώμα. Με δύο κομμάτια σκοινί θα στερεώσεις από το ταβάνι το κλαδί (θα χρειαστείς δύο ειδικά καρφιά που μπαίνουν στα ταβάνια για να στερεώνονται φωτιστικά ή άλλες κατασκευές). Σε όλο το μήκος του κλαδιού σε κάποια απόσταση δέσε τις μπάλες που θα βάλεις τα ρεσώ. Στερέωσε με μεταλλικό σύρμα τα πουλιά. Αντί για πουλιά μπορείς να βάλεις ό,τι σου αρέσει, από λουλούδια μέχρι κουκουνάρια.

/
Εφετζίδικη και μοναδική αυτή η ιδέα θα δώσει άλλο φως στο τραπέζι σου! Χρειάζεσαι ένα βάζο, ένα κλαδί δάφνης, ελιάς ή όποιο άλλο πράσινο κλαδί βρεις, κεράκι ή ρεσώ που να επιπλέει και μερικά φρέσκα ή αποξηραμένα μύρτιλα ή ο,τιδήποτε κόκκινο επιπλέει για να κάνεις αντίθεση. Βάλε στον πάτο του βάζου την πρασινάδα γέμισε τα δύο τρίτα με νερό, τοποθέτησε το κερί και τα μύρτιλα γύρω του και είναι έτοιμο!

/
Θέλεις να προσωποιήσεις τις θέσεις των καλεσμένων στο τραπέζι σου; Με μερικά κουκουνάρια και λίγο χαρτόνι θα το καταφέρεις. Το λουλούδι που βλέπεις προκύπτει εάν αφαιρέσεις το μεγαλύτερο μέρος του κουκουναριού και μείνουν δυο τρία στρώματα. Θα το στερεώσεις πάνω στο ποτήρι και αν θέλεις φτιάξε ένα μικρό φυλλαράκι από χαρτόνι με το όνομα κάθε καλεσμένου που θα στερεώσεις πάνω στο κουκουνάρι.

/
Διακόσμησε μια διαφανή πιατέλα ή πιάτο κάνοντας χιονάκια στον πάτο του από την έξω πλευρά. Μπορείς να τα σχεδιάσεις με λευκή μπογιά ή ακόμη και με το λευκό βερνίκι που κάνεις γαλλικό μανικιούρ ή να αγοράσεις διαφανή αυτοκολλητάκια που θα βάλεις από κάτω.

/
Θέλεις να κάνεις τα κεριά σου να μοιάζουν χιονισμένα; Θα χρειαστείς ένα πινέλο, κόλλα και χιόνι από αυτό που βάζεις στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πέρνα τα κεριά εξωτερικά με ένα πινέλο βουτηγμένο σε κόλλα (ένα λεπτό στρώμα) και μετά πασπάλισέ τα καλά με το χιόνι. Άφησε τα για λίγο να στεγνώσει η κόλλα και μετά βάλε τα κεριά σου σε ένα δίσκο, πιάτο, ξύλινη επιφάνεια που μπορείς επίσης να πασπαλίσεις με χιόνι για περισσότερο εφέ!

Read More

And More