Παραιτήθηκαν υφυπουργοί που σπαταλούσαν χρήματα για πούρα και τζετ!

Την παραίτηση τους υπέβαλαν οι δυο Γάλλοι υφυπουργοί που εμπλέκονται σε οικονομικό σκάνδαλο και κατηγορήθηκαν ότι σπατάλησαν το δημόσιο χρήμα.

Ο λόγος για τον υφυπουργό Συνεργασίας Αλέν Ζουαντέ και τον υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για την περιοχή του Παρισιού, Κριστιάν Μπλαν, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί ότι έκαναν υπερβολικές δαπάνες με χρήματα του δημοσίου.

Η υπόθεση του πρώην υφυπουργού ήρθε στο προσκήνιο τον Μάρτιο όταν αποκαλύφθηκε ότι για να μεταβεί στην Αϊτή για μια επίσημη σύνοδο είχε ενοικιάσει ένα ιδιωτικό τζετ, το οποίο είχε κοστίσει 116.500 ευρώ.

“Ένας τίμιος άνδρας, όπως εγώ, δεν μπορεί να δεχθεί να είναι θύμα ενός αμαλγάματος. Μετά από προσεκτική σκέψη, αποφάσισα να εγκαταλείψω την κυβέρνηση”, αναφέρει ο Αλέν Ζουαντέ στο μπλογκ του και προσθέτει: “Ούτε ένα ευρώ από δημόσιο χρήμα δεν έχει διοχετευθεί για προσωπικό όφελος μου ή της οικογένειάς μου”.

Την ίδια στιγμή, ο Κριστιάν Μπλαν κατηγορείται ότι αγόρασε με έξοδα του υπουργείου κουβανέζικα πούρα αξίας 12.000 ευρώ.

Το γραφείο του Γάλλου προέδρου επιβεβαίωσε την παραίτηση των υφυπουργών και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Λουκ Σατέλ, ο Γάλλος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ήταν εκείνοι που ζήτησαν τις παραιτήσεις των δύο υπουργών

Read More

And More