Παπαθανασίου – Ρέππας: ”Τα reality είναι άχρηστο υλικό”!

O Θανάσης Παπαθανασίου κι ο Μιχάλης Ρέππας μιλάνε στο περιοδικό DownTown για τη νέα τους θεατρική παράσταση ”Ράους”. ”Κάποιοι μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών που τον υποδύεται ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, η σύζυγός του, μια φαρμακοποιός, την οποία υποδύεται η Άβα Γαλανοπούλου, και μια προϊοσταμένη νοσοκόμα, η Ελένη Γερασιμίδου, κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασσικό στο κέντρο της Αθήνας. Διαπιστώνουν ότι σε αυτό στεγάζεται ένας οίκος ανοχής. Σοκάρονται πάρα πολύ όταν το μαθαίνουν αλλά αφού προσπεράσουν το σοκ, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την επιχείρηση. Η ιδιαιτερότητα του κτιρίου είναι ότι εκεί κάποτε είχε μείνει ο Άγγελος Σικελιανός. Ιδρύουν, λοιπόν, έναν πολιτιστικό σύλλογο για να πάρουν επιχορήγηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. Μέχρι που έρχεται ένας Γερμανός επίτροπος, ο Χάρης Γρηγορόπουλος, να τους ελέγξει. Παρακάτω, δεν σας λέμε”.

Ποια είναι η άποψή τους για το Νησί και την δυσαρέσκεια των ηθοποιών για τα σίριαλ; ”Είναι τρομακτικά παρήγορο ότι σε αυτή τη φάση της οικονομικής δυσπραγίας ένα σίριαλ ακριβό τα φέρνει. Ευκαιρία να καταλάβουν τα κανάλια ότι με την πολυδιάσπαση σε πενήντα σειρές αποκλείεται να βγει κάτι καλό. Τόσα σίριαλ γίνονταν πολτός. Όσον αφορά τους ηθοποιούς… Απλά η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια με τις τεράστιες αμοιβές τους είχε κακομάθει. Τώρα πρέπει να μάθουν να πίνουν τον καφέ τους χωρίς σαντιγί. Ε, θα συνηθίσουμε να τον πίνουμε κι έτσι. Δεν θα πάθουμε και τίποτα. Απλώς βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο”.

Εκφράζουν την άποψή τους και για τα reality: ”Είναι άχρηστο υλικό. Τα χρησιμοποιείς μια φορά και δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ξανά. Εμένα αυτό που μου φαίνεται πιο τρελό είναι το εξής. Στα talent shows τραγουδιού καταλαβαίνω, σε βάζουν στο λούκι να διαλέξεις ποιος σ’αρέσει. Αντίθετα όμως τα μαγειρικά δεν τα καταλαβαίνω. Για ένα φαγητό που δεν ξέρω τη γεύση του, ως τηλεθεατής πώς συμμετέχω; Βλέπεις τον κριτή να δοκιμάζει και να λέει: Χάλια την έκανες την γαρίδα. Ε και; Κι εγώ τι κατάλαβα”;

Διάβασε περισσότερα στο DownTown που κυκλοφορεί.

Read More

And More