Μαμά, πάμε στο ενυδρείο στην Κρήτη;

Αν βρεθείτε στην Κρήτη μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το Ενυδρείο Cretaquarium στο Ηράκλειο που προσφέρει τη μοναδική εμπειρία αναπαράστασης της θαλάσσιας μεσογειακής ζωής!

Με σύγχρονους τρόπους και μέσα προσφέρει ένα θέαμα που γοητεύει, πληροφορεί, επιμορφώνει και ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους.

Το Cretaquarium ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2005 και πρόσφατα ολοκλήρωσε μια εκτεταμένη ανανέωση προσθέτοντας νέα ενυδρεία, είδη, εκπαιδευτικά προγράμματα και καινοτόμες υπηρεσίες.

Ανήκοντας στην οικογένεια των μεγάλων Ευρωπαϊκών ενυδρείων το Cretaquarium παρέχει την ευκαιρία στους επισκέπτες του για μια μοναδική «κατάδυση» στον υπέροχο θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου.
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από τους μεγάλους θηρευτές καρχαρίες μέχρι τους μικροσκοπικούς ιππόκαμπους και τη φαντασμαγορία των μεδουσών. Στα 60 ενυδρεία του Cretaquarium με συνολικό όγκο 1.700.000 λίτρα θαλασσινού νερού φιλοξενούνται περίπου 2500 μεσογειακοί και τροπικοί οργανισμοί.
Ο επισκέπτης που επιθυμεί να περιεργαστεί το σύνολο των οργανισμών και των εκθεμάτων θα πρέπει να αφιερώσει περίπου 2 ώρες.
Σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα και πρωτοποριακές διαδραστικές εφαρμογές, όπως info-points με οθόνες αφής, προβολές από video projectors, παρατηρήσεις μικροσκοπικών ειδών σε μικροσκόπια και στερεοσκόπια, παρατηρήσεις του εσωτερικού των ενυδρείων με περισκόπιο βαθυσκάφους συμπληρώνουν τη βιωματική εμπειρία του επισκέπτη, ενισχύουν την πληροφόρηση και υποστηρίζουν τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αντίληψης για τη δομή και τη λειτουργία του μεσογειακού θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Στο Ενυδρείο διατίθεται σύστημα ατομικής και ομαδικής Ακουστικής Ξενάγησης σε 9 γλώσσες. Μικρές συσκευές χειρός που λειτουργούν απλά όπως το τηλέφωνο, δίνουν σε κάθε επισκέπτη τη δυνατότητα να εμπλουτίσει την επίσκεψή του με πολυάριθμες εξηγήσεις, σχόλια και εκλαϊκευμένες πληροφορίες, τις οποίες ακούει στο δικό του ρυθμό και σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, πληκτρολογώντας απλά το νούμερο της δεξαμενής.
Το Cretaquarium είναι ανοικτό κάθε ημέρα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου καθώς και τις αργίες.
Για τους μήνες Μάιο έως Σεπτέμβριο λειτουργεί από τις 09.30-21.00.

Cretaquarium: Πρώην αμερικανική βάση Γούρνων, Ηράκλειο Κρήτης
www.cretaquarium.gr
τηλέφωνο 2810337888.

Read More

And More