New York Fashion Week! Όλα όσα θα φορεθούν τον επόμενο Χειμώνα…

Στη Νέα Υόρκη ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα και η προσοχή από το χώρο της μόδας αφού μόλις ολοκληρώθηκε η έναρξη της Ready-to -Wear σεζόν για τον Χειμώνα 2012 -2013! Μπορεί ακόμη να μην έχεις προλάβει να υποδεχθείς την Άνοιξη και να αντικαταστήσεις τις γούνες με αέρινα υφάσματα αλλά η ταχύτητα της βιομηχανίας υψηλής ραπτικής χτυπάει κόκκινο και θέλει να ξέρεις από τώρα τι θα φοράς του χρόνου τέτοια μέρα.

Τα ρούχα που παρουσιάστηκαν στην Νέα Υόρκη ή αλλιώς στο Big City έδιναν περιορισμένες επιλογές στα χρώματα με το λαδί, το μαύρο, τα γήινα να κυριαρχούν -με ελάχιστες χρωματικές εξάρσεις όπως το κόκκινο. Τα σχέδια κλασικά με μόνη τους υπερβολή τη γούνα και τα prints και με λεπτομέρεια την ανάδειξη της μέσης με λεπτές ζώνες. Αλλά έτσι ήταν ανέκαθεν η Νέα Υόρκη. Πιο προσγειωμένη σε σχέση με την Ευρώπη.

Το TLIFE που δεν αρκείται μόνο στην περιγραφή αλλά θέλει να σε μεταφέρει με εικόνα στον κόσμο της μόδας, σου συγκεντρώνει όλα τα looks απευθείας από την Νέα Υόρκη ώστε να παρατηρήσεις, να ενημερωθείς και να χτίσεις τη δική σου άποψη για το τι θα φορεθεί την ερχόμενη χειμερινή σεζόν.

Victoria Beckham

H Victoria Beckham δεν σταματάει να εκπλήσσει ευχάριστα τους κριτικούς αλλά και όσους ακολουθούν την πορεία της ως σχεδιάστρια αφού σε κάθε σεζόν δείχνει να εξελίσσεται, να είναι αυθεντική αλλά και να προσθέτει νέα στοιχεία στο χώρο της μόδας. Η collection Χειμώνας 2012 -13 είχε φορέματα σε ίσια αλλά και girlie γραμμή με διάχυτη μια πιο casual αύρα αφού αν παρατηρήσεις δεν χρησιμοποίησε τακούνια στα μοντέλα. Ποιά; H Victoria Beckham που δεν πάει πουθενά χωρίς τουλάχιστον 14 πόντους τακούνι!

Oscar de la Renta

Ο Οscar de la Renta διατήρησε έναν κλασικό χαρακτήρα στα ρούχα της συλλογής του με χαρακτηριστικό τους τα έντονα prints. Ταγιέρ, σακάκια, ψηλόμεσα παντελόνια απέπνεαν κομψότητα ενώ το διχτυωτό καλσόν έδινε μια πιο sexy πινελιά σε ένα κατά τα άλλα γλυκό 60’s σύνολο.

Diesel Gold

Η σειρά Diesel Gold είναι αυτό που λέμε trendy! Xρησιμοποιεί το πουλόβερ ως μπαλαντέρ και το συνδυάζει με φούστες sexy αλλά και κλασικές με πλισέ αλλά και παντελόνια με έντονα γυρισμένα ρεβέρ δημιουργώντας ένα casual smart αποτέλεσμα που ταιριάζει πολύ σε νεανικές ηλικίες και χαρακτήρες.

Diane von Furstenberg

Αν ελπίζεις να δεις λίγο χρώμα μέσα στις μουντές χειμερινές σου ημέρες τότε η Diane von Furstenberg είναι η απάντηση σε αυτό που ψάχνεις. Φορέματα σε πολύ κομψές pencil γραμμές που αφήνουν τους ώμους έξω αλλά και έντονα χρώματα που η σχεδιάστρια δεν διστάζει να μπλέξει ώστε να δημιουργήσει ενδιαφέρουσες αντιθέσεις. Στοιχείο της συλλογής τα ψηλά γάντια μέχρι τον αγκώνα.

Carolina Herrera

Συνδυασμός μπλε, μαύρου και γκρι… που διατηρεί έναν συντηρητισμό στην όλη σου εμφάνιση. Οι φούστες και τα φορέματα με έντονη μέση αναδεικνύουν την θηλυκότητα που την “ζεσταίνουν” οι γούνινες λεπτομέρειες χωρίς λεπτό να προδίδουν κομμάτι του σώματος. Λεπτομέρεια που αξίζει είναι η μαύρη κορδέλα στα μαλλιά.

Herve Leger

Αν υπάρχει ένα κλασικά sexy φόρεμα τότε είναι το στενό εφαρμοστό φόρεμα Herve Leger. Ο οίκος φέτος παρουσιάζει τα φορέματα αρκετά τροποποιημένα με έντονο το φετίχ στοιχείο. Χρώματα γήινα συνδυασμένα με δέρμα και αξεσουάρ που τονίζουν τις καμπύλες του σώματος.

Tommy Hilfiger

Εκπλήσει θετικά η νέα Hilfiger συλλογή με κομψά μεσάτα σακάκια συνδυασμένα με φούστες λίγο πιο πάνω από το γόνατο σε αποχρώσεις του λαδί και του μαύρου. Το στοιχείο που τραβάει την προσοχή είναι οι μαύρες μπότες κάτω από το γόνατο. Μας αρέσει πολύ ο συνδυασμός λαδί με το κοτλέ παντελόνι στην απόχρωση της μουστάρδας.

Marc Jacobs

Έντονη η θεατρικότητα στα ρούχα του Marc Jacobs με τα μάλλινα καπέλα και τις εσάρπες να δείχνουν πως να αντιμετωπίσεις με too much styling το κρύο. Μας άρεσε πολύ που η σειρά είχε χρώμα όπως το μωβ, το μπορντό και το πράσινο ενώ ο συνδυασμός από μακριές μπλούζες, oversized tops, παλτό και μακριά κασκόλ με κολάν μέχρι τον αστράγαλο δίνουν μία πιο 90s διάθεση. Παρατήρησε τα παπούτσια σε βινίλ.

Donna Karan

Πολύ σικάτη η συλλογή Donna Karan με το γκρι και το μαύρο να κυριαρχεί σε όλα τα ρούχα. Η διαφάνεια προδίδει αισθησιασμό ενώ η συλλογή δεν περιορίζεται μόνο σε ένα είδος. Αποτελείται από φούστες, φορέματα, ταγιέρ, κοστούμια, παλτό αλλά και ολόσωμες φόρμες με κοινό στοιχείο τους έντονους ώμους και την στενή μέση.

Michael Kors

Iδιαίτερος αποδείχθηκε και ο Michael Kors με τη γούνα και τη δαντέλα να έχουν κυρίαρχο ρόλο στην συλλογή του ενώ παρατήρησε πως ό, τι κι αν φορέσεις ο Αμερικάνος σχεδιαστής επιβάλλει να σφίξεις γερά το ζωνάκι στη μέση σου. Λεπτομέρεια το καρό που μεταφέρεται από το πουκάμισο στη φούστα σου.

Lacoste

Η συλλογή Lacoste έχει αναμφισβήτητα έναν πιο σπορ χαρακτήρα με ρούχα σε ίσια λιτή γραμμή χωρίς υπερβολές. Σχέδια με τριχρωμία και κολάν σε απόχρωση του γκρι που αναδεικνύουν εκείνες που έχουν καλλίγραμμα πόδια. Οι υπόλοιπες έχουν πάντα την safe μαύρη επιλογή.

Marc by Marc Jacobs

Η πιο οικονομική συλλογή του Marc Jacobs, Marc by Marc Jacobs έχει έντονα αξεσουάρ με τα γυαλιά της μυωπίας να παραμένουν κοκάλινα αλλά να αποκτούν ένα 60s χαρακτήρα που γλυκαίνει το πρόσωπο της γυναίκας και αναδεικνύει την θηλυκότητά της. Τα παλτό σταματούν ακριβώς επάνω από το γόνατο και τα oxfords αντικαθιστούν κάθε άλλου είδους φλατ παπούτσια.

Marchesa

Ο οίκος συνώνυμο των red carpet εμφανίσεων -αφού τον επιλέγουν πολλές σταρ του Hollywood- δημιούργησε μία συλλογή με φορέματα με κεντημένες λεπτομέρειες, διαφάνεια αλλά και χρυσό που θα την πω την αμαρτία μου, μου θύμισε έντονα Αlexander McQueen.

Jenny Packham

H Jenny Packham που κι αυτή αποτελεί επιλογή των σταρ για τις επίσημες εμφανίσεις τους κράτησε έναν αέρινο χαρακτήρα στα ρούχα για τον ερχόμενο Χειμώνα με ολόσωμες φόρμες και μακριά φορέματα. Ενώ τα χρώματα που επέλεξε ήταν natural αλλά και παστέλ. Το ζωνάκι ψηλά στη μέση αποδεικνύει πως τον ερχόμενο Χειμώνα τα παντελόνια και οι φούστες φοριούνται ψηλόμεσα.

Rodarte

Πολύ ιδιαίτερα τα ρούχα του οίκου Rodarte που έκαναν την συμμετοχή του οίκου στο New York Fashion Week σίγουρα να είναι ξεχωριστή. Έντονα prints που μπλέκονται μεταξύ τους και ένα black&white παιχνίδι που δεν μοιάζει να είναι καθόλου βαρετό. Παρατήρησε τους έξυπνα έντονους ώμους αλλά και το δερμάτινο με γούνινη ενίσχυση jacket επάνω από φόρεμα. Έξυπνοι συνδυασμοί που δεν προδίδουν σε τίποτα υπερ-προσπάθεια.

Narciso Rodriguez

Κλασικές γραμμές και χρώματα με το παντελόνι να έχει τσάκιση στη μέση και τις μακριές φούστες να παραμένουν στο προσκήνιο. Παρατήρησε το έντονο σκίσιμο της φούστας με τα μποτάκια να φτάνουν μέχρι τη μέση της γάμπας. Ενώ το απόλυτο αξεσουάρ για το κρύο μοιάζει να είναι τα δερμάτινα γάντια.

Vera Wang

Αν κάτι μας άρεσε πολύ στη συλλογή της Vera Wang για τον ερχόμενο Χειμώνα είναι οι βερμούδες. Nude αποχρώσεις αλλά και έντονα χρώματα συνθέτουν την παλέτα της συλλογής. Ενώ το δέρμα παραμένει στο προσκήνιο και ο γιακάς στο πουκάμισο μοιάζει να παραμένει κλειστός για ακόμη μία σεζόν.

Read More

And More