Μ. Τσόκλη: ”Κάποια στιγμή θέλω να υιοθετήσω ένα παιδί”!

Η Μάγια Τσόκλη είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Είναι μία γυναίκα με φιλανθρωπικές ανησυχίες και πολλά ενδιαφέροντα. Τη είδαμε στην εκπομπή ”Ταξιδεύοντας” να βρίσκεται κοντά στα παιδάκια της Αιθιοπίας. Θέλησε να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι αλλά δεν τα κατάφερε. ”Όταν υιοθετείς ένα παιδί σίγουρα προσφέρεις ό,τι μπορείς σ’ένα πλάσμα που δεν στάθηκε τυχερό. Όμως πιο πολύ θεωρώ ότι αυτό το πλάσμα είναι που σου χαρίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Εσύ του προσφέρεις τα μέσα να ανθήσει, εκείνο σου προσφέρει την ίδια τη ζωή. Κάποια στιγμή θέλω να υιοθετήσω ένα παιδί”, δηλώνει η Μάγια στη Reallife.

Πριν από 12 χρόνια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην κοινωνιολογία και θέλησε να ασχοληθεί με αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Τη μόδα! Είχε την τύχη να εργαστεί ως βοηθός του Γιάννη Τσεκλένη. ”Τα δυόμισι χρόνια που έμεινα κοντά του ήταν ένα μεγάλο σχολείο σε πολλά επίπεδα. Παρότι δεν βλεπόμαστε πλέον συχνά, έχω στον Τσεκλένη απέραντι εκτίμηση και αδυναμία”, εξομολογείται η ίδια. Αργότερα δημιούργησε το δικό της, μικρό ατελιέ: ”Η πηγή έμπνευσης για μένα τον καιρό που σχεδίαζα ρούχα ήταν τα ράσα των ορθόδοξων ιερέων. Από μικρή στην Ύδρα, όπου παραθερίζαμε γοητευόμουν από την κίνηση αυτών των υγασμάτων, από τη σκιά τους πάνω στους ασβεστωμένους τοίχους, από την ανάμνησή τους όταν χανόταν μέσα στα στενά. Έτσι, η πρώτη μου συλλογή ήταν αντίστοιχες φόρμες στα χρώματα όμως του ουράνιου τόξου”.

Πλέον ανήκει στον χώρο της πολιτικής. Ποια είναι η γνώμη της για το ντύσιμο των συναδέλφων της; ”Η Βουλή είναι ένας χώρος που έχει άλλους κανόνες, μιλάει άλλη γλώσσα. Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδιαίτερες αισθητικές ανησυχίες. Έτσι καταφεύγουν στην ευκολία της στολής: Ταγέρ για τις κυρίες και κοστούμι για τους κυρίους”. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που ξεχωρίζει: ”Άννα Νταλάρα, Έλενα Ράπτη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ελίνα Βόζεμπεργκ, Μιλένα Αποστολάκη… η καθεμία έχει το δικό της στυλ ενώ από τους κυρίους ο Νάσος Αλευράς, ο Σπύρος Βούγιας και ο Παύλος Γερουλάνος”.

Read More

And More