Πλύνε σωστά τα παιδικά του ρουχαλάκια!

Το δέρμα του μωρού σου είναι τόσο απαλό που δεν μπορείς να σταματήσεις να το χαϊδεύεις. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και εμφανίζει εύκολα ερεθισμούς.

Τα ρουχαλάκια λοιπόν, που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα του χρειάζονται ειδική φροντίδα κατά την πλύση.
Τι πρέπει να ξέρεις και τι να προσέξεις;
– Προτιμάμε βαμβακερά ρούχα για το μωρό μας για να αποφύγουμε δερματικές παθήσεις και ερεθισμούς στο ευαίσθητο παιδικό δέρμα.
– Πριν φορεθεί κάθε καινούριο ρουχαλάκι δεν παραλείπουμε να το πλύνουμε όσο καθαρό κι αν φαίνεται.
– Αποφεύγουμε τα ισχυρά απορρυπαντικά γιατί λόγω των χημικών ουσιών που περιέχουν ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμούς.
– Πλένουμε τα ρούχα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στις ετικέτες τους.
– Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα καθαρισμού ειδικά για παιδικά ρούχα. Δεν παραλείπουμε να ελέγξουμε ότι είναι δερματολογικά ελεγμένα.
– Πλένουμε ξεχωριστά τα ρούχα του μωρού από τα δικά μας ακόμη κι αν η διαδικασία αυτή απαιτεί παραπάνω χρόνο. Καλό είναι αυτό να τηρείται μέχρι το παιδί να φτάσει στην ηλικία των 7 ετών.
– Προσέχουμε να χρησιμοποιούμε τη σωστή δόση απορρυπαντικού όπως αυτή αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης. Αν η δόση είναι μεγαλύτερη της προτεινόμενης ενδέχεται τα ρούχα να μην ξεβγαλθούν καλά και να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα του παιδιού.
– Έχουν καταγραφεί αλλεργικές αντιδράσεις σε μωρά από τη χρήση κοινού μαλακτικού στο πλύσιμο των παιδικών ρούχων. Αν ωστόσο θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό προτιμήστε κάποιο που απευθύνεται ειδικά σε παιδιά.
– Μερικά πλυντήρια έχουν ειδικό πρόγραμμα για τα παιδικά ρούχα. Αν το πλυντήριό σας δεν διαθέτει αντίστοιχο πρόγραμμα επιλέξτε ένα πρόγραμμα πλύσης στους 40 βαθμούς Κελσίου και ξεπλύνετε τα ρούχα 3 με 4 φορές για να μη μείνουν υπολείμματα του απορρυπαντικού στα ρούχα.
– Δεν ξεχνάμε το σιδέρωμα! Η δύναμη του ατμού συμβάλλει στην αποστείρωση των ρούχων από τα μικρόβια.

Read More

And More